Помощ - Търсене - Потребители - Календар
Пълна версия: Дюкански рецепти
www.amber-bg.com > Красота и здраве > Режима на д-р Пиер Дюкан
Страници: 1, 2, 3, 4
Bubeto
Нека тук да поместваме всички свои изпитани рецепти. Тъй като Амбър не винаги има възможност да ги качва на сайта поне да не се затрудняваме взаимно като търсим назад по темите. Само имам една молба - да ги разграничавеме с отделни цветове, а именно зелено за дните на протеини и зеленчуци, червено за дните на чисти протеини и розово за рецептите за трета фаза.

Нека в тази тема да пишем само рецепти и е желателно да се публикува и снимка, макар и в по-късен етап. Ако ще добавяте или променяте с нещо поста си не го преписвайте наново, само го редактирайте. Така ще се спести място и няма да се пълни темата с излишни неща.

РЕЦЕПТИ ОТ КНИГАТА
НАШИТЕ РЕЦЕПТИ В САЙТА





  ПРОТЕИНИ                                                          ХЛЯБ
    -ЗАКУСКИ                                                                                                Тричав хляб
Палачинка                                                                                                      Тричав хляб- II-ри вид
Сладка палачинка                                                                                            Мини хляб
"Дюканска" мързелива баница
Шоколадови кексчета
Палачинка Precious
Пилешки пастет
Ванилови кексчета (модификация на какаовите кексчета на Миа)
Кекс
Гофрети

    -СУПИ
Супа
Пилешка супа

    -САЛАТИ И ПРЕДЯСТИЯ
Яйчена салата

    -ОСНОВНИ ЯСТИЯ
Руло "Нели"
Пилешки шницели
Кюфтета от пилешки дробчета и филе
Панирани пилешки дробчета
Яйца по панагюрски
Телешки кюфтета в плик
Пилешки плитки
Пълнени телешки кюфтета
Пилешки дробчета в микровълнова
Пилешки бутчета в плик
Телешко задушено
Пилешки сърца
Телешко задушено - ІІ-ри вид
Пиле върху сол
Хек на фурна
Бъркани яйца с шунка и прясно мляко
Пилешки бутчета с кисело мляко в микровълнова
Пилешки кюфтенца с млечен сос
Бърза пица
Дюканско гювече
Панирани пилешки хапки
Пуешко/пилешко филе във фолио
Пиле с мляко
Пикантен пастет
Пиле фрикасе
Голямото кюфте



    -ДЕСЕРТИ
Парфе
Яйчен крем
Бишкоти
ЖЕЛИРАН КРЕМ
Тирамису
Яйчен крем с извара
Крем ”карамел”
Крем с извара
Крем с извара ІІ-ри вид
Крем Precious
Пандишпанено руло
Сладкиш с кисело мляко
Шоколадова торта
Пана кота с кисело мляко


  ПРОТЕИНИ + ЗЕЛЕНЧУЦИ

    -ЗАКУСКИ
Пастет
Спаначени Палачинки
Лютеница

    -СУПИ
Зелева супа
Руска супа - Солянка

    -САЛАТИ И ПРЕДЯСТИЯ
САЛАТА СЪС РИБА ТОН
Снежанка
Зеленчукова салата

    -ОСНОВНИ ЯСТИЯ
Пиле със зеленчуци
Пилешки бутчета с домати и гъби
Пилешки дробчета с млечен сос
Ролца от пилешко филе
Кюфтета с доматен сос в микровълнова
Пълнени гъби в микровълнова
Пилешко филе в пергаментова хартия
Пълнени пилешки рулца със спанак
Тиквички с млечен сос
Спанак с яйце и кисело мляко
Пица
Зеленчуци на фурна
Кюфтета от тиквички
Пиле с гъби
Салата от зелен фасул
Пълнени пиперки
Пълнени чушки с извара
Пиле със зеленчуци по китайски
Мусака от дробчета
Пилешки дробчета на фурна
Пица без печене
Ролца от пилешко филе
Пилешко филе със зеленчуци в микровълнова
Пилешки дробчета с млечен сос
Пиле с тарос и горчица
Панирани чушки
Пиле със зеленчуци по китайски – ІІ-ри вид
Телешки кебап
Пикантен пастет
Комитски чушки
Кюфтета от извара
Пълнени тиквички
Пълнен домат
Телешко с гъби

    -ДЕСЕРТИ


  РЕЦЕПТИ ЗА ТРЕТА ФАЗА
  -НИШЕСТЕНИ
Спагети с доматен сос
Кюфтета от леща
Спагети с млечен сос

  -СЪС СВИНСКО МЕСО
Свински пържоли с горчица

    -ДЕСЕРТИ
Палачинка за ІІІ-та фаза
Bubeto
Пилешки пастет
• 500 гр. пилешки дробчета
• 250 гр. пилешко филе, нарязано на парчета
• 2 твърдо сварени яйца
• 1 глава лук, нарязана на дебели шайби
• 5 ск.чесън
• 1 к.ч. прясно мляко
• ½ к.л. черен пипер
• ½ к.л. индийско орехче
• 1 к.л. сол

