Помощ - Търсене - Потребители - Календар
Пълна версия: Фън Шуй и уюта в дома
www.amber-bg.com > Дом,градина,хоби > За дома
Страници: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Звездица
До скоро питах за сегашното ми жилище и взех та го продадох (почти ;)). Сега започвам да питам за новото. :biggrin:
Таа... в него точно срещу входната врата в дъното на коридора е вратата на банята. Дали е удачно да има огледало от външната страна на тази врата!? И там се пада зоната на славата (където ми е банята). Мисля плочките да са светли - кремави, нежно охра и да има разни зелено-резидави неща. Например шкафчетата да са с резидави прозрачни вратички. и т.н. :)
Какво ще кажете?
Monka
В банята няма значение какво ще сложиш само да не е синьо и е фатално да е червено.Да сложи огледална врата ,защото енергията ти отива право в канализацията -добре ще е да ми пратиш схема.Между другото това което ти го казах го направих с една обява на онези изкрящо розови обувки които си купих .Много са претенциозни а ми трябваха средства.Продадох ги на много добра цена.Два дена след като го направих това с червена лента продадено.Имам още няколко обяви ,обаче снимките ми не се старах а нали знаете ,че опаковката продава продукта .ЩЕ направя нови и дано стане и с тях.
Dru
[tt]Марти, аз съм чела, че  банята трябва да е с цветовете на водата - синьо, зелено, бяло

За моята баня си търся синьо или зелено
[/tt]
Monka
Синьото е елемента  Вода а Червното е Огън .Синьото не се слага в баня и на покрив .Става много вода и залива късмета.Огъня в банята си противоречи с водата.ТАка е обяснено. :dntknw:
Мамчето
Тц, банята трябва да е в цвят, съответстващ на водата- син, зелен... И аз така го чета. Късмет и баня- това са две противоречащи си неща ...
Monka
Еми незнам къде го четах ,ще потърся после .Може и да се бъркам ,аза за червеното съм сигурна 100%
Мамчето
Утре,  :ok:. И аз имам въпроси и неясноти- в спора се ражда истината...
Dru
[tt]Цитат от книгата "Фън Шуй за дома" от Ричард Уебстър:


.........Хавлиените кърпи в зелени и сини цветове ви помагат да се отпуснете, докато в същото време окуражават водата да тече свободно в тръбите. Синьото е също добър фън шуй цвят за банята и тоалетната, тъй като е свързано с елемента вода.
Светлите цветове са за предпочитане пред тъмните в тоалетната и банята. Различните отсенки на синьото, представляващи водния елемент, са един добър избор. Обаче всеки цвят е добър за банята с изключение на червеното (тъй като водата и огънят са противоположни един на друг).........
[/tt]
Monka
Да във ФШ за 5 мин пише че синьо е добре ,ама защо така ми е останало ще видя някъде съм сигурна ,че го четох.Банята по принцип е свързана с това ,че в каналите изтичат парите и просперитета,затова трябва да е затворена вратата и затова капака на тоалетната.
Звезди покажи ми схема на жилището ,защото огледало срещу входната врата също не е добре отблъсква енергията на вън.[br]Може да бъркам и аз...сигърно ми се е насадило заради покрива.Покрива не трябва да е син или зелен.Има една сграда която е готова от 2г ,а стои празна според мен заради зеления и покрив.
Звездица
Малко по-късно ще пусна схемичка на новото жилище.
Има хубави, но има и кофти положения на помещенията. Например, в дясно има мъничко коридорче, насреща му е вратата на кухнята, а до нея в дясно, вратата на тоалетната. :rolleyes: Ама като ни дадат ключа другата седмица, ще мога да направя по-точна скица.
Monka
В квартирата има голяма стена фототапет с водопад ,което е супер.Сложих си миналата седмица водопад за тапет на десктопа.Над леглото имаше едно ветрило -което също е много хубаво.Мъжа ми вика -пак си наредила фън-шуйтата .Аз-ама то си беше тука.Той-Знам ,знам  :rlol:
Dru
[tt]Хахахааа! Марти, мъжете ни може да ни бъзикат (и моя ми се хили), ама не местят и не мрънкат, гледам  ;)[/tt]
Мамчето
:flowerysmile:
Споменах ли вчера къде ме чакаха Дру и Антилопка?
В последния китайски магазин. Да, да, на тази улица има няколко и те ги бяха обиколили всичките. Има и езотеричен магазин, но нямам инфо дали са били и там  :bleh:

