IPB

Здравей, гостенино ( Влизане | Регистриране ) Стани почитател ·

8 страници V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Великденска украса,боядисване на яйца,идеи за празника
amber
публикуване Mar 1 2007, 03:49 PM
Коментар #1


спи във форума
Инфо..
*******

От: Страната на чудесата

Мнения: 10,987
Регистриран на: 21-February 06



Тема за идеи, техники за боядисване на яйцата, украса, декорация, ястия ...и всичко свързано с Великден;)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
amber
публикуване Mar 1 2007, 04:07 PM
Коментар #2


спи във форума
Инфо..
*******

От: Страната на чудесата

Мнения: 10,987
Регистриран на: 21-February 06



Ето една идея за Великденски венец

http://www.bravacasa.bg/?article=104
Go to the top of the page
 
+Quote Post
amber
публикуване Mar 3 2007, 07:58 PM
Коментар #3


спи във форума
Инфо..
*******

От: Страната на чудесата

Мнения: 10,987
Регистриран на: 21-February 06





Инструкции как можете да се направите тези шарени яйчица (на английски е )
http://jas.familyfun.go.com/crafts?page=Cr...p;craftid=11413
Go to the top of the page
 
+Quote Post
korason
публикуване Mar 4 2007, 07:49 AM
Коментар #4


напреднал
Инфо..
***

От: София

Мнения: 133
Регистриран на: 13-February 07



Шарените яйца са един от символите на големия христиански празник Великден. Те се шарят в четвъртъка от страстната седмица. Първото яйце следва да се сложи в червена боя преди изгрев слънце. Ако домакинята не успее да направи това в четвъртък, разрешено е да се боядисват яйцата и в събота. Ето някои идеи Шарените яйца са един от символите на големия християнски празник Великден. Те се шарят в четвъртъка от страстната седмица. Първото яйце следва да се сложи в червена боя преди изгрев слънце. Ако домакинята не успее да направи това в четвъртък, разрешено е да се боядисват яйцата и в събота.

Добре е да измиете предварително яйцата. Сварете ги, като ги поставите в хладка вода, подсолена с 1 ч.л. сол и варите на бавен огън. Варете поне 15 минути, тъй като предстои яйцата да се консумират в рамките на седмица и за целта е по-добре да са по-твърдо сварени.

Някои бои изискват яйцата да са топли, други - студени. Можете да разтворите боите в кофички от кисело мляко. Лъжица оцет би направила цвета по-стабилен.

За блясък всички яйца можете да намажете с памуче, потопено в олио, след като боята е вече нанесена.


Ето няколко идеи как да разкрасите по-добре своите великденски яйца

ЦветенцаВзимате листенца от различни растения, поставяте върху свареното яйце и отгоре поставяте парче чорапогащник, след което връзвате и потапяте в боята. След като извадите от боята и свалите плата се получават красиви форми!
Мраморни яйцаТова е рецепта, останала от нашите баби. Съберете люспите от стар лук и с помощта на конец увийте около яйцето, преди да варите. Поставете няколкото увити по този начин яйца в съд с подсолена вода и сварете. След като изстинат яйцата свалете лука и ще получите великолепни мраморни яйца.
Шарки с олиоВ купичките с боя капвате няколко капки олио, след което потапяте яйцето последователно в няколко цвята - ефектът е постигането на красиви шарки.
Шарки с памукОткъсвате голямо парче памук, колкото да завиете в него яйцето. С лъцица капвате различните цветове, можете да изпробвате с комбинации - жълто и червено, синьо и зелено се получава интересно, или по ваш вкус. След това увивате яйцето и дръжите няколко минути.
Кристални яйцаСлед като сварите яйцата поставете в същия съд винена киселина или лимонтузу и оставете така минимум 5-6 часа. След като ги извадите по тях ще са полепнали кристалчета. След това използвайте просто потапяне в боя за секунди или нанесете цвета с четка.
Рисунки с восъкСварените яйца, докато са топли, изрисувайте с фигури с върха на свещ - цвете, гълъб, слънце, кръст. След това потопете в избрана боя - получават се красиви, изрисувани яйца!
Други Яйца, които няма да се ядат, а ще служат само за украса можете да украсите с лак за нокти, например.
Няколко цвята лакове в комбинация правят яйцето красиво, лъскаво и привлекателно.
Можете да оцветите и с фулмастер или темперни бои.
Не се препоръчва да ядете изрисуваните по този начин яйца.

Всичко зависи от вашето въображение.

