IPB

Здравей, гостенино ( Влизане | Регистриране ) Стани почитател ·

3 страници V   1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> Бързо, лесно, вкусно.Рецепти за заети хора
amber
публикуване Jan 15 2009, 08:40 AM
Коментар #1


спи във форума
Инфо..
*******

От: Страната на чудесата

Мнения: 10,987
Регистриран на: 21-February 06



Предлагам тук да споделяме рецепти, които не отнемат много време и продукти  ;)
Започвам темата с една рецепта на Стани:

Картофи огретен
Режа картофи на шайби около половин см, посолявам, слагам вода и мятам във фурната. Като поизври водата слагам натрошено сирене, ако имам и кашкавал настъргвам, малко масълце и пак слагам да се стопят сиренцата. Накрая чуквам яйца отгоре, цели, като на гювече и запичам и толкова. Общо с беленето на картофите отнема 30-35 мин. Бързо, лесно и вкусно. Позволява вариации и фантазия.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Monka
публикуване Jan 15 2009, 08:48 AM
Коментар #2


спи във форума
Инфо..
*******

От: Варна

Мнения: 6,216
Регистриран на: 8-August 07



А идеално! :specool:
Ей сега ще сложа рецепта в поста си  :yes:


--------------------

http://martinasolis.blogspot.com/
http://monkapana.multiply.com/

Може да съм солета ,но се бия като цяло пакетче!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Мамчето
публикуване Jan 15 2009, 12:17 PM
Коментар #3


спи във форума
Инфо..
*******

От: София

Мнения: 5,050
Регистриран на: 20-January 07



Сочно- то пиле на Маги, естествено  :laugh:


--------------------


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Meга
публикуване Jan 15 2009, 09:00 PM
Коментар #4


клавиатуротрошач
Инфо..
******

От: Варна

Мнения: 3,181
Регистриран на: 2-December 07



[tt]Това ще е една от любимите ми теми :tongue: Браво,Ели![/tt]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dazi
публикуване Jan 17 2009, 10:29 AM
Коментар #5


пристрастен
Инфо..
*****

От: гр.Силистра

Мнения: 2,247
Регистриран на: 23-June 07



Моето предложение:
Задушени гъбки
Измивам 1 тарелка гъби  и  нарязвам по желание с каквато големина ми харесва./обичам по-едричко/. Слагам  в тиган с мазнина и малко водичка, за да се задушават. След 3-4 мин. натрошавам 1 кубче, зеленчуков бульон. Разбърквам отвреме на време и така докато омекнат гъбите. Нищо друго не прибавям/в бульончето има всичо/
Приятен апетит!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bubeto
публикуване Jan 17 2009, 01:06 PM
Коментар #6


пристрастен
Инфо..
*****

От: София

Мнения: 1,263
Регистриран на: 23-January 08



Бъркани яйца с лук и чушки
За 1 порция:
• 2-3 яйца
• 1-2 печени чушки
• 1 малка глава лук
• сол на вкус
• олио
Едро нарязаните зеленчуци се запържват, прибавят се яйцата и се бъркате докато се стегне яйцето.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Звездица
публикуване Jan 17 2009, 05:35 PM
Коментар #7


пристрастен
Инфо..
*****

От: Бургас

Мнения: 2,994
Регистриран на: 12-November 07



Мързеливо задушено пиле

Взимате един плик за печене.
Хвърляте му вътре охладените бутчета,
цели малки морковчета (или надлъжно нарязани големи),
цели малки лукчета (или по-голям лук резнат на две или четири),
Няколко картофа разрязани на четири,
поръсвате с чаена лъжичка сол (аз натрошавам един пилешки бульон),
Добавяте 1-2 лъжици олио (може и без него),
връзвате торбичката, слагате я в една тавичка с малко вода, боцкате торбичката на 2-3 места с вилицата и хоп във фурната.
Докато се преоблечете и поуправите, яденето е готово.

