Помощ - Търсене - Потребители - Календар
Пълна версия: Сладки изкушения - наше произодство!
www.amber-bg.com > Кулинария > Готварство
Страници: 1, 2, 3, 4, 5
monik
Хайде!!! По всеобщо желание ще си имаме и "сладка"темичка.......
Тук ще показваме снимки на успешни и не толкова успешни сладкарски изделия.
Торти,пайове със/без глазури,къщички и всички сладкиши,който обичаме и приготвяме за своите близки и приятели с повод и без повод.


Десунка
Бебе, тези твое производство ли са? Страхотни са  :ok: :0001:
monik
:eek: :eek:Не не не!!! :laugh:Нямат нищо общо с мен тези неща,свалени са от нета.
Аз съм малко скарана с тези десерти.
Десунка
Защото вдях на снимката на тортата, че има дата, та реших че ти е от домашната камера. :blush:
светулчица
Цитат
момичета, къде пише как се прави такава глазура?
Как се облича торта с такава красива премяна?


Звезди има много видове теста за покрития на торти. Дори в МЕТРО, продават готов марципан, но аз не съм ползвала такъв.

Тестото, с което покрих тортата и направих останалите неща е:

100гр.брашно
100гр.вода
50гр.чисто масло
600-800гр.пудра захар

Водата и чистото масло завират и към тях се прибавя брашното. Бърка се, докато започне да се отлепя от стените на съда(парено тесто). След това се оставя съвсем малко да се охлади и се омесва постепено с пудрата захар. Оставя се за около половин час  в хладилник и после действаш.Оцветява се със сладкарска боя. [br]Забравих да добавя, че тестото трябва да е гладко, а не лепкаво. Така, че може и повече пудра захар да отиде и задължително трябва да е пресята.
Звездица
:uraaaaaa: Благодаря ти, Светулчице!  :love:

До колкото разбирам, блатовете са слепени с крем и отгоре започвам да замазвам със сладкото оцветено тесто. Като се стремя "замазката" отвсякъде да е равномерно дебела. Правилно ли е?

А за да направя украса, трябва да е по-гъсто, за да го разточа и нарежа?
Dru
Цитат
:uraaaaaa: Благодаря ти, Светулчице!  :love:

До колкото разбирам, блатовете са слепени с крем и отгоре започвам да замазвам със сладкото оцветено тесто. Като се стремя "замазката" отвсякъде да е равномерно дебела. Правилно ли е?

А за да направя украса, трябва да е по-гъсто, за да го разточа и нарежа?



[tt]Звезди, не замазваш!!! Тестото се меси, след което го разточваш на тънка кора. С тази кора увиваш/завиваш/покриваш тортата. Същото това тесто може да ползваш за моделиране на фигурки, точно както с пластелин или моделин[/tt]
светулчица
Точно както го е обяснила Дру. Тортата не трябва много дебело да е замазана. А фигурките е хубаво малко да се оставят да позасъхнат.
Звездица
Мисля, че разбрах. :)

Бързо схващам, ама трябва повече да ми се обяснява. :laugh: ;)

Ще опитам и ще ви кажа какво е станало.
Сигурно ще е другия месец. Може да е за 14 февруари и ще е генерална репетиция за рождения ден на Вики на 14 Март.

Благодаря ви!  :63:
светулчица
Това беше тортата за Коледа.

Stani
Е много си добра!!!
светулчица
Ами тази не е нищо особено. Не ми се занимаваше. Малко играчки от горе и готово.
dazi
Светулчице, да отвориш сладкарски цеХ, чу ли???! ;)
Обаче имам въпрос за тортите с парено тесто! Аз никога не съм правила това тесто, но не мога да си обясня, как така гладко прилепя и става равно и красиво! Направо като по калъп излята е тортата! От долу сигурно остават кухи местенца??2 :confused: Видя ми се много сложно, това парено тесто!!!! :confused:
Dru
[tt]Дази, изобщо не е сложно за приготвяне. Основата се изравнява с тънък слой крем или сладко  ;)[/tt]
светулчица
Дази, гладко става от разточването. И предварителното изравняване на тортата. А тя може и да е различни форми, не само кръгла.
светулчица
Така изглежда тестото.