Весел Великден!:)












--------------------
"За тези, които невярват, няма нищо невъзможно!"



Go to the top of the page
 
+Quote Post
korason
публикуване Mar 4 2007, 08:03 AM
Коментар #5


напреднал
Инфо..
***

От: София

Мнения: 133
Регистриран на: 13-February 07



Няколко техники за пъстри яйца

Великден е християнски и български народен празник, свързан с представата за Христовото Възкресение. Празникът е с неопределена дата, от Източното Православие се чества в неделята след първото пролетно пълнолуние (може да бъде от 4 април до 8 май). Подготовката за празника започва в седмицата преди Великден, наричана Страстна.

Великденските яйца: Не е известно откога за първи път са започнали да се боядисват яйца. Има исторически и археологически данни, че яйца са се багрили и дарявали още в древен Египет, Персия, Рим, Китай и Гърция. Ритуалите, свързани с тях, символизирали началото на живота.

Като християнски религиозен символ яйцето първоначално олицетворява гробницата на Христос и камъка, който е отместен. По-късно асоциацията се променя заради наложилия се обичай яйцата да се боядисват в червено – кръвта на Христос.

Български обичаи:

В България традиция е яйцата да се боядисват на Велики четвъртък, като броя им зависи от членовете на семейството и от броя на кокошките. Първото се оцветява винаги в червено от най-възрастната жена, която прави с него, докато е още топло и прясно боядисано, кръстен знак на челата на децата. След този ритуал боядисването поемат младите жени в къщата.

До появата на изкуствени оцветители са се използвали отвари от билки, ядки и др. С отвара от риган се получавала червена багра, със смрадлика – оранжева, зелено – с коприва, жълто – с орехи и кори от ябълка или отвара от стар кромид лук.

Винаги, когато се боядисвали яйца, се приготвяла и отделна кошничка и за кумовете. Яйце се дарявало и на всеки гост, прекрачил прага. За допълнителна украса се ползвали отпечатъците на листенца от магданоз или фигурки, нарисувани с восък или с цветни моливи. Според поверието този, чието яйце остане здраво след чукането (борак), ще е най-здрав през годината.

Още през 18 век започва производството на шоколадови яйца. Дървените са известни отдавна, а през 60-те години на 20 век вече се продават и пластмасови. Изключителни със своята красота и блясък са декоративните яйца на Петер Карл Фаберже, изработени от скъпоценни камъни и благородни метали.

Нашето семейство използва много техники при боядисването на яйца за Великден – с восък, зехтин, мъниста, оцветен ориз, кристали, листенца, брокатено лепило, картинки, тези новите картинки, които се залепят чрез потапяне в гореща вода, стипца и много много други, а ето как се прилагат някои от тях:
– С листенца

Използват се листенца от треви или дребни цветя и храсти – може и повече от едно листо за едно яйце. Прилепват се старателно за още топло свареното яйце, завива се в тънка материя /най-успешно от чорапогащи/ и се завързва стегнато, След това се потапя в желания цвят боя. Ако последователно се потопи в няколко цвята, става истинско произведение на изкуството. Моята баба винаги капва във боята по една капка олио, и тогава ако същото се редува потапянето в различните цветове, получаваш интересни комбинации.

– С олио, стипца, туткал, восък и люспи от лук


– малко олио, налято в паничките с боята, дава причудливи шарки на яйцето, то може да се потопи последователно в няколко бои, в които предварително също е налята мазнина.
– ако в боята се прибави парче стипца, яйцата се покриват със скреж или слана.
Те, обаче, не трябва да се мажат с мазнина след боядисването.
– в разтопен, малко рядък туткал, се потапят десетте пръста на ръцете, след това последователно се топкат в различните бои.
– върху топли, току-що сварени яйца, се правят рисунки с восък. Аз лично използвам български народни мотиви в няколко цвята. След всяко използване на рисунка с парафин се потапя в различна боя – започвам от жълта.
– шепа люспи от стар лук се накълцват с нож – като фиде, поръсват се върху стар чорап и върху тях се слага суровото яйце. Завързва се добре и се пуща в съд и се вари. След това не се изважда от чорапа, а заедно с него се поставя в боята.


– С винена киселина


Яйцата се варят във винена киселина/купува се от аптеката/.
От нея те стават грапави и сякаш поръсени с кристалчета.
След това се боядисват какъвто цвят искате.
Най-красиви стават, когато върху памук се накапят различни цветове и с този памук се увие яйцето. Постоява около 5-6 мин.


