IPB

Здравей, гостенино ( Влизане | Регистриране ) Стани почитател ·

 
Reply to this topicStart new topic
> В какво си държите подправките?
amber
публикуване Oct 29 2007, 10:36 AM
Коментар #1


спи във форума
Инфо..
*******

От: Страната на чудесата

Мнения: 10,987
Регистриран на: 21-February 06



Как успявате да ги съхраните и предпазите от разни буболечки? [smilie=bad.gif]
А варивата?
Моите са си в опаковките в които ги копувам,защипани с щипки.Днес реших да сваря една оранжева леща за Дени.Гледам цялата леща в едни като паяжинки.Изхвърлих я.
После извадих един грис да му сваря за десерт.Гледам целият грис в едни топченца.Като го раздрусах видях съвсеееем мънички бели червейчета [smilie=bad.gif]
След това надникнах и в пшеничното нишесте и там намерих едни буболечки като миниатюрни бръмбарчета [smilie=bad.gif]
Направо не е за вярване и се чудя какво да правя.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Нели
публикуване Oct 29 2007, 01:15 PM
Коментар #2


напреднал
Инфо..
***

От: България

Мнения: 71
Регистриран на: 23-August 06



В стъклени или пластмасови буркани, добре затворени с капак. :)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dru
публикуване Oct 29 2007, 01:20 PM
Коментар #3


спи във форума
Инфо..
Икона на групата

От: София

Мнения: 7,259
Регистриран на: 9-February 07



Амбър, след като и аз няколко пъти си намирам бубулечета по пликовете,реших да слагам подправките и варивата в кутийките от NAN (бебешкото мляко на Стефи) и в тези от Нес кафе. Сега съм решила да ги подменя с тези готини буркани, дет се затварят много хубаво и са доста веселяшки. Вече съм събрала няколко интересни стъкленици [smilie=wink.gif] В магазин за 1 лев открих и щипки за пликове, които доста добре затварят и вече година не съм имала проблем и неприятни изненади.


--------------------

Go to the top of the page
 
+Quote Post
NiGhT_eLf
публикуване Oct 29 2007, 03:36 PM
Коментар #4


пристрастен
Инфо..
*****

От: София

Мнения: 1,809
Регистриран на: 26-May 07



У нас всички такива работи са си в кутийки предназначени за всяко нещо .. да как се изразих направо утрепах рибата :) Купувахме си ги тия кутийки от магазин за домашни потреби... има за ориз сол чубрица ... брашно за всичко
Go to the top of the page
 
+Quote Post
hristina.damqnov...
публикуване Dec 18 2007, 11:40 AM
Коментар #5


напреднал
Инфо..
***

От: Бургас

Мнения: 62
Регистриран на: 2-August 07



и моите подправки и варива са в стъклени или пластмасови бурканчета


--------------------
Трябва да си упорит, за да успееш!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kremka
публикуване Dec 18 2007, 11:47 AM
Коментар #6


напреднал
Инфо..
***

От: Shumen

Мнения: 144
Регистриран на: 23-November 07



В една голяма претъпкана кутия, която стои в един шкаф доста над нивото на очите  и като ми трябва нещо е много неудобно, все нещо ми пада на главата, я някоя суха супичка, я някое пакетче пипер. Определено трябва да измисля някаква подредба.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
monik
публикуване Feb 3 2008, 11:05 PM
Коментар #7


Bebe
Инфо..
******

От: Къде ли не!

Мнения: 3,006
Регистриран на: 2-February 08



И ма един магазин,дето продават хубави,качествени немски стоки за дома от там си взех едни сладурести бурканченца за подправки,има и големи прозрачни за наше улеснение.Имат си хубави стабилни капаци с един метален механизъм(като стари лимонадени шишета)ГАРАНЦИЯ,че вършат работа.


--------------------
[/url]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bubeto
публикуване Feb 5 2008, 04:54 AM
Коментар #8


пристрастен
Инфо..
*****

От: София

Мнения: 1,263
Регистриран на: 23-January 08



За подправките... държа ги в бурканчето с което съм ги купила, но за варивата като боб, лище и ориз, включително и гроста преди да ги прибера в шкафа ги слагам поне за 12 часа във фризера. Така ако има нещо което иска да се развие, било то бобулечки или друга гадост спирам още в зародиш. Но ако се купят тези неща направо с паижинките ими червеите, както спомена amber, решението е само едно - в боклука.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Monka
публикуване Feb 11 2008, 06:47 PM
Коментар #9


спи във форума
Инфо..
*******

От: Варна

Мнения: 6,216
Регистриран на: 8-August 07



Има едни метални кутии в Метро на които съм хвърлила ок ,ама са скъпички.В домашен рай на Мария Луиза буркани мнофо хубави също.Аз по принцип първоначално ще си ги държа в бурканчета от лютеница ,защото имам нужда от много други неща .