и нещо от тестото

amber
Една книжка за украса на торти (на руски)
http://mirknig.com/2009/01/14/ukrashenie-tortov.html

Нямаше ли някъде тема за тортите?
светулчица
Ето тортата, която направих за рождения ден на момчето си


monik
Хубава е :specool:
Какви блатове използваш,ти ли си ги правиш?!Аз предпочитам да работя с готовите,по "разтегливи"
са,и стават за рязане.Домашните трябва да постоят поне 24 часа за да ги ползваш за нещо по специално.
Скоро си мисля за една тортичка-зайче :)ама като я направя ще се хваля щото може да ме напусне музата
още преди да съм я почнала :laugh:
светулчица
Бебе, аз си пека блатовете и си ги ползвам на същия ден, защото са пандишпанови. Има по-специални блатове, които трябва да престоят една или повече нощи.
Monka
Моята приятелка ги пече вечерта и на сутринта прваи тортата .

Ако някой си няма работа и се чуди какво да прави 2 дена мога да му отворя работа :eek: :biggrin:




Stani
хахахахахах Мартиииии, това си е гавра  :lol_sign: :lol_sign: :lol_sign: :lol_sign: :lol_sign:
Пепина
:eek: :shocking: :82:
светулчица
Монка, нещо подобно видях в един руски сайт. Ако го изнамеря ще го покажа. Дъщеря ми помисли, че е снимка на кухня :biggrin:
Monka
:biggrin:
Готин е проекта ,но наистина трябват 6 човека за осъществяването му :yes:
Dru
[tt]Момичета, адски много си харесах едно сладичко, дето открих в нета и искам да го напрая, но......

[img]http://farm4.static.flickr.com/3122/3164610696_d4a41dd617.jpg?v=0[/img]


Според вас с какво е залято? Не мисля, че е мед. Седи ми по-стегнато и по лепкаво-сладко  :dntknw:
[/tt]
Monka
Това е тарталеа.Много ги обичам.Не е мед -заливка е сладичка и желирана.
Stani
Това на снимката е пълно с карамелизирани ядки. Но карамелът сигурно е по-мек, че да ти останат зъби да опиташ поне две тарталетки  :blush:
светулчица
Дру, това е желе- сладкарско.Стои лъскаво и е сладко на вкус.

Може да стане с разтворен желатин, но разреден с повече вода.
Dru
Цитат
Дру, това е желе- сладкарско.Стои лъскаво и е сладко на вкус.

Може да стане с разтворен желатин, но разреден с повече вода.



[tt]Светулчица, благодаря!

До сега се рових из нета и най-разпространената глазура е от желиран сок на компот  ;)
[/tt]
светулчица
Цитат
До сега се рових из нета и най-разпространената глазура е от желиран сок на компот  ;) [/color][/size][/tt]


Да, аз съм правила така с плодовете от компота в чаша. Става много интересно, а и вкусно за тези които обичат желирани неща. Плодовете остават на дъното на чашата.
monik
Майка ми правеше с компот от череши така.Помня го от дете това чудо.
Meга
[tt]Аз обожавам желе.Желирана торта,желитано плодове,желирано кисело мляко.МММм потекоха ми лигите![/tt]
светулчица
Ето желирани плодове от компот. Бях замислила нещо друго, но желатина нещо не стегна както трябва , и за това в чаши.


Monka
Тези сайтове ги слагам тук ,където им е мястото. :yes:
http://picasaweb.google.com/Regiane.Ikenaga
http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=325353.0
Monka
Светулчице я кажи как да сложа глазурата и да не се набръчка .Мисля да купя готови листи -няма да я правя аз ,но как се получава тази гладкост???
светулчица
Монка, не разбрах много въпроса ти :confused: Ако питаш за покриването на тортата с тесто. Ами разточваш го с точилка и го прехвърляш върху тортата.
Monka
Да обаче като го поставиш и се получават едни чупки които не ми харесват или ако е по разточено  и отстраня след това ненужното няма да се получи тази работа.
светулчица
Ами както казах това беше първият ми опит с тази торта. За това го разточих по-голямо от колкото ми е необходимо. Получиха се наистина гънки на две-три места, но ги прикрих с цветенцата. А и от това тесто, за което дадох рецептата не може да се разточва много тънко, защото не е еластично като другия марципан.По е подходящо за фигурки.
Monka
Аз мисля да си купя готово и цветно.
radost_7806
Момичета снощи приготвих страхотен десерт от който ще си оближите пръстите. Бърз, лесен и много вкусен. Споделям рецептата с вас. Гледах го в едно телевидионно предаване " Вкусотийте на Оливър"
 