С цели зеленчуци на мен ми е по-вкусно. :)


--------------------

Хо`опонопоно: Обичам те! Съжалявам! Моля те прости ми! Аз Благодаря! http://www.youtube.com/watch?v=-lBenJ2lNg0
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Monka
публикуване Jan 19 2009, 10:39 AM
Коментар #8


спи във форума
Инфо..
*******

От: Варна

Мнения: 6,216
Регистриран на: 8-August 07



Продукти
1кг кайма
2 глави лук
1 ч.ч прясно мляко
Подправки-вегета ,черен пипер,може и шарен пипер също
300гр кашкавал
1 яйце

Нарязвате лука,слесвате го с каймата,подправките и прясното мляко и го слагате в тавичка в затоплена фурна.
Като се запече леко отгоре ,слагате предварително настъргания кашкавал разбъркан с разбитото яйце като заливка.Като се запече кашкавала и е готово :specool:


--------------------

http://martinasolis.blogspot.com/
http://monkapana.multiply.com/

Може да съм солета ,но се бия като цяло пакетче!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Monka
публикуване Jan 19 2009, 11:44 AM
Коментар #9


спи във форума
Инфо..
*******

От: Варна

Мнения: 6,216
Регистриран на: 8-August 07



Стани как ги правиш дробчетата с домати.Не съм яла  такива досега?Яла съм по селски и на фурна .


--------------------

http://martinasolis.blogspot.com/
http://monkapana.multiply.com/

Може да съм солета ,но се бия като цяло пакетче!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Stani
публикуване Jan 19 2009, 12:02 PM
Коментар #10


клавиатуротрошач
Инфо..
******

От: София

Мнения: 4,086
Регистриран на: 7-April 08



Стани как ги правиш дробчетата с домати.Не съм яла  такива досега?Яла съм по селски и на фурна .


Дробчета с лук и доматен сос (за 2 порции)

Дробчета 1/2 кг.
Лук - 2-3 глави големи
Печурки ако имаш няколко
Домат от консерва или пюре
Чубрица, сол, черен пипер

Приготвяне: Лукът нарязваш на полумесеци (едричко) и го мяташ да се задуши в тиган. Ако искаш с мазнинка, ако ли не с мъъничко водичка или винце. Като омекне добавяш дробчетата и гъбките, сол, чубрица, пиперче и каквото още се сетиш... Оставяш ги за 10 мин и добавяш доматите или размито с вода пюренце (количеството на око) и оставяш да се посгъсти сосчето.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Monka
публикуване Jan 19 2009, 12:33 PM
Коментар #11


спи във форума
Инфо..
*******

От: Варна

Мнения: 6,216
Регистриран на: 8-August 07



ММ звучи идеално!Ще взема едни дробчета ,но незнам дали ще има размразени -може би за утре -ако няма


--------------------

http://martinasolis.blogspot.com/
http://monkapana.multiply.com/

Може да съм солета ,но се бия като цяло пакетче!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
amber
публикуване Jan 19 2009, 03:29 PM
Коментар #12


спи във форума
Инфо..
*******

От: Страната на чудесата

Мнения: 10,987
Регистриран на: 21-February 06



...а накрая ако ги объркаш и с една малка кофичка заквасена сметана, става  ... мням мням.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
amber
публикуване Jan 20 2009, 06:29 AM
Коментар #13


спи във форума
Инфо..
*******

От: Страната на чудесата

Мнения: 10,987
Регистриран на: 21-February 06



Задушени картофки в плик

Нарязвате картофките на малки кубчета, бухате ги в плика, пускате вътре малко парченце краве масло, пикантина, затваряте плика и раздрусвате внимателно.
После слагате плика в тавичка във фурната на 200 градуса и печете около 20 мин.
Стават превъзходни.
Аз след като ги извадих ги изсипах в купа и им сложих за разкош половин кофичка заквасена сметана:)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
monik
публикуване Jan 20 2009, 08:23 AM
Коментар #14


Bebe
Инфо..
******

От: Къде ли не!

Мнения: 3,006
Регистриран на: 2-February 08



половин кофичка бита сметана:)
Бита или Заквасена??