– С кристали, рисунки с игла и листа

І-ви вариант
Яйцата се сваряват заедно с кристалите.
На памук, достатъчен да се обвие яйцето се накапват от всички бои и се завива яйцето. След 2-3 мин. е готово, оцветено в пъстри багри и прибляскващо от кристалите.
ІІ-ри вариант
Яйцата се боядисват с по-плътни и силни цветове и с шило или игла върху тях се рисува.
ІІІ-вариант
Върху яйцето се слага листо от тревичка (детелина, хризантема и др.) завива се с парче от стар чорапогащник, завързва се и се потапя в боята. След боядисването се развива и гланцира.
Вместо листо, може да се сложат и изрязани от хартия фигури.

– С обелки от стар лук

Върху суровите яйца се нареждат обелки от стар кромид лук, подредени в различни посоки, увиват се с марля, завързват се с конец и се варят по няколко в отделните бои десет минути.
Изваждат се от боята, отстраняват се обелките внимателно и след като изстинат се намазват с малко олио.


– С восък


Със специално приспособление за рисуване върху яйца, което работи с восък, рисуваме старовремски инициали.
След което сваряваме яйцата и когато се сварят, ги боядисваме и восъкът пада от яйцето, но остават красивите шарки, които правят яйцето най-оригинално от всички!


– С памук

По няколко начина боядисваме яйцата, но най-шарени ги правим, като вземем топка памук, разстиламе я и слагаме по лъжица от всяка боя върху памука да се напои добре. Загръщаме яйцето и оставяме да постои повечко от нормалното боядисване. Така стават с много преливащи цветове. Накрая излъскваме с олио.

Аз лично най-харесвам този метод с памук и този с хартия:

Изрязвам от хартия (от белите полета на вестниците кръстче, гълъбче, цвете, пеперуда и т. н.), леко ги намокрям и ги лепвам върху свареното яйце.
обвързвам ги в парче от дамски чорапогащник и ги пускам в съответния цвят, понякога, когато сваля картинката ги пускам в още един подходящ цвят. Прилагам и снимки от получени чрез този метод великденски яйца.



--------------------
"За тези, които невярват, няма нищо невъзможно!"



Go to the top of the page
 
+Quote Post
korason
публикуване Mar 4 2007, 08:07 AM
Коментар #6


напреднал
Инфо..
***

От: София

Мнения: 133
Регистриран на: 13-February 07



Яйце с коса

Моята идея за великденска декорация е яйца с "коса" от зеленина. Вземам сурово или сварено яйце и с остър нож внимателно отрязвам едно капаче. Отделям вътрешността му и го измивам добре отвън и отвътре. След като изсъхне, с помощта на флумастери изрисувам върху черупката един господин (или госпожа). На дъното на яйцето поставям парченце памук, напоено с вода. Пускам 10-15 зрънца леща и ги захлупвам с още един влажен тампон. Ако "леглото" позасъхва, капвам по няколко капки вода. След 4 дни лещата ще започне да покълва. Тогава махам горния памук, за да не пречи на “косата" да расте. Ако не искате да чакате, просто откъснете някаква зеленина и я сложете във вазата "яйце". Оставям на въображението ви да изработите и други подобни "лица", за да си направите у дома цяла леха от яйца с "коса".
Весело боядисване и декориране с яйца!
Нека у Вас се падне борака;)


--------------------
"За тези, които невярват, няма нищо невъзможно!"



Go to the top of the page
 
+Quote Post
korason
публикуване Mar 4 2007, 08:08 AM
Коментар #7


напреднал
Инфо..
***

От: София

Мнения: 133
Регистриран на: 13-February 07



Ярка украса за яйце

Моята идея за великденска украса е изпробвана от няколко години насам.
Освен стандартно украсени яйца, може да се боядисат за по-интересно и оригинално с лак за нокти. Няколко цвята лакове в комбинация например на рисунка на цвете или нещо такова прави яйцето да е най-забележително и привлекателно.
Оригиналното на моята идея е не самата рисунка, ами средствата за украса, но мисля, че става толкова ярко и красиво, с невероятен гланц и наситеност на цвета, че каквото и да нарисувате, дори да няма никаква рисунка, ами да е едноцветно, макар че съм сигурна, че на всеки ще му хрумне нещо. Става супер украса и трудно може някой да се сети за нея! Аз изобразявам зайчета, цветенца, пиленца, кръстчета, гълъбчета и всичко, за което се сетя :)


--------------------
"За тези, които невярват, няма нищо невъзможно!"