Месото и дробчетата се варят под капак 40 минути, като първоначално водата е колкото да ги покрие. В тиган с не залепващо покритие се слага 100-150 мл. вода и се поставят лука и чесъна да се задушават. След като се е изпарила течността, се запичат от двете страни. В блендер се поставят всички продукти и се смила на гладък пастет. Получената каша трябва да е сравнително гъста или по-точно да се излива без особен проблем в предварително приготвени бурканчета. Пастета се стерилизира 40 минути и се съхранява в хладилник. Количествата на подправките са ориентировъчни, опитвайте преди да сложите цялото количество. Ако прецените че е много рядък пастета, може да добавите 1 ч.л. нишесте, но при дадените продукти не би трябвало да имате подобен проблем.



Bubeto
Пиле със зеленчуци
• 400 гр. пилешко месо, нарязано на кубчета
• 30-40 мл. бульон/вода
• 1 морков
• 200-250 гр. гъби
• 1 голяма глава лук
• 1 зелена чушка
• 1-2 кисели краставички
• сол и черен пипер на вкус
• универсален сос Winiary или соев сос

Пилешкото месо се слага в предварително загрят тиган заедно с бульона. Когато побелее се прибавят морковите нарязани на ивици. След изпаряването на течността и се зачерви леко месото се прибавят и едро нарязаните лук и гъби. Добавя се малко вода и се задушава под капак 10 минути. Прибавят се чушката и краставичките, предварително нарязани на жулиени, посолява се и се готви още 5 минути. Подправя се полуготовото ястие с черен пипер и универсален сос и се оставя още 1-2 минути на котлона. Поднася се топло със салата от пресни краставици.



Bubeto
Пилешки бутчета с домати и гъби

•  6бр. горни пилешки бутчета без кожа, около 1кг.
•  60мл. бульон
•  500гр. гъби, едро нарязани
•  1 голяма глава лук, едро нарязана
•  3бр. зелени чушки, нарязани на ивици
•  60гр. телешко филе, нарязано на ивици
•  3ск. чесън, счукани
•  600гр. пасирани домати от консерва
•  1с.л. доматено пюре
•  1ч.л. червен пипер
•  сол на вкус

Запичате на сух тиган бутчетата до зачервяване от двете страни и ги изваждате. В същият тиган слагате бульона, гъбите и лука. След като поомекнат гъбите, прибавяте филето, чушките и чесъна и задушавате 10 минути на умерен огън. Слагат се солта и червеният пипер и след минута се добавят доматите. Като поври малко се изсипва в иенска тенджера, бутчетата се нареждат отгоре, похлупва се и се поставя във фурната на 220-250 градуса. След като кипне се намаля на 180 градуса и се готви 30 минути. Изважда се в част от соса се разбива пюрето, изсипва се при останалите продукти и добре разбърканото ястие се пече още 10 минути без капак.



amber
Пилешки дробчета с млечен сос

Продукти:
пилешки дробчета
праз лук (може и с кромид)
гъби
прясно мляко (0,1%)
черен пипер
червен пипер

За соса:
кисело мляко
чесън (аз използвах на гранули)
лимонов сок
копър


Дробчетата се слагат в тавичка,добавят се нарязаните на шайби праз и гъби,овкусява се,сипва се прясното мляко,така че да е до половината на тавичката и всичко се пъха във фурната на около 200 градуса,докато соса изври.
За соса продуктите се смесват и разбъркват добре.



amber
Ролца от пилешко филе

Продукти:
пилешко филе
гъби
праз лук
чесън
свежо сирене

Приготвяне:
Филето се разполовява напречно и в по-дебелите места се начуква с дървено чукче.Гъбите,праза,чесъна и сиренето се нарязват на тънки лентички.
Филенцата се разстилат и в средата им се слагат по 1 лентичка от всички продукти.След това завиваме филето като ролце и го увиваме с конец,който се маха преди сервирането.
Пече се около 45 мин на 200 градуса


[img]http://images.amberka.multiply.com/image/3/photos/31/500x500/3/400.jpg?et=ajucnIRFdqjkMruDc2RzTw&nmid=76206321[/img]

amber
Кюфтета с доматен сос в микровълнова

За кюфтетата:
• 400гр. смляно телешко месо
• 1 яйце
• 2ск. Чесън (счукани)
• 1с.л. пшенични трици
• 1/2ч.л. сух риган
• 1/2ч.л. сух босилек
• Черен пипер и сол на вкус
• Сухите подправки могат да се заменят с магданоз

За соса:
• 500гр. домати от консерва
• 2с.л. доматено пюре
• 100мл. Бульон или вода
• 2ск. чесън(счукани)
• 1 голяма глава лук нарязана на полумесеци
• 1 голяма или две малки червени чушки нарязани на ивици