--------------------
[/url]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
amber
публикуване Jan 20 2009, 08:27 AM
Коментар #15


спи във форума
Инфо..
*******

От: Страната на чудесата

Мнения: 10,987
Регистриран на: 21-February 06



половин кофичка бита сметана:)
Бита или Заквасена??


Заквасена.Объркала съм се  :blush:
Поправих го;)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Stani
публикуване Jan 20 2009, 08:37 AM
Коментар #16


клавиатуротрошач
Инфо..
******

От: София

Мнения: 4,086
Регистриран на: 7-April 08



Качамак

Пакет царевичен грис
Сирене
Беконче по желание
Масло
Червен пипер

Приготвяте качамака според указанията на пакета. После сипвате в подходящ съд и слагате сиренце и препечен бекон, заливате с мъничко масло с червен пипер. Добър апетит!

Време за приготвяне 20 мин!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Monka
публикуване Jan 29 2009, 07:17 PM
Коментар #17


спи във форума
Инфо..
*******

От: Варна

Мнения: 6,216
Регистриран на: 8-August 07



Яйца по панагюрски:

Продукти:
1.Яйца по избор на бройката
2.Оцет
3.Сол
4.Кислео мляко -кофичка и половина- за 2 порции
5.Чесън -скилитки


Слагате посолена вода с оцет да заври .Не много -4 пръста от дъното на тенджарата -ако слагате повече от 7 яйца сложете малко повече.След като заври си приготвяте яйцата и една вилица или лъжица.Чуквате яйцето с прибора и внимателно отваряте черупките ниско ,близо до водата -да не се отдели белтъка .След като се сварят ги слагате в предвартелно приготвени чинии с млякото с разбъркания и счукан чесън.Като поставите яйцата в чинийте ги заровете в млякото и след  10 мин става прекрасно.Студено също е вкусно!


--------------------

http://martinasolis.blogspot.com/
http://monkapana.multiply.com/

Може да съм солета ,но се бия като цяло пакетче!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Звездица
публикуване Jan 30 2009, 06:49 AM
Коментар #18


пристрастен
Инфо..
*****

От: Бургас

Мнения: 2,994
Регистриран на: 12-November 07



От Метро купихме замразени печурки. Много са вкусни. Снощи направих любимите ми

Гъби с ориз

Изсипах замразените гъби в тефлонката.
Първо извря водата, после сложих олио, лук и така се задушаваха, пържиха...
Добавих гореща вода и като завря, изсипах ориза + едно пилешко бульонче.
Остана на мазнинка и ... познайте какво се случи  :naughty:

Който иска може да добави чер. пипер и чубрица. :ok:

П.П. Тези гъби брат ми ме кара да ги правя всяка бъдни вечер. Щом и хищната ми племенница ги харесва... Иначе тя не признава гозба без месо. :biggrin:


--------------------

Хо`опонопоно: Обичам те! Съжалявам! Моля те прости ми! Аз Благодаря! http://www.youtube.com/watch?v=-lBenJ2lNg0
Go to the top of the page
 
+Quote Post
светулчица
публикуване Feb 3 2009, 09:49 AM
Коментар #19


пристрастен
Инфо..
*****


Мнения: 1,238
Регистриран на: 7-July 08



Шницели от кайма

500 гр.кайма
1 ч.ч. брашно
1ч.ч. вода
2-3 яйца
подправки по избор

Объркват се продуктите. Трябва да се получи смес по-гъста от тази за палачинки. Загребва се с лъжица и леко се разстила в тиган със сгорещено олио. Стават много по-бързо, от колкото да пържиш кюфтета.




Go to the top of the page
 
+Quote Post
amber
публикуване Feb 3 2009, 09:52 AM
Коментар #20


спи във форума
Инфо..
*******

От: Страната на чудесата

Мнения: 10,987
Регистриран на: 21-February 06



И със снимка-браво  :clap:
Тази вечер ще ги пробвам.Тъкмо се чудих какво ще приготвям:)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

3 страници V   1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
1 потребители четат тази тема (1 гости и 0 анонимни потребители)
0 Потребител(и):

 



RSS Олекотена версия Времето сега е: 23rd May 2018 - 04:28 PM