Та да ви кажа за "последния" китайски магазин- държат го мъж и жена (мъжът е голям отворко като я няма жена му). Един ден си купих малък чан и загледах "шадраванчетата". Той дойде при мен и ми казва "това в Китай много хубав и китаец много обича такова чъдливан. "Това чъдливан" там струва 40 лв, а днес ги гледах в Илиенци същите за 20, като могат да се спазарят за 15.
Dru
[tt]Маме, в езотеричния не влизахме, но аз съм влюбена в него, ама там е доста скъпо  :dntknw: Самият магазин ми действа зареждащо. Адски обичам да влизам в него, но тъй като много рядко купувам, ме е срам да тормозя хората с присъствието си  :blush:

А китаеца с чъдливана  :rlol:, явно те е харесал. Не исках да коментирам пред жена му, ама ме накефи, когато си го попитала: Има ли някой вътре? , а той: Не! Влез!  :naughty: :rlol:
[/tt]
Мамчето
А това е моят "чъдливан":

Много странно... :confused:
Този шадраван ми го подари моя млада приятелка- станах кръстница на детето й преди 2 години. Шадраванът е керамичен (не е пластмасова масовка) и днес му купих лилията. Знаех, че съм куче, но съвсем наскоро разбрах, че съм земно куче и че моят материал е глината (и като следвах незнайно защо избрах специализация керамика  :laugh:). Същата тази приятелка за един РД ми подари първия чан в живота ми. Закачих го на полюлея в дневната и до днес си стои там и всеки като мине го докосва, защото има невероятно хубав звук.
Сега като се замисля, сигурно е имало невероятен застой около мен и работата е била SOS (на живот и смърт). Тази моя приятелка съвсем интуитивно е избрала точно тези неща, без да знае тогава за символиката им.
После Монка разбуни духовете...За което, Марти, ти благодаря!
И снощи си говорихме с Дру какви положителни емоции ни носи това и наистина хората около нас се съобразяват (може би, защото не им го натрапваме, а само го споделяме с тях).
Да си пожелаем всичко хубаво да се сбъдне  :38:
Dru
[tt]Маме, не се вижда снимката  :confused:

И аз имам чъдливан, но му се повреди помпата. Някой да знае от къде да си купя? Да имате идея на Илиенци дали продават?

Когато работеше, водата ромолеше много приятно  :vlub:
[/tt]
Мамчето
Днес бях там, ей тъй без повод (просто защото работя наблизо, ). Но не обичам да ходя там- голяма е цигания  :sick:
monik
Абе аз имам една молба :blush: :blush:Много ми е неудобно,ама и аз искам шадраван а пък 60лв.не ми се дават.Ако може да пратя на някой пари,да ми вземете по-евтин и да ми го прати за моя сметка във Варна с колет.
Dru
[tt]Бебе, може да стане, но трябва да стигна до Илиенци и да снимам евентуално, за да си избереш или поне да ме насочиш какво ти харесва  :dntknw: Горе долу колко голям да е? И ей такива ми ти работи  ;) Щото колкото видове шадравани има.... Аз онзи ден с мамето като бях в един магазин, си харесах бая големичък, беше към 80-90 см висок  :yes: (не съм му гледала цената, просто ми хареса)[/tt]
keisi
Цитат
Днес бях там, ей тъй без повод (просто защото работя наблизо, ). Но не обичам да ходя там- голяма е цигания  :sick:


Mамче, оказва се, че освен, че живеем наблизо и работим в един район!
Извинявам се за спама, но не се сдържах!
Monka
И аз се чувствам чудесно от както практикувам  :vlub:
Толкова много хубави неща ми се случиха и предстоят ,че не мога да повярвам чак.Преди имах чувството ,че не чувствам нищо ,че съм жива но само физически,а сега чувствам хиляди красиви неща и всичко ми се разви с невероятна скорост и мечтите ми се сбъдват ...
Бебе отиди на дом бас има едно магазинче за декорации вътре продават фонтанчета и портативни и големи ,незнам цените какви бяха ,но мисля ,че ще са приемливи -до магазина за 1лв
monik
Мерси Марти, :vlub:магазина го знам има и същия от "Валентина"към гарата ама нищо не харесах.Ще се разровя из града и ще открия нещо подходящо.Ако ли не!то тогава включвам тежката артилерия-ВАС!!! :winkiss:
Мамчето
Монка, откъде си купила тези "ароматни пръчици"?