Омесвате каймата и оформяте кюфтета, в моят случай бяха 8бр. Подреждате в съд с капак и ги слагате в микровълновата за 3 минути и половина на пълна мощност. Обръщате ги и се готвят още 2 минути и половина. Изваждат се в чиния и в образувалата се водичка се слагат лука, чушките и чесъна, като предварително сте прецедили течността. Задушава се под капак 5 минути като след първите 2 се разбърква. Добавят се доматеното пюре, бульона, доматите и кюфтетата, подправя се със сол и черен пипер, и се готви на пълна мощност 7 минути, но не забравяме да разбъркаме като е изтекло половината време. Мощността на фурната се намалява наполовина и се пече още 25 минути. Ястието се разбърква от време на време, аз го правех на всеки 10 минути. Оставя се да отлежи поне 5 минути и се сервира топло.


Рецептата е за микровълнова с мощност 700W. Ако вашата е с друга, ето да преобразувате минутите -  Конвертори за тегло и температура от БГ Кулинар .


amber
Пълнени гъби в микровълнова

•  3бр. големи гъби
•  1 стрък пресен лук
•  1 твърдо сварено яйце, намачкано добре с вилица
•  2 малки парчета пушено пуешко филе
•  1с.л. свежо сирене предварително нарязано
•  Сол на вкус
•  100мл. бульон

Добре измитите гъби се поливат с лимонов сок, за да не почернеят и се слагат в съд с капак. Добавя се половината бульон и се готви под капак 5 минути на пълна мощност, като след първите 2 капака се отстранява. През това време се задушават в другата част от бульона ситно нарязаните лук и пънчетата от гъбите докато се изпари течността. Прибавя се наситненото филе, яйцето, сиренето и се разбърква като се добави малко сол. Всяка предварително посолена гъба, се пълни и остатъка от сместа се разпределя между самите гъби. Пече се на пълна мощност 3 минути и половина без капак. Подходяща гарнитура е доматена салата със свежо сирене.



amber
Руло "Нели"

Продукти

400гр. телешки шол смлян на кайма
2 яйца
2с.л. трици
1с.л. горчица
1-2 много малки кисели краставички, нарязани на жулиени
3 твърдо сварени яйца
200гр. пилешко филе, нарязано на ивици и подправено с унисос
6 ивици свежо сирене

Приготвяне: Каймата, суровите яйца, триците и горчицата се омесват добре и се разделя на две. Във форма за кекс се слага едната част, слагат се сварените яйца, краставичките, пилешкото, сиренето и се покрива с останалата част от каймата. Пече се около 40 минути на 180о. Охладеното руло се нарязва и залива с подходящ сос по желание.

А аз с какъв сос го заливам... 1сварено яйце, 1 стрък пресен лук, 1 с.л. горчица. 4с.л. извара, 4с.л. кисело мляко се пасират до хомогенна смес. Лек и приятен. Много е за рулото само, но може да се намалят продуктите или да се ползва и за други меса.



amber
Пилешки шницели

за 12 броя
400гр. пилешко филе
2 яйца
2с.л. кисело мляко
2с.л. извара
щипка сода бикарбонат
магданоз
сол и черен пипер на вкус

Всички продукти се смилат добре с кухненски робот до получаване на хомогенна каша. Със супена лъжица се оформят шницелите в предварително загрят тиган. Опечените шницели се поднасят със сос от едро счукан чесън, нарязан магданоз,  оцет и вода в равни части. За 4 шницела са 1ск. чесън и по 1с.л. оцет и вода.



amber
Пилешко филе в пергаментова хартия

• 4 бр. пилешки филета, по 200 гр. всяко
• 1бр. морков, нарязан на ивици
• 1бр. малка тиквичка, нарязана на ивици
• пера пресен лук, ситно нарязани
• сол и черен пипер на вкус
• универсален сос Winiary или соев сос
• хартия за печене

Пилешките филета се осоляват и поръсват с черният пипер. Редят се тиквичките и морковите,добавя се пресният лук, поръсва се с няколко капки универсален сос и се запечатва добре в хартията. Пече се 30 минути на 180-200 градуса.




amber
Пълнени пилешки рулца със спанак

• 2 бр. пилешки филета, начукани
• 30-40 мл. бульон/вода
• 2 с.л. лук, рендосан
• 30гр. гъби, ситно нарязани
• 1 ск. чесън пресована
• 30 гр. замразен спанак
• 30гр. пуешко пушено филе, ситно нарязано
• 30 гр. кашкавал Маджаров лайт (може да се замени със свежо сирене)
• 30-40 мл. бульон/вода
• 1 средно голяма глава лук, нарязана на едро
• 200-300 гр. домати от консерва, пасирани
• сол и черен пипер на вкус

В тиган слагаме гъбите, лука и бульона и задушаваме 2-3 минути. Добавяме спанака,чесъна и филето, след 1-2 минути сваляме от котлона и добре разбъркваме с прибавените вече кашкавал, сол и черен пипер. Разделяме плънката на две и слагаме върху всяко филе. Навиваме рулцата, като ги превързваме с конец. Запичаме ги от всяка страна до зачервяване в сух тиган и го изваждаме.  В същият съд слагаме бульона и задушаваме лука до изпаряване на течността. Добавяме доматите и след като кипне се изсипва полученият сос в йенска тенджера. Поставяме и рулцата и печем на 180-200 градуса под капак. Отстраняваме капака и връщаме ястието да се запече за още 10-15 минути.