1 пакет бисквити пожелание /обикновенни или чаени/
1 пакетче краве масло
150гр. сушени плододове/аз сложих кайсий , може да комбираните любимите си /
150гр. ядки/лешник, бадем, шамфъстък/
200гр.шоколад/аз ползвах натурален и млечен/

Бисквитите се натрушават на ситни парченца.Плодовете се нарязват на кубчета ако има нужда. Ядките също се натрушават. Кравето масло се разтапя. Шоколада се разтопява на водна баня. Шоколада и маслото се смесват  и ако сместа ви се види гъста може да добавите или още мазнина/масло, олио или маргарин/или прясно мляко около 0.60мл. Смесват се сухите продукти и към тях добавяте вече течния шоколад. Всичко се обърква много добре и се разстила в съд пожелание ,върху финно фолио наелоново. Аз го направих в тесен продълговат съд за кексове. Един час в хладиника и забравяш за момент за хранителия режим, за да се насладиш изцяло на десерта.

Звездица
Направих орехови масленки.



Не е трудно, но е бавно. :biggrin:
Стават крехки ... Ммммм....
светулчица
Dazi, ето рецептата за меденките:


Меденки

2 яйца
1 1/2 ч.чаши захар
1/2 ч.чаша олио
2 суп.лъж. кисело мляко + 1 ч.лъж. хлебна сода
2-3 суп.лъж. мед
1пак. канела(аз слагам 1/2пакетче)
Брашно, колкото поеме. За не много меко тесто.(как го обясних)

Замесва се тесто от продуктите. Разточва се и се изрязва с формички. Слепва се с мармалад. Може да се украсят с шоколад.



Така изглеждаха нашите.
liletka
торта мечо пух





60г маргарин
1 ч.чаша захар
2 суп.л.мед
1 суп л.водка
2ч.л. сода за хляб
Всичко това се разтапя на водна баня.
После се добавят 3 яйца и 3 ч.чаши брашно
омесва се тесто,от което се правят 12 топки.Всяка една се разточва на тънка кора,изрязва се кръгла форма по някаква чиния.Пекат се в предварително загрята фурна (много бързо се изпичат)

Крем

4 големи или 8 малки кофички заквасена сметана се разбиват с 1,1/2 чаша захар
всеки блат се намазва обилно с крема и се слагат един върху друг.Готовата торта се поръсва със счукани орехи.

Тортата се оставя няколко часа на стайна температура за да омекнат блатовете от крема.
Dru
Цитат
торта мечо пух

.................Крем

4 големи
или 8 малки кофички заквасена сметана се разбиват с 1,1/2 чаша захар.................



[tt]Това е кило и шестотин сметана  :eek: Наистина ли толкова много се използвам  :crazy:[/tt]
liletka
да,толкова :yes: блатовете трябва добре да се напоят
Mana
Момичета, разгледах произведенията ви и трябва да кажа, че са великолепни! Поздравления на всички вас, дано някой ден мога да направя нещо толкова красиво!
Meга
[tt]Кате,тук чакам снимки и рецепта на сладките ;)[/tt]
katerina_katrin
Момичетаааааааааааа , кексчета дето правих вчера станаха БОЖЕСТВЕНЯРСКИ  :rlol: :rlol:
на снимката може да не изглежда кой знае какво, НО са страшни, и вътре са с течен шоколад.

[img]http://images.kakakatrin.multiply.com/image/1/photos/29/500x500/19/SANY2978.JPG?et=zQCQocvKE3GXs++TeX4AUA&nmid=220170839[/img]

[img]http://images.kakakatrin.multiply.com/image/1/photos/29/500x500/20/SANY2979.JPG?et=KGEvvbvOpxd7kCDaHaEXAw&nmid=220170839[/img]


Аз сладко не обичам, и само ги опитах... :rlol: :rlol:
Вери
Браво Ека! Не спираш да ме изумяваш с готварските си  умения! :clap: :clap: :clap:
Това е съкратената версия на нашия форум. За да видите пълната версия, с повече информация, моля чукнете тук.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.