--------------------

http://martinasolis.blogspot.com/
http://monkapana.multiply.com/

Може да съм солета ,но се бия като цяло пакетче!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mert
публикуване Feb 12 2008, 08:59 AM
Коментар #10


напреднал
Инфо..
***

От: Пловдив

Мнения: 107
Регистриран на: 29-August 07



Моите са в стъклени бурканчета и нямам проблеми.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
amber
публикуване Jun 28 2011, 06:04 AM
Коментар #11


спи във форума
Инфо..
*******

От: Страната на чудесата

Мнения: 10,987
Регистриран на: 21-February 06



А за да имате свежи и пресни подправки дълго време-измивате ги, почиствате ги и ги увивате в мокра кърпа и в хладилника.
Вече една седмица си имам свеж копър от който со режа когато ми потрябва;)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
belqta
публикуване Jun 29 2011, 06:55 AM
Коментар #12


клавиатуротрошач
Инфо..
******

От: София

Мнения: 3,675
Регистриран на: 8-February 08



Кърпата я овлажняваш ежедневно ли?

Аз понеже ги измивам, режа и замразявам, но не стават за салата.


--------------------

Go to the top of the page
 
+Quote Post
amber
публикуване Jun 30 2011, 05:51 AM
Коментар #13


спи във форума
Инфо..
*******

От: Страната на чудесата

Мнения: 10,987
Регистриран на: 21-February 06



Не, не ежедневно-до сега само веднъж съм я овлажнила.
Една съседка ми донесе много копър от градината им на село.Половината го измих, нарязах и замразих, а другата половина вече не знам колко време си го съхранявам в хладилника в мократа кърпа и все още е свеж.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
belqta
публикуване Jun 30 2011, 06:17 AM
Коментар #14


клавиатуротрошач
Инфо..
******

От: София

Мнения: 3,675
Регистриран на: 8-February 08



Супер, ще го пробвам!


--------------------

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dru
публикуване Jun 30 2011, 06:28 AM
Коментар #15


спи във форума
Инфо..
Икона на групата

От: София

Мнения: 7,259
Регистриран на: 9-February 07



Аз винаги така съм си съхранявала по-големите количества копър и магданоз. Само не ги слагам в кърпа, а в плик или буркан. Измивам ги и ги подсушавам, нарязвам и мятам във фризера и в хладилника.




Биб, когато съм подсушила добре дори във фризера не замръзва на топка, а много лесно се отделя и става за салата или таратор. Поне на мен ми се получава dntknw.gif


--------------------

Go to the top of the page
 
+Quote Post
belqta
публикуване Jun 30 2011, 06:40 AM
Коментар #16


клавиатуротрошач
Инфо..
******

От: София

Мнения: 3,675
Регистриран на: 8-February 08



За замръзените знам, и аз подсушавам след измиване, преди да замразя. Но ми стана интересно за това с кърпата. По друг начин седи на салата.


--------------------

Go to the top of the page
 
+Quote Post
jeneta
публикуване Sep 12 2016, 11:38 AM
Коментар #17


напреднал
Инфо..
***


Мнения: 69
Регистриран на: 11-January 16



Аз държа всичките си подправки в бурканчета.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
silviqkoseva
публикуване Sep 13 2016, 10:28 AM
Коментар #18


напреднал
Инфо..
***


Мнения: 75
Регистриран на: 30-December 15



Моите стоят в дървени кутийки.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sarastoinova
публикуване Jul 7 2017, 07:55 AM
Коментар #19


Нов
Инфо..
**


Мнения: 7
Регистриран на: 10-June 16



Аз държа подправките в кутии, които ръчно съм изработила.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 потребители четат тази тема (1 гости и 0 анонимни потребители)
0 Потребител(и):

 



RSS Олекотена версия Времето сега е: 19th June 2019 - 07:48 AM