Bubeto
Тиквички с млечен сос
• тиквички, нарязани на колеца
• 1 яйце

За соса:
• 200 гр.кисело мляко
• 1 зелена чушка
• 1 к.л.чесън на гранули
• сол на вкус
Бланшираните (или стерилизирани) тиквички се потапят в разбитото яйце и се запичат на сух тиган от двете страни. Заливат се със соса приготвен от добре пасираните продукти и се поръсват със ситно нарязани връхчета от пресен копър.

Сосът може да се приготви и ако предварително рендосате чушката и разбъркате добре с останалите продукти.


Bubeto
Парфе
• 4 яйца
• 4 ч.л.царевично нишесте
• 500 мл.прясно мляко
• 3 ч.л.течен подсладител
• 300 мл.вода подсладена със степче
• 2,5 с.л.желатин
• 1 ч.л.нескафе
• Ванилия
В метален съд слагате 1с.л.желатин и подсладената вода и го разтваряте на водна баня. Изсипвате го в подходящ съд и го поставяте в хладилника да се стегне. През това време разбивате жълтъците с нишестето, подсладителя и млякото и на бавен огън варите до сгъстяване. Добавяте предварително сложеният да набъбне в 100-150мл. вода останал желатин и разбърканият добре крем се оставя да изстине. Разбивате белтъците на сняг и прибавяте вече добре охладеният жълтъчен крем. Разделяте сместа на две и в едната слагате ванилията, а в другата нескафето. Върху вече стегнатото степче изсипвате бялата смес и се поставя в хладилник за около 15 минути, за да стегне, след което се изсипва и кафявата. Охлажда се добре (за около час, но може и повече), потапя се за секунда в гореща вода и се обръща върху подходящ поднос.

Съвет: За да не спадне втората част на крема докато едната се охлажда разделете на две жълтъченият крем и белтъците  преди да ги смесите. Така когато дойде време да прибавите и кафявата смес разбийте отново белтъците и след това ги разбъркайте. Също така много внимавайте с потапянето на готовото парфе в горещата вода, защото ако е за по дълго може да се втечни повече от необходимото.



sneji_suni
Спаначени Палачинки
• 500гр Спанак,
• 2 яйца
• извара,

Всичко това се разбърква със малко млекце и бакпулвер.Като се изпече палачинката се пълни със ситно нарязана зелена салата и лук.Завивасе и се режи на напречни рулца,залива се със млечен сос-от кисело млекце копър и чесън.

amber
Кюфтета от пилешки дробчета и филе

Продукти:
• около 400 гр пилешко филе (аз ги направих от месо от бут,но смятам,че с филе е по-добре)
• около 200 гр пилешки дробчета
• 2 яйца
• 2 с.л. овесени трици
• 1 малка глава лук
• черен пипер
• чесън на гранули


Приготвяне:Филето и дробчетата се смилат заедно в блендер или се нарязват на много ситно и се смесват.Лука се нарязва на ситно и се смесва с тях.Добавяме и  останалите продукти и всичко се разбърква много добре.
Със супена лъжица загребваме от сместа и в предварително загрят сух тефлонов тиган оформяме с лъжицата малки кюфтенца.Изчакваме да се запекат от едната страна и тогава обръщаме.
Поднасят се със сос от кисело мляко,чесън,извара и копър.


[img]http://images.amberka.multiply.com/image/2/photos/31/500x500/8/1.jpg?et=mKizB1XS5e5JZVNuh7ZDIQ&nmid=76206321[/img]
dista46
Пастет

• 5-6 печени  чушки
• 3 сл извара
• 2л обезмаслено кисело мляко
• 1 скилидка чесън или на прах
• копър
• малко сол

разбивате с пасатор.

Bubeto
Панирани пилешки дробчета
• 5бр. пилешки дробчета
• 1белтък
• 2-3 щипки царевично нишесте
• 1щипка джинджифил
• 1щипка черен пипер
• Сол на вкус

Към измитите и добре отцедени от водата дробчета се прибавят подправките и нишестето. В добре загрят тиган се слагат няколко капки олио и се пекат дробчетата от двете страни на слаб огън до зачервяване. Желателно е да се готви под капак. Така няма да останат сурови и ще са още сочни.