Go to the top of the page
 
+Quote Post
korason
публикуване Mar 4 2007, 08:11 AM
Коментар #8


напреднал
Инфо..
***

От: София

Мнения: 133
Регистриран на: 13-February 07



Великденски венец

(Ето и рецепти за козунаци, без които не можем също за Велик ден)




Продукти:

200 мл мляко
парче мая
500 г брашно
60 г захар
3 жълтъка
125 г масло или маргарин
200 г шоколадов или мармаладен пълнеж
60 г пудра захар
50 г сухи кайсии
30 г орехови ядки и захар за поръсване
сухи кайсии за украса

Начин на приготвяне:

1. Млякото се затопля леко и в него се разтваря маята. Прибавят му се по 1 лъжица захар и брашно. Слага се на топло да втаса.
2. Два жълтъка се разбиват със захарта. Щом втаса, маята и яйчената смес се изсипват върху брашното.
3. Замесва се тесто, като от време на време се налива от разтопената мазнина. Меси се до гладко тесто.
4. Слага се на топло за около 30 мин, за да втаса.
5. Пудрата захар се смесва с пълнежа. Сухите кайсии се нарязват на ситно, а орехите се смилат. Пълнежът се разделя на две и към всяка част се прибавят или кайсии, или орехи.
6. Оформя се на дълги, кръгли пръчки с дължина 80 см.
7. Тестото се омесва още веднъж, разделя се и се оформя също в две дълги пръчки от по 80 см. Всяка от тях се разточва с ширина 10 см, върху тях се поставя приготвеният пълнеж и тестото се увива.
8. Двете тестени ленти се усукват и се свиват на венец.
9. С отделения жълтък венецът се намазва отгоре.
10. Поръсва се със захарта и орехите.
11. Пече се в предварително загрята фурна при 200° С за около 25 мин.

След като изстине в средата на венеца се поставят великденски яйца, а отстрани сухите кайсии.


--------------------
"За тези, които невярват, няма нищо невъзможно!"



Go to the top of the page
 
+Quote Post
korason
публикуване Mar 4 2007, 08:14 AM
Коментар #9


напреднал
Инфо..
***

От: София

Мнения: 133
Регистриран на: 13-February 07



Великденски изненади

(едно тесто за три вида козунаци)

Продукти:

500г брашно
50 маргарин(на стайна т-ра)
75г захар
1щипка сол
2 яйца
40г мая за хляб
1/4 л пр. мляко студено /в него се разтваря маята/
Плънка:
250 г маргарин(кр.масло)
50 г брашно

Начин на приготвяне:

* Замесва се основно тесто и се оставя да втаса.
* Замесва се плънката и е остава 20 минути на студено.
* Основно тесто се разточва, слага се плънката на средата, сгъват се краищата
* към средата и се разточва много добре.
* Дели се на 3 топки.
* 1-ва топка"Плитка": на 2 ивици се оформя, маже се с мармалад, стафиди и се усуква. Оставя се 20 мин. Пече се 20 мин. при 200 градуса.
* 2-ра топка"Кравай": пак на ивица, но се усуква на кравай – отгоре се поръсва със стафиди, бадеми. Пече се 20 минути при 200 градуса.
* 3-та топка"Кроасани": реже се на триъгълници 6/15/15 см. Малък прорез на основата се прави./в средата се слага мармалад, маково семе, смлени орехи, бадеми, стафиди/по желание/.
Пече се 15 мин. при 200 градуса.
Кроасанчетата отгоре се мажат с бяло сладко /150 г пудра захар+3 супени лъжици лимонов сок/ се бърка 10 мин.
Глазурата се нанася с четчица.

ВЕЛИКДЕН Е - ЗАСЛУЖА ДА ПРОБВАТЕ!


--------------------
"За тези, които невярват, няма нищо невъзможно!"



Go to the top of the page
 
+Quote Post
korason
публикуване Mar 4 2007, 08:16 AM
Коментар #10


напреднал
Инфо..
***

От: София

Мнения: 133
Регистриран на: 13-February 07



Диетичен козунак

Продукти:

250г брашно
15г мая
2 жълтъка
60г захар
50г масло
1/2 чаша прясно мляко
50г стафиди
малко ром
настъргана лимонова кора
пудра захар
сол
Нужна ви е висока кръгла кексова форма, намазана с масло и поръсена с брашно.