[img]http://amber-bg.com/forums/index.php?action=dlattach;topic=33.0;attach=1112;image[/img]

Като попитам за такива и ...  :eek:  така ме гледат  :rlol:. Накрая започнах да ровя и да си търся без да питам, ама ТЦ, няма
Dru
[tt]Маме, какви са тези,че им е много малка снимката  :eek: В Индийския магазин на Екзарх Йосиф е тъпкано с пръчици - каквито ти душа иска![/tt]
Monka
От едно магазинче във Варна за фън шуй работи
Dru
[tt]Ама, кажете ми какви са,бе!  :beee: Ще умра от любопитство!  :crazy:[/tt]
Monka
Home Protect  е едното ,а другото е почистващо ли как беше -едното с къщичка ,а другото с едни ръце ,някъде бях обеснила за тях ,обаче Майк киха от тях и вече не ги паля.  :confused:
Мамчето
Аз ги виждам. Едните са "pure house", другите- "protection". Някъде на 4 или 5 стр. Монка ги беше показала.
Monka
[img]http://images.monkapana.multiply.com/image/7/photos/15/500x500/10/IMG-3583.JPG?et=kd6T4yOukk6GO8y8YZtVSg&nmid=82055433[/img]
ето по от близко
Dru
Цитат
..............................
Да ви кажа още нещо.Ако в къщи имате на тавана греди или някакви ръбове на тавана -те не трябва да са над леглото ,което спят хора.Ако няма как да се сложи леглото по друг начин се окачат 2 пръчки банбук завързани с червена панделка.


[tt]Тъй като спалнята ни е на таванския етаж, точно над леглото има греда. В езотеричния магазин до мен ми обясниха,че трябва да си взема флейти, ако не се лъжа, бамбукови. Тези флейти ми казаха да ги закача на гредите, който подпират хоризонталната, те са под 45 градуса. Трябвало така да сложа флейтите, че да са под този ъгъл и било много удачно да използвам тези греди. Проблемът е,че забравих флейтите как се слагат - те нали си имат начало и край (за начало приемам страната, от която се свири). Та, забравих началото надолу или нагоре трябва да гледа, за да може да отвежда или да въвежда положителната енергия  :crazy: Навила съм се много и ще си купя (дано още да ги има) и пак ще разпитам  ;)Маме, току що се връщам от Индийския - нямат. Протекшън са имали, но е свършило, а Пюр хаус не са получавали или поне не, откакто това момиче е на работа  ;) Те имат щанд и в Малкия ЦУМ, но не ходих до там  :dntknw:
[/tt]
Мамчето
Благодаря,  Дру :116: Значи все пак има надежда някъде някога да намеря  :)
:uraaaaaa: някой е чувал за тях.
Lina
на пазара Иван Вазов има от тези пръчитци
или по скоро
там кадето е наказателния паркинг отсрешта има грил за пилета, та по тази улица като се тръгне от дясната страна е магазина намирасе под блока голям е.
продават на едро има и шадраванчета
Monka
Дру вземи си флейтички ,това е начина ,но и аз незнам как трябва да са вързани ,никога не съм го виждала нагледно ,а си ги представях хоризонтално ,но незнам  :clover:
Мамчето
Оказа се, че флейтички и мандолинки не мога да намеря никъде  :sad:
Norimira
Здравейте!
Имам няколко въпроса за тази карта, която се съставя:
1. Може ли след време да се направи нова или си оставяш повечко място за да дописваш?
2.Аз в момента съм неомъжена и в сектора на семейството сигурно ще запиша неща,които засягат моето семейство/родители. След време трябва ли да направя нова карта за бъдещото ми семейство?
Имам и въпроси за определянето на посоките в моята стая,но тях - после.
Много сте сладки и полезни! Благодаря ви!  :winkiss:
Monka
1.може
2.Може и нова да си напавиш след време,ако прецениш
Norimira
Благодаря много Монка! :24:
Може ли да ми поясниш, моля, какво значат моите посоки? Аз си ги превеждам,но в моята стая ли само да ги прилагам? На къде да спя?
Ето какви са ми посоките:

 
Success
North

Health
South

Love
East

Personal Growth
South East  Unlucky
North West

Five Ghost
South West

Six Killings
West

Total Loss
North 

Наскоро си сложих една жабка в левия ъгъл на стаята, на бюрото,близо до компютъра.Дали е правилно? Стаята ми е севро-източна(май), сега грабвам компаса.
А къде е най-добре да си поставя картата?
Monka
Ще ти кажа мако по късно.Просто съм афектрна в момента  не мога да мисля :rolleyes:
Norimira
  :dntknw: Чакам търпеливо,Монка! Само ти да си спокойна!  :usp:
Monka
Цитат
Благодаря много Монка! :24:
Може ли да ми поясниш, моля, какво значат моите посоки? Аз си ги превеждам,но в моята стая ли само да ги прилагам? На къде да спя?
Ето какви са ми посоките:

 
Success
North

Health
South

Love
East

Personal Growth
South East  Unlucky
North West

Five Ghost
South West

Six Killings
West

Total Loss
North 

Наскоро си сложих една жабка в левия ъгъл на стаята, на бюрото,близо до компютъра.Дали е правилно? Стаята ми е севро-източна(май), сега грабвам компаса.
А къде е най-добре да си поставя картата?


Успех
Север

Здраве
Юг

Любов
Изток

Личностно израстване
Югоизточна Нещастие
Северозапад

Пет Ghost -това забравих какво беше -мисля ,че някякви пет духа ли трябва да видя в книгите
Югоисток

Шест убийства
Запад

Общата загуба
Север

Жабата трябва да е с гръб към вратата ,хубаво е да и залепиш монета в устата ако си няма и ако има възможност.Ако ще залепяш монета тя се слага с турата на горе .По назад в темата съм обеснила как.Хубаво е на бюрото особено ако си вършиш някакви проекти на него лични или делови няма значение.
Всъщност просто казано горните посоки са добри ,а долните 4 неблагоприятни и трябва да избягваш главата ти докато спиш да е в тези посоки.
Norimira
Монка,супер си!Благодаря ти много! :ok:
Дано повече не те ядосват!
Аз сега съм си взела две книжки "Въведение във Фън Шуй" и "Фън Шуй за работното място" и почвам сериозно обучение. Въпреки,че благодарение на тази тема вече се запознах с някои работи, имам слон и жаба, и вече си направих карта.... :yu:
Пак ще пиша,сигурна съм,че ще имам въпроси.  :confused:
Monka
Принципно от много време имам специално отношение към вещите си .Придавам им индивидуалност и се отнасям с тах като с живи същества.В една от книгите етох ,че по този начин се придава душевност или просто обяснено енергиен заряд -нещо като експеримента с 3 те купи с ориз .Аз го правя много  преди да знам какво правя.Например кръщавам колите си .Първата ми беше червен форд Орион и се казваше Лимозин.Лагуната така и не и измислих име ,а от 2 седмици се чудя как да кръстя клиото.Днес измислих -Тинкърбел :biggrin:.Знам ,че и пилотите придават индивидуалност на самолетите -говорят им ,милват ги ,както аз .Така невушевения предмет придобива душа-заряд и това може да помогне ,например да не се чупи.