Bubeto
Супа

• 150гр. пилешко филе
• 1с.л. сушени зеленчуци и подправки за супа
• целина
• сол на вкус
• 1 яйце
• 150гр. кисело мляко
• 1-2 ч.л. царевично нишесте


Месото се сварява и накъсва на малки парченца. Прибавят се сухите подправки и зеленчуци, посолява се на вкус и се вари 5-10 минути. През това време се прави застройката от яйцето, млякото и нишестето, като се сипва и от супата, за да се уеднакви температурата. Всичко се смесва и след добавянето на целината се готви при непрекъснато бъркане (за да не се пресече яйцето) 5 минути.
По време на готвенето ако е необходимо се добавя още вода, но е задължително да прокипи всичко поне 1-2 минути.




Bubeto
Палачинка

За 2 броя:
• 1 яйце
• 1 с.л.трици
• 1 с.л.крема сирене
• 2 с.л. вода
• 1 щипка бакпулвер
Разбивате добре с пасатор продуктите и разделяте за по сигурно сместа на две. В добре сгорещен тиган ги изпичате . Поднасяте с пълнеж по желание.



Bubeto
Яйчен крем
За 2 броя:
• 250мл. прясно мляко
• 1 жълтък
• 1 с.л. подсладител на прах(или 3 капки течен)
• 2 ч.л. царевично нишесте
• ванилия или друга есенция
Разтворете нишестето в малка част от млякото, добавете и останалото и с непрекъснато бъркане прибавете към разбитият жълтък (разбиването трябва да е на ръка, с вилица или тел).  Прибавете подсладителя и есенцията и варете на бавен огън 5 минути. Изсипва се в купички и преди поднасяне се охлажда добре.



Bubeto
Сладка палачинка
За 3 броя:

• 1яйце
• 1белтък
• 1 к.ч. прясно мляко
• 2 с.л. трици
• 1 к.л. бакпулвер
• 1 таблетка подсладител(или една капка течен)
Разбивате всички продукти добре с пасатор и разделяте сместа на три равни части. В добре сгорещен тиган с не залепващо покритие изпичате добре палачинките от двете страни. Поднасяте с пълнеж пожелание. Например са вкусни с яйчен крем.



amber
Спанак с яйце и кисело мляко

Продукти:
• спанак
• яйце
• кисело мляко
• сол

Приготвяне:Спанака се измива и нарязва,след което се задушава с малко водичка и малко сол.Отделно се разбива яйцето с киселото мляко и сместа се изсипва при спанака,като се бърка непрекъснато.След около 3-4 мин се сваля от котлона.По желание може да се добави и извара или обезмаслено сирене.


[img]http://images.amberka.multiply.com/image/4/photos/31/500x500/11/_MG_1633.jpg?et=j5IQKEk8XuqmqjT7TAFy5w&nmid=76206321[/img]
Bubeto
Яйчена салата
• 2 твърдо сварени яйца, нарязани на четвъртинки
• 1 заешко/пилешко бутче, обезкостено
• 1 с.л. кисело мляко
• 1 с.л. оцет
• 1 с.л. вода
• 1 к.л. гранулиран лук
• 2 к.л. горчица
• сол на вкус
• копър
Изпечете на сух тиган месото. Разбийте добре млякото, оцета, водата, лука, горчицата  и солта и залейте с тях ситно нарязаното месо и яйцата. Поръсете с копър и поднесете.



Bubeto
Бишкоти
• 4 яйца
• 3 с.л.подсладител на прах(1/2 ч.л. течен)
• 4 с.л. овесени трици, смлени на брашно
• 1 с.л. лимонови кори
• ½ флаконче ромова есенция
Разделете белтъците от жълтъците и разбийте вторите с подсладителя до побеляване. Към тях прибавете, лимоновите кори, есенцията и триците и като хубаво ги смесите ги оставете настрани. Разбийте белтъците на твърд сняг и като продължавате да разбивате добавяйте постепенно от жълтъчната смес. Шприцовайте в тава постлана с хартия за печене и печете 30 минути на 180 градуса. Изключете фурната и оставете да изстине преди да извадите  готовите бишкоти.


Bubeto
Яйца по панагюрски

• 3 яйца
• 2-3 с.л. кисело мляко
• 1 малка скилидка чесън
• червен пипер
• сол

В съд с подсолена кипнала вода, чуквате яйцата и оставяте да се забулят добре и да се сварил добре белтъка. Изваждате ги и ги поръсвате с червен пипер. Заливате ги със сос направен от счуканият чесън и киселото мляко. По желание добавете и копър на вкус.


sneji_suni
Зелева супа

• зеле
• телешка кайма
• подправка от зеленчуци
• пастет от пилешки дробчета
• доматено пюре

Слага се във тенджерата 1л.вода и се прибавя нарязаното зеле,когато поомекне се прибавя каймата на парченца и подправките, дом.пюре.Когато е почти готова се прибавя пастета за гъстота. Поднася се със кисело мляко.

sneji_suni
САЛАТА СЪС РИБА ТОН

• консерва риба тон в собствен сос
• печен пипер
• чесън
• копър
• извара
• лимонов сок

Всичко това се смила на блендер и се овкусява със оцет и малко сол
:flowerysmile:
sneji_suni
ЖЕЛИРАН КРЕМ

• 1 кофичка кисело мляко
• степче на вкус
• канела
В кис.мляко слагам степче от ябълка и канелка на вкус.Слагам разтопеният желатин и обърквам всичко. На вкус е като щрудел
:flowerysmile:
Bubeto
Снежанка – І вид
• извара
• кисело мляко
• кисели краставички
• чесън
• копър
Разбийте добре с пасатор изварата като добавите малко мляко, за да се получи гладка гъста каша. Прибавете ситно нарязаните краставички, счуканият чесън и копъра. Добре разбъркайте и консумирайте охладено.