Начин на приготвяне:

* В брашното, изсипано на купчинка, направете кладенче и вътре натрошете маята. Полейте с малко прясно мляко, добавете 1ч.л. захар, жълтъците и замесете меко тесто.
* Покрийте и оставете да втаса за половин час.
* Поръсете стафидите с малко ром и брашно.
* В тестото направете малко кладенче, сипете вътре останалата захар, лимоновата кора, щипка сол, останалото прясно мляко и разтопеното, но не горещо, масло. Разбъркайте с дървена лъжица докато тестото започне да се отделя от съда. Прибавете стафидите.
* Изсипете тестото във формата, покрийте го и го оставете да втасва 2 часа.
* Печете в загрята до 190 градуса фурна около 45 мин.
* След като изстине го поръсете с малко пудра захар.


--------------------
"За тези, които невярват, няма нищо невъзможно!"



Go to the top of the page
 
+Quote Post
korason
публикуване Mar 4 2007, 08:18 AM
Коментар #11


напреднал
Инфо..
***

От: София

Мнения: 133
Регистриран на: 13-February 07



Вкусни великденски кифлички

Необходимите продукти:

3-4 яйца
1 пакетче мая
3 кафени чашки захар
1/2 чаена чаша олио
1 кофичка кисело мляко
брашно около 1.500гр
2 ванилии

Начин на приготовление:

* Тестото се замесва и се оставя да втаса, след това се разделя на топки и всяка топка се реже на 8 части във всяка се слага конфитюр или сладко от ягоди/или по избор/навива се като кифличка и отново се оставят да втасат накрая се намазват с жълтък и се изпичат.
* Приятен апетит!


--------------------
"За тези, които невярват, няма нищо невъзможно!"



Go to the top of the page
 
+Quote Post
korason
публикуване Mar 4 2007, 08:21 AM
Коментар #12


напреднал
Инфо..
***

От: София

Мнения: 133
Регистриран на: 13-February 07



Великденско гнездо

Продукти:

За тестото:
300г брашно
60г захар
1 пакетче ванилия
ромова есенция
щипка сол
1 жълтък
бучка мая
150мл прясно мляко
150г масло или олио
За плънката:
1 жълтък
150г конфитюр от праскови
75г счукани орехови ядки
1-2 супени лъжици ром

Приготвяне:

* От продуктите омесвате козуначно тесто и оставяте да втаса.
* Омесвате отново и разточвате на лист с размери 40Х40см – срязвате на две части по дължина.
* Във всяка от частите поставяте от плънката, като оставяте свободни краищата им – по 2 см.
* Прегъвате и завивате на рула, а след това двете рула се усукват заедно.
* Получения венец-гнездо се поставя в тавичка, намазана с мазнина, и посипвате козунака с захар и едро смлените орехи.
* Затопляте предварително фурната до 200 градуса.
* Козунакът печете 45 минути.
[smilie=94.gif] [smilie=00027.gif] [smilie=00027.gif] [smilie=00027.gif]


--------------------
"За тези, които невярват, няма нищо невъзможно!"



Go to the top of the page
 
+Quote Post
korason
публикуване Mar 4 2007, 08:31 AM
Коментар #13


напреднал
Инфо..
***

От: София

Мнения: 133
Регистриран на: 13-February 07



Гръцки Великденски козунак

Продукти:

7 г суха мая
125 мл прясно мляко
60 г масло
1/2 ч л сол
60 г захар
1 ч л портокалова цедра
375 гр брашно
1 ч л анасон
1 яйце

Отгоре

1 яйце
1 с л прясно мляко
1 с л сусам
1 с л начупени бланширани бадеми
1 с л захар




Приготвяне:

• Маята се разтваря с 2 с л топла вода.
• Оставя се за 10 минути встрани. Ако не се е появила шапка, значи маята е стара и трябва да използвате друго пакетче.
• Млякото, маслото, солта, захарта и кората на портокала се загряват, докато не се разтопи маслото.
• 375 г брашно се пресява заедно с анасона в купа и се прави кладенче, и излива се маята, млечната смес и след това яйцето.
• Омесва се меко тесто.
• Поставя се в намаслен плик (купа) покрива се и се оставя на топло да втаса, докато не увеличи обема си два пъти.
• Тестото се разделя на три еднакви къса и се оформят цилидрични "фитили", от които се сплита козунак.
• Отгоре се намазва с разбито яйце с мляко и се поръсва със захар, бадеми и сусам.
• Покрива се с намаслен плик и се оставя да втаса още веднъж.
• Пече се в предварително загрята фурна на 175 С за около 35-40 минути.


