Помощ - Търсене - Потребители - Календар
Пълна версия: Бирената мая
www.amber-bg.com > Красота и здраве > Здраве
deni_ko

Бирената мая е природен източник на витамини от група В (В1, В2, В3, В6), ценни незаменими аминокиселини, минерали и микроелементи (желязо, цинк, манган, хром, селен).
Подобрява състоянието на кожата (акне, екземи, дерматити), косата (слаб косъм, пърхот) и ноктите (чупливи нокти). Тя повлиява благоприятно обмяната на веществата в организма.

Недостатъчният прием на незаменими аминокиселини води до мускулна умора и общо изтощение, заболявания на ноктите, изтощена коса, бързо остаряваща кожа.

Бирената мая набавя тези ценни за организма биоактивни вещества. Не е случаен фактът, че София Лорен ежедневно изпива чаша айран с разтворена в нея бирена мая, която придава тонус на кожата и блясък на косата й.

Витамините от група В са много важни за изграждането и функционирането на клетките. Недостигът на един от витамините В, обикновено води до лоша усвояемост и недостиг на друг и затова е нужно да се вземат заедно и балансирано. В това отношение бирената мая е позната от дълги времена като прекрасен източник на всички витамини от група В.

Действа добре при извършване на дейности, причиняващи както физическа, така и психическа и умствена умора. Подобрява умствената дейност и физическите възможности. Бирената мая се приема и при недостиг на стомашен сок, възпаления на червата и анемия.

Богатото съдържание на аминокиселини, я прави ценен помощник, в случаите когато сме преболедували или отслабнали. Тя стимулира имунната система и е подходяща след химиотерапия и възстановявания.
Дрождите на бирената мая се отглеждат върху хмел и се захранват с ечемичен малц. Не е желателно да се пият живи бирени дрожди, защото изчерпват ценни хранителни вещества от организма. Най-удобен и предпочитан вариант са таблетните форми, които представляват изсушени дрожди, които след това се таблетират в удобна и измерима за приемане форма.

Най ценна е автолизираната мая. Автолизата е щадящ процес, при който при определена температура и условия се разрушават клетъчните ципи на дрождите и по този начин се усвояват много по-големи количества от всички ценни вещества, преди те да са напуснали организма. Това е причината автолизираната бирена мая да дава по-добри резултати.

Лечението с нея трябва да продължат от един до три месеца.

Качествен продукт на много изгодна цена е Beering, представляващ автолизирана бирена мая под формата на 120 таблети. За да има ефект се препоръчва общ дневен прием от 6 таблети с чаша вода, сок или айран. За трениращи и упражняващи уморителен физически или умствен труд се препоръчват до 9 таблетки дневно.

източник: rozali.com


Аз от няколко месеца пия редовно. Лицето ми се изчисти и косата ми е по-здрава и не пада. Естествено дължа го и на грижите които полагама за лицето и косата си, но както казва козметичката ми трябва да се изчистш и от вътре! :)
bez_sqnka_f
Аз преди години имах здраво акне, и то от втора фаза и бях като петниста хиена известно време. Ходих на дерматолози и всички препоръчваха бирената мая, явно има ефект. И се пълнее от нея, да знаеш :)
deni_ko
Цитат
И се пълнее от нея, да знаеш :)


Знам-знам, ама при мен ефект не се наблюдава още. :)  И рибено масло пиех за напълняване, ама нъц. :dntknw:
bez_sqnka_f
Момичета, само да попитам за бирената мая дали помага за падаща коса, понеже моята сякаш се сменя както козината на животните...много странно , от няколко седмици постоянно и навсякъде откривам косми от косата си и на други хора им направи впечатление...дали от смяна на сезоните, дали от нещо друго,не знам. Та ще ми помогне ли?  :dntknw:
Зорница
Аз давам на моите младежи да я пият,така за укрепване на организма.И се чувстват добре.Два пъти в годината по една опаковка -тя стига за 20 дни.Синът е на 20 а момичето на 25г,не пълнеят от нея.
Gigi
Сега съм си взела да пия, за да напълнея малко, а и фризьорката ми каза, че помага при косопад.
За сега не съм видяла още ефект, ще кажа ако има.
anon1mka
Цитат(bez_sqnka_f @ Mar 28 2008, 09:19 PM) *
Аз преди години имах здраво акне, и то от втора фаза и бях като петниста хиена известно време. Ходих на дерматолози и всички препоръчваха бирената мая, явно има ефект. И се пълнее от нея, да знаеш :)

а да те попитам как си излекува акнето ??
silviqkoseva
И на мен ми казаха, че се пълнее от нея, но аз лично не напълнях.
Това е съкратената версия на нашия форум. За да видите пълната версия, с повече информация, моля чукнете тук.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.