Снежанка – ІІ вид
• катък
• кисели краставички, ситно нарязани
• копър, нарязан
• чесън, счукан
Смесете всичките продукти и ако има нужда добавете кисело мляко, за да разредите малко салатата.


Bubeto
Пица
За блата:
• 4 яйца
• 4 с.л. трици
• 3-4 с.л. кисело мляко
• 3-4 с.л. извара
• 1 ч.л. чесън на гранули
• 1 пакетче суха мая

За пълнежа:

• пуешко филе
• кисели краставички
• стерилизирани гъби
• кетчуп или доматено пюре
• кашкавал(по желание)
Разбърквате киселото мляко и триците и ги оставяте да набъбнат. Разбивате яйцата до побеляване. Прибавяте изварата, маята, чесъна и триците и изсипвате в тавичка предварително постлана с хартия за печене. Печете 40 минути на 180-200 градуса. Намазвате блата с кетчуп и редите останалите продукти. Връщате във фурната за още 15-20 минути и поръсвате с рендосан кашкавал. Запичате колкото да се разтопи леко кашкавалът.



Bubeto
Телешки кюфтета в плик
• 250 гр. смлян телешки шол
• 125 гр. телешка кайма
• 1 с.л. горчица
• 1 глава лук, рендосана
• 1 яйце
• 1 с.л. сушени зеленчуци
Каймата се омесва с всички продукти и се оставя да отлежи поне 30 минути. Оформените кюфтета се поставят в плик за печене и се пекат до зачервяване на 180-200 градуса.



Bubeto
Зеленчуци на фурна
• 1 патладжан
• 1 тиквичка
• 1 морков
• 1 с.л. сушени зеленчуци
• 2 с.л. универсален сос Winiary
• 2 с.л. вода
• 200 гр. смлян телешки шол
• 2 яйца
• 2 с.л. прясно мляко
• 1 стрък пресен лук
Нарязаният на колелца патладжан оставяте да престои 1 час в подсолена вода, за да пусне горчивият сок. Изплаквате добре и го прибавяте към нарязаните морков и тиквичка. Заливате с марината приготвена от сушените зеленчуци, универсалният сос и водата. Така престояват една нощ. Запичате на сух тиган добре отцедени от маринатата. Към останалата такава прибавяте телешкото и омесвате добре. Задушавате в тиган с непрекъснато бъркане до изпаряване на всичката течност. В тавичка редите от продуктите и заливате месото с киселото мляко. Печете 10 минути на 180 градуса и добавяте разбитите с прясно мляко яйца и поръсвате с нарязаният пресен лук. Връщате във фурната докато се стегне напълно направената заливка.



Bubeto
Тирамису
• 1 доза бишкоти
• 1 ч.ч. силно кафе(аз го направих от 2 ч.л. гранулирано)
• ½-1 флакон ромова есенция, според вкуса
• 2 таблетки подсладител

За крема:
• 4 яйца
• 300 гр. извара
• 1 кутийка Exquisa
• 2-3 ч.л. течен подсладител
Разбивате добре с кухненски робот Ескузиата и изварата. Отделяте белтъците от жълтъците и вторите разбивате с миксер до побеляване и прибавяте към изварата. Белтъците се разбиват на сняг и всичко добре се омесва. В кафето слагате подсладителя и есенцията и потопявате за секунда бишкотите. В подходящ съд редите бишкоти, крем, бишкоти, крем и покривате с фолио. Престоява в хладилник поне 6 часа. Преди поднасяне поръсете с гранулирано кафе.



Bubeto
Кюфтета от тиквички
• 1средно голяма тиквичка(~ 200-300 грама), рендосана
• 1 яйце
• 4 с.л. извара
• 2 ч.л. трици
• 2 щипки бакпулвер
• сол
• черен пипер
Посолете на вкус тиквичката и я оставете да си пусне водата за 30-40 минути. Изстискайте я хубаво и я омесете с останалите продукти. С лъжица потопена във вода взимайте от сместа и печете в добре загрят тиган до зачервяване от двете страни.  Вкусът на изварата идеално пасва на домати, но може да поднесете и с кисело мляко подправено на вкус с чесън и копър.



