IPB

Здравей, гостенино ( Влизане | Регистриране ) Стани почитател ·

 
Reply to this topicStart new topic
> ПИТИ; ПОГАЧИ; ТЕСТЕНИ ВКУСОТИИ, рецепти, хитринки, споделяне на опит
lu-bg
публикуване Jan 9 2012, 09:20 AM
Коментар #1


многознайко
Инфо..
****

От: Германия

Мнения: 631
Регистриран на: 22-July 08



По идея на Дази и заради страхотните вкусотии на Бибка и Мамчето, да си имаме рецептите на едно място и да можем да си обсъждаме кой как и по колко :-)))

Ще се радвам ако Бибка сподели рецептата на хлебчетата.


--------------------
2011 ще е моята година!!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Мамчето
публикуване Jan 9 2012, 10:27 AM
Коментар #2


спи във форума
Инфо..
*******

От: София

Мнения: 5,050
Регистриран на: 20-January 07



Това е рецептата за "моята" погача.

Маслена погача


--------------------


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Захира
публикуване Jan 9 2012, 10:45 PM
Коментар #3


многознайко
Инфо..
****

От: мой липов град

Мнения: 663
Регистриран на: 18-January 09



Цитат(Мамчето @ Jan 9 2012, 11:27 AM) *
Това е рецептата за "моята" погача.

Маслена погача


Ани, на първо четене ми хареса рецептата ти - аз никога не съм опитвала да правя погача, но ще опитам, ако ми кажеш дали остава мекичка и на следващия ден (ако оцелее нещо, де!)?

Мнението беше редактирано от Захира: Jan 9 2012, 10:45 PM


--------------------
Захир - нещо, което сме докоснали или видели веднъж и никога не можем да забравим; изпълва мислите ни и ни довежда до лудост!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Мамчето
публикуване Jan 10 2012, 08:19 AM
Коментар #4


спи във форума
Инфо..
*******

От: София

Мнения: 5,050
Регистриран на: 20-January 07



Трудно ще оцелее, особено ако сложиш на масата сиренце и шарена сол, но остава мека и на другия ден.



--------------------


Go to the top of the page
 
+Quote Post
belqta
публикуване Jan 14 2012, 10:57 PM
Коментар #5


клавиатуротрошач
Инфо..
******

От: София

Мнения: 3,675
Регистриран на: 8-February 08



Рецептата за моите хлебчета



260г прясно мляко
1 яйце
50г пудра захар
1/4 ч.л. сол
500г брашно
2ч.л мая
70г масло

Всичко се смесва до получаване на тесто и се омесва хубаво. Оставя се да втаса за 40 мин. , след което се замесва отново. Нарязва се на колкото парчета решим (може и да се оформи като хляб), формата също е по избор. Редят се в тава върху хартия за течене. Може с остър нож да се направят кръстчета отгоре и да се поръсят със сусам, ленено семе или микс от семена (както ви харесва и ви е вкусно). Отново се оставят да втасат около 45мин.
За изпичането аз лично процедирам така (видях го тук):
На дъното на фурната слагам празна тава и включвам да загрее на 230 градуса. През това време съм си оформила питките (хляба) и съм наредила в друга тава. Фурната вече е загряла. Отварям я и слагам тавата с питките (хляба) на средна скара, а в тавата на дъното, която вече е загрята сипвам вода. Затвярям и пека до зачервяване.





--------------------

Go to the top of the page
 
+Quote Post
belqta
публикуване Mar 5 2012, 02:53 PM
Коментар #6


клавиатуротрошач
Инфо..
******

От: София

Мнения: 3,675
Регистриран на: 8-February 08



Мързелива баница



В сместа сложих и половин пакетче бакпулвер, за да съм сигурна, че няма да стане глетава.


--------------------

Go to the top of the page
 
+Quote Post
belqta
публикуване Apr 1 2012, 11:59 AM
Коментар #7


клавиатуротрошач
Инфо..
******

От: София

Мнения: 3,675
Регистриран на: 8-February 08



Домашен хляб без месене

Ето го и моя хляб



--------------------

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Мамчето
публикуване Apr 1 2012, 12:17 PM
Коментар #8


спи във форума
Инфо..
*******

От: София

Мнения: 5,050
Регистриран на: 20-January 07



Перфектно изглежда. 0015.gif ... и лесно изглежда.


--------------------


Go to the top of the page
 
+Quote Post
amber
публикуване Apr 1 2012, 12:41 PM
Коментар #9


спи във форума
Инфо..
*******

От: Страната на чудесата

Мнения: 10,987
Регистриран на: 21-February 06



Страхотно изглежда, а рецептата много лесна.
Ще се пробва някой ден;)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
belqta
публикуване Apr 1 2012, 04:32 PM
Коментар #10


клавиатуротрошач
Инфо..
******

От: София

Мнения: 3,675
Регистриран на: 8-February 08



Наистина е много лесен. Най-хубавото му е, че не се налага да го дебнеш постоянно дали е втасал. Можеш да го замесиш и след 1-2 часа да го разбъркаш, после пак да втаса и пак да го разбъркаш, и така колкото си пъти искаш. Когато решиш, че имаш време го преместваш в тавата за печене.

Точно тези хлебчета, които съм снимала не успяха да стигнат до децата - Йордан ги изяде сам! За днес направих нова партида.


--------------------

Go to the top of the page
 
+Quote Post
belqta
публикуване Apr 4 2012, 01:23 PM
Коментар #11


клавиатуротрошач
Инфо..
******

От: София

Мнения: 3,675
Регистриран на: 8-February 08



Забравих да ви споделя, че каквито и солени теста да меся, винаги има слагам по една шепа овесени трици - полезни са за организма.


" Какъв е механизмът на действие на овесените трици?
Минават през целия храносмилатлен тракт, изиграват си полезната функция и излизат, без да се наслояват. В устата се напояват със слюнка, устояват на стомашните сокове без да се разградят и когато стигнат до тънките черва, те вече са набъбнали от вода. Извличат от храната хранителните вещества и калориите, задържат ги и ги залепват за себе. Така преминават през целия организъм и се изхвърлят. Полезни са за червата, както и за всички части на тялото. Имат малко калории, а са богати на протеини и фибри. Притежават всички качества на ядките, но са слабо калорични и бързо усвоими, помагат за бързото усвояване на витамин С. Освен това те забавят проникването на захарта в организма. Т.е. са полезни за диабетиците. Коя друга храна може да се похвали с всичко това? Хранителната стойност на 100 г овесени трици са: белтъчини – 17 г., въглехидрати - 66 г. и хранителни влакнини – 25 г. Енергийната им стойност е246 ккал."


--------------------

Go to the top of the page
 
+Quote Post
jeneta
публикуване Dec 27 2016, 08:47 AM
Коментар #12


напреднал
Инфо..
***


Мнения: 69
Регистриран на: 11-January 16



Вчера правих памук пита, стана уникална.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 потребители четат тази тема (1 гости и 0 анонимни потребители)
0 Потребител(и):

 



RSS Олекотена версия Времето сега е: 23rd May 2018 - 04:28 PM