--------------------
"За тези, които невярват, няма нищо невъзможно!"



Go to the top of the page
 
+Quote Post
amber
публикуване Mar 8 2007, 06:46 AM
Коментар #14


спи във форума
Инфо..
*******

От: Страната на чудесата

Мнения: 10,987
Регистриран на: 21-February 06



Ето още много идеи:
http://www.marthastewart.com/easter-holida...easter-workshop
Go to the top of the page
 
+Quote Post
amber
публикуване Mar 22 2008, 10:55 AM
Коментар #15


спи във форума
Инфо..
*******

От: Страната на чудесата

Мнения: 10,987
Регистриран на: 21-February 06



Направете красиви великденски яйца

Хартиено гнездо:


Хартиена кошничка:


Кошничка с бонбони от пластмасова бутилка:




Това става и за темата за свещите:)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Monka
публикуване Mar 24 2008, 12:30 AM
Коментар #16


спи във форума
Инфо..
*******

От: Варна

Мнения: 6,216
Регистриран на: 8-August 07



Ето малко розови идеи






--------------------

http://martinasolis.blogspot.com/
http://monkapana.multiply.com/

Може да съм солета ,но се бия като цяло пакетче!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
amber
публикуване Mar 24 2008, 04:59 AM
Коментар #17


спи във форума
Инфо..
*******

От: Страната на чудесата

Мнения: 10,987
Регистриран на: 21-February 06



Като тези белите, малки кофички имаше в Бриколажа миналата година.Само че не бяха боядисани.Много ми харесват.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Звездица
публикуване Mar 24 2008, 09:57 AM
Коментар #18


пристрастен
Инфо..
*****

От: Бургас

Мнения: 2,994
Регистриран на: 12-November 07



Ние вече започнахме да събираме издухани яйца. :) Пробивам с карфица две дупчици, разширявам ги с клечка за зъби и издухвам пълнежа. После ги рисуваме и ги набучваме на дървено шишче. Нали сме си купили такива, да си правим шашлици (шишчета на скара) :biggrin:.
Някои ги връзваме на конци, ама ми е трудно.
И... така украсяваме. :)


--------------------

Хо`опонопоно: Обичам те! Съжалявам! Моля те прости ми! Аз Благодаря! http://www.youtube.com/watch?v=-lBenJ2lNg0
Go to the top of the page
 
+Quote Post
amber
публикуване Mar 24 2008, 10:16 AM
Коментар #19


спи във форума
Инфо..
*******

От: Страната на чудесата

Мнения: 10,987
Регистриран на: 21-February 06



Това е само за мен:) Както изяждам по 4-5 яйца на ден... ще събера кухи яйца за едно великденско дръвче :uraaaaaa:
Звезди как точно ги издухваш? Пробиваш дупчиците,разширяваш ги и през едната започваш да да духаш,за да излезе всичко през другата ли?  :blush: И не стават ли много крехки след това? Лесно ли се рисува върху тях?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Звездица
публикуване Mar 24 2008, 02:49 PM
Коментар #20


пристрастен
Инфо..
*****

От: Бургас

Мнения: 2,994
Регистриран на: 12-November 07



Цитат
Звезди как точно ги издухваш? Пробиваш дупчиците,разширяваш ги и през едната започваш да да духаш,за да излезе всичко през другата ли? 

Точно така. Не е много лесно и за това мъничко уголемявам дупчиците.

Цитат
И не стават ли много крехки след това? Лесно ли се рисува върху тях?
Не, не са чак толкова крехки, че да неможе да се рисува.
Миналата година правихме Пухово яйце. :biggrin: Вики го боядиса жълто с водни бои, а аз нарисувах муцунката на Мечо с черен фулмастер.
Тигровото яйце го боядиса оранжево, а мама направи черни ивици. :biggrin:
Яйцето на Прасчо не стана много сполучливо, защото не можах много да издокарам муцунката на прасенцето. Иначе яйцето беше много хубаво розово. :laugh:


--------------------

Хо`опонопоно: Обичам те! Съжалявам! Моля те прости ми! Аз Благодаря! http://www.youtube.com/watch?v=-lBenJ2lNg0
Go to the top of the page
 
+Quote Post

8 страници V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 потребители четат тази тема (1 гости и 0 анонимни потребители)
0 Потребител(и):

 



RSS Олекотена версия Времето сега е: 15th July 2019 - 09:04 PM