Vili4ka
Пиле с гъби

• 300 гр пилешки гърди (или бонфиле)
• 200 гр гъби
• 2-3 глави лук
• 1 кутия Ескузия
• сол
• черен пипер

Нарязвате пилето, гъбите и лука. В йенска тенджера подреждате един пласт лук, отгоре пласт пиле и пласт гъби и така докато свършат продуктите. Подправяте с черен пипер и сол.Най-отгоре разпределяте Ескузията. Печете във фурна около 30 минутки на 180 градуса. Който хапва обезмаслен кашкавал, може след това да поръси с настърган кашкавал и да запече.

Bubeto
Салата от зелен фасул
• 100 гр. зелен фасул от консерва
• 1 домат
• 1 сварено яйце

За дресинга:
• 1 с.л. парафиново олио
• 1 с.л. оцет
• 1 с.л. вода
• 1 к.ч. горица
• 1 ск.чесън, счукана

• копър за поръсване

Приготвяне: Смесете нарязаните продукти и залейте с предварително приготвеният дресинг. Поръсете с копър преди поднасяне.



amber
Пълнени пиперки

Продукти:
•  няколко изтърбушени пиперки
•  пилешко филе
•  1 домат
•  няколко стръка зелен лук
•  няколко стръка зелен чесън
•  гъби
•  подправки

Приготвяне:
Продуктите се нарязват на ситно,смесват се и се разбъркват добре,след което с готовата смес се пълнят пиперките.След това се подреждат легнали в тавичка,налива се малко вода на дъното на тавичката и пиперките се пекат на около 200 градуса до готовност.


[img]http://images.amberka.multiply.com/image/2/photos/31/500x500/12/_MG_1716.jpg?et=s15WBzrR+wh4BWHZ5FwOww&nmid=76206321[/img]
Bubeto
Зеленчукова салата
• домати
• пресни краставици
• пуешко филе
• морков
• стерилизирани гъби
• 1 сварено яйце

За дресинга:
• 1 с.л. парафиново олио
• 1 с.л. оцет
• 1 капка течен подсладител
• сол на вкус
Приготвяне: Сложете в купа нарязаните зеленчуци и филе и рендосайте върху тях свареното яйце. Полейте с дресинга и сервирайте.



Bubeto
Пилешки плитки
• 1 пилешко филе(~ 250гр.)
• 1 с.л. универсален сос Winiary
• подправка за пиле
• пушено телешко филе, нарязано на ивици
Приготвяне: Пилешкото филе се слага във фризера леко да се стегне. Изважда се и се разполовява, така че да се получат две пържоли. Тях също разрязвате на две и получените четири парчета се режат на още три(за плитката) като в единият край месото да остане цяло. Така оформеното пилешко се овкусява с подправката и универсалният сос и се оставя да престои един час и половина. След това се сплита като се слагат и ивици от телешкото филе. Пече се на тиган до зачервяване от двете страни.



Bubeto
Пълнени телешки кюфтета
За 8 броя:
За каймата:
• 250гр. смлян телешки шол
• 125 гр. телешка кайма
• 1 глава лук, рендосана
• 2 с.л. извара
• 1 яйце
• Черен пипер
• Кимион

За плънката:
• 80 гр. кашкавал
• пушено телешко филе
• кисели краставички, по 2-3 резенчета на кюфте
Приготвяне: Продуктите за каймата се слагат в кухненски робот за кратко, колкото да се омесят добре. Разделя се сместа на осем и върху домакинско фолио или плик се слага от каймата. Разстила се добре на тънък пласт(~2-3мм) и в единият край се слага филе, кашкавал и краставичка. С помощта на найлона се похлупва с другата част от каймата и се притиска по краищата, за да слепне добре. Оформят се и останалите по същият начин и се пекат в тиган с незалепващо покритие.



Bubeto
Пилешки дробчета в микровълнова
• 5-6 пилешки дробчета
• 1 с.л. извара
• 1 к.ч. прясно мляко
• 1 ч.л. сушени зеленчуци
• сол на вкус
Приготвяне: Разбъркайте всички продукти и сложете в йенска тенджера. Похлупете и гответе на пълна мощност 5 минути.



Bubeto
Яйчен крем с извара
• 5 яйца
• 500 мл. вода
• 100 мл. прясно мляко
• 1 ч.ч. извара
• 3 ч.л. течен подсладител
• 1 ч.л. степче
• 4 ч.л. нишесте
• 1 пакетче желатин
Приготвяне: Разделете белтъците и жълтъците. Сложете желатинът да набъбне в 5 с.л. вода. Към разбитите жълтъци прибавете подсладителя, размитото в малко вода нишесте, прясното мляко и 400 мл. вода. Варете на бавено огън 2-3 минути или докато се посгъсти крема. Добавете и набъбналият желатин. В останалите 100 мл. вода разтворете степчето и го сложете в купа заедно с изварата. Добре пасирайте докато се получи гладък крем. Към охладената жълтъчна смес, прибавете изварата и след това разбитите на сняг белтъци. Сипете в купички и оставете добре да се охлади в хладилник.