Незнам как се получи ,дали просто на Господ му допадна позитивната ми мисъл и че загърбих ,черногледството или овладях ергията ,но все повече и придавам значение и сравнявам факти ,коригирам според науката за дома.Знам от къде тръгнах,коя бях и никога няма да забравя по пътя нагоре,да се самозабравя и ако сляза по стълбата да бера срам.Картата на съкровищата ми върши чудеса ,всяка корекция с чам,кристал или причистване дава отражение и не закъснява.Намерих хармонията -е има разбира се някакви дразнещи елементи ,но то е в рамките на нормалното -и съм щастлив човек.Преди беше много трудно да постигна каквото и да било ,дори елементарни неща като да се грижа за кожата си ,а сега постигам големи работи с лекота,без да се напрягам ,все едно те стават около мен ,докато върша други проекти и лични дела и те си стават и аз им се радвам само ,не се мъча докато ги постигна ,не ги изживявам тежко ,не се напрягам .Просто ако нещо не върви правя каквото пише отнасящо се за фън шуи и то се получава.Верно ,че първите ми крачки в фън шуито бяха преди 8г а преди 2 професионално,но знаех ,че има нещо,някаква сила и ,че мога да се науча да я използвам.
Допреди да започна да пиша в темата щях да викам специалист за дома си ,дори се бяхме уговорили вече ,но като започнах да ви подавам информация осъзнах ,че нямам нужда от такъв.Информацията я знам и нещо което не съм разбрала има кой да ме коригира.
Просто е страхотно!!!!
Norimira
Здравей, Монка! Както писах,аз чета Ричард Уебстър.Прочетох "Фън Шуй за работното място", а сега чета "Въведение във ФШ ", малко отзад напред  ;), и сега имам въпроси. Първо за жабата- писа,че си обяснила как се лепи монетка в устата й ,но аз не го намерих  :blush:. И още не разбирам на къде да я сложа. В сайта на Лилиан Ту четох,че докато си на работа я обръщаш с лице към вратата,а като си тръгваш я обръщаш с гръб. моята е у дома,до компа,в зоната на богатството. И явно нещо не е наред,защото сделките ми стават по-зле. :crybaby: А дали не ми стават нещата,защото у нас тече ремонт и е разхвърляно????  :sad:
Къде да си впиша в картата желанието да спечеля от една игра? Написах го в зона Кариера.
Печката у дома е на терасата, но като готвиш си с гръб. Какво може да се направи за да се коригира? Не можем да я преместим,за съжаление.
Ако сложа статуя на момченце и момиченце, но не са прегърнати само седят един до друг, в зоната на Брака,дали ще свършат работа? :confused:
Ето Марти,това са моите въпроси за сега.
Много ни помагаш  :24: и е много хубаво,че това ти носи голяма радост и хармония!
Monka
Със сигурност разхвърленото оказва влияние.Аз не оставям неоправено легло и разни дрехи за вкъщи на стола дори.Прибирам ги в шкафа на един рафт на една купчинка на която нареждам дрехи обличани ,които пак трябва да обличам.
Прати ми някаква рисунка на дома си,отбележи и мебелите на нея .Може да ги номерираш и да изброиш кое какво е.Нещо има там в зоната на Просперитета,може и само разхвърленото да оказва влияние ,но може и друго.ТАм има ли тръби?
За игра аз съм писала в моята карта в зоната на богатството.
Жабите ми са с гръб към вратата винаги.
Печката също е ужасно ,че си с гръб докато готвиш и това може да е главната причина за проблемите.Трябва да го промениш със сигурност.НАрисувай ми и балкона ...
Norimira
Ето Мони схема на апартамента. Да поясня: На терасата е изидано специално място за печката,с шкафче отдолу за провизиите и ето защо не можем да я преместим.Ако може с нещо да я коригирам....?
Огледалото от ляво на входната врата не се намира точно срещу малкия коридор,а срещу гардероба. :mirror:
Леглото в хола,от ляво на вратата е ниша и над него има два рафта с библиотека.
Ето и означенията:
1.Шевна машина.
2.Барче(шкаф с чекмеджета и витринка).
3.Ниша,цялата дървена.
4.Секция.
5.Секция.
6.Секция.
7.Секция.
Аз спя във втората спалня. До компютъра с X съм означила мястото на жабата ми (трикрака,с монета в устата,незалепена).
В кухнята също се спи на ъгловите дивани.Особено през зимата.
Ами това е. Разгледай картинката ми и ако има нещо,което не ти е ясно - питай.
И кажи какво мислиш за подредбата.
Чао!  :bye:[br]Схемата!  :rlol:
amber
Къде е схемата?  :confused:
Monka
Нищо не мога да разбера.Това не е схема ,а списък .Искам да видя как са разположени .Ако не искаш да е публично ми ги прати на мейла
amber
Я така:
http://img224.imageshack.us/img224/9062/flatcu0.jpg
Monka
да така е супер Ели
....ще помисля и ще кажа какво мисля
belqta
Очите ми станаха на палачинки  :shocking:, но пък прочетох всичко  :shocking:!

Монка искам и аз да ми определиш зоните в жилището,  може ли  :blush: ? Моля те, моля те ..  :00038:!

Толкова интересни неща разказвате. Мисля,че има какво да пооправя в живота си и ако това ще ми помогне мисля да опитам.


Токова прочетох, че вече се и обърках!
Разбрах за картата. За зоните не разбрах, но като си направя схема на жилището ще разчитам на Монка. Само за това лично число и посоките не разбрах как да ги определя.
Излъгах  :blush:! Видях калкулатора  ;)
 
Това е съкратената версия на нашия форум. За да видите пълната версия, с повече информация, моля чукнете тук.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.