Bubeto
Крем ”карамел”
• 1 литър прясно мляко
• 250 мл. вода
• 10 яйца
• 5 ч.л. течен подсладител
• 2 ванилии на прах
Приготвяне: Всичко добре се разбива с пасатор и се пече на водна баня за 1 час при температура 150-160 градуса.


Ако ползвате от подсладителя на таблетки, имайте предвид, че 1 ч.л. течен=20 таблетки ( по това което аз премерих ;) )
Ако си правите от този крем не е задължително да е цялата доза. Количествата са такива, че лесно може да се направи и по малко без да е проблем.


Bubeto
Пилешки бутчета в плик
• 4 бр. пилешки бутчета
• 1-2 ч.л. подправка за пиле
Приготвяне: Натрийте добре бутчетата с подправката и ги сложете в плика. Печете  30 минути във фурна на 180-200 градуса.



Vili4ka
Пълнени чушки с извара
• 3-4 чушки
• 4-5 с.л. извара
• 1яйце
• 50 гр пилешко пушено филе (може и без него, пак става добре)
• сол
• черен пипер
• 1 домат


Приготвяне: Яйцето, изварата и нарязаното на ситно пилешко филе се смесват хубаво. Подправят се със сол и черен пипер. С получената смес се пълнят чушките. От домата се изрязват капачета,  които  се слагат, за да не изтече плънката. Пекат се около 20 мин на 180-200 градуса

Vili4ka
"Дюканска" мързелива баница

• 1/2 кофичка кисело мляко
• 6 с.л. пшенични трици
• 2 яйца
• 50-70 гр обезмаслено сирене
• 1-2 с.л. извара
• 1 ч.л. сода за хляб

Приготвяне: В киселото мляко за малко се накисват пшеничните трици. Разбиват се яйцата.Прибавят се триците с млякото, содата, сиренето и изварата .Всичко се разбърква добре.Пече се до готовност на 180 градуса (около 15-20 минути) в тавичка с хартия за печене.

Vili4ka
Телешко задушено

• 300 гр телешко месо (аз го направих с каре)
• 80мл червено вино (може и без него, ако прецените)
• 1/4 глава лук
• 3-4 скилидки чесън
• сол
• черен пипер
• чубрица
• 4-5 зрънца бахар

Приготвяне: Нарязвате телешкото на тънки (около 1- 1.5см) филийки. Задушавате ги на котлон в тенджерка с малко вода около 20 мин, След това ги изсипвате, заедно с останалата вода, в йенска тенджера.Заливате с виното.Подправяте с лук, чесън, бахар, черен пипер, сол и чубрица.Печете под капак на 180 градуса до готовност на месото (около 40 мин).

Bubeto
Пиле със зеленчуци по китайски
• 500 гр. пилешко филе
• 1 белтък
• 2 ч.л. нишесте
• 2 с.л. вино
• 3 с.л. универсален сос Winiary
• 2 червени чушки
• 2 зелени чушки
• 2 моркова
• 2 глави лук
• 2-3 ск.чесън

За соса:
• 2 с.л. доматено пюре
• 2 ч.л. нишесте
• 1 с.л. оцет
• 1 с.л. универсален сос Winiary
• 2 с.л. вино
• 3-4 с.л. бульон
• 1-2 капки течен подсладител
Приготвяне: Нарежете пилешкото на еднакви парчета и го поръсете с нишестето. Разбийте белтъка на сняг, прибавете към него виното и универсалният сос и добре разбъркайте месото с получената смес. Оставете да се маринова 40-50 минути. „Запържва” се до кулинарна готовност и се изважда. В същият тиган се задушават ситно нарязаните лук и чесън в 2 с.л. бульон за ~2 минути. Прибавят се морковите и чушките нарязани на ивици и задушаването продължава още 5 минути. Добавя се сосът и след като се сгъсти  връщаме месото при останалите продукти.



Bubeto
Мусака от дробчета
• 1 кг. пилешки дробчета
• 500 гр. гъби
• 1 гл. лук
• 2 с.л. доматено пюре
• 1 ч.л. червен пипер
• 2 с.л. сушени зеленчуци
• 1 ч.л. сол (или на вкус)
• черен пипер

За заливката:
• 3 яйца
• ½ кофичка кисело мляко
• 1 с.л. трици
Приготвяне: Задушаваме лука в малко вода и прибавяме разбитото с вода пюре. След 2-3 минути подправяме със солта и червеният пипер и като поври за кратко се слагат и гъбите. Под капак задушаваме 4-5 минути отхлупваме и за още 5-6 варим, за да остане възможно най-малко течност. В тавичка слагаме почистените и измити дробчета и поръсваме с черният пипер и сушените зеленчуци. Изсипваме гъбите и добре разбъркваме. Печем на 180-200 градуса и след като кипне оставяме да ври 30 минути. Заливаме с разбитите яйца, мляко и трици и запичаме.



Това е съкратената версия на нашия форум. За да видите пълната версия, с повече информация, моля чукнете тук.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.