Помощ - Търсене - Потребители - Календар
Пълна версия: Фън Шуй и уюта в дома
www.amber-bg.com > Дом,градина,хоби > За дома
Страници: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Monka
Разбира се ,че ще ти помогна :flowerysmile:
roz
Здравейте,
Аз също много отдавна се интересувам от Фун Шуй и съм изчела доста неща по въпроса (все от интернет, главно от сайта на Лилиан Ту, в чийто форум дори имах акаунт известно време - както и да е). Но тъй като покрай работата си все бързам, и все съм изморена и не знам си още какво, напоследък нямам време за него.

Скоро прочетох в тази тема за картата на съкровищата и си направих такава, само с текст (защото беше вече доволно късно през нощта и не ми се ровеше за снимки), и си я скрих в зоната на просперитета.

Това като въведение ;) А сега към въпроса.

Скоро (живот и здраве!) ми предстои да се преместя в самостоятелна квартира, която най-вероятно ще обитавам сама. Там възнамерявам да приложа всичко, което знам за Фън Шуй, и което ми е по джоба и възможностите изобщо. Работата е в това, че този апартамент е бил собственост на една дама, вече покойница (която като нищо може и баш там да е починала, но това няма от къде да разбера). Ще ми се да пречистя жилището от всичките му там стари енергии, защото освен всичко друго, мебелите също са нейни и не мога да ги сменя. Та имам следните питания:
1. само с онези ароматни пръчици дали ще се получи и дали ги има примерно в индийските магазини във Варна и
2. какво се прави, ако не обитавам целия апартамент, а едната стая е заключена и в нея има вещи на собственика?

Там няма как да вляза, за да мога да прекадя и там с пръчиците.. Дали ще е голям проблем, как мислите?
Monka
Имаще нещо конкретно за пречистване когато някой е починал в къщата или е живял там.Трябва давидя и  ще кажа.
Звездица
За пречистването на дома знам следното: Купуваш си от църковен магазин брикетчета и къдилниче. Може и без второто. Запалваш ги в нещо и те започват да кадят. Така минаваш през цялото жилище, като започваш от външната врата и надясно през всички помещения. Не забравяй ъглите. Там се застоява най-много отрицателна енергия.
Втори начин - с църковна свещ, пак отдясно на ляво, като ъглите ги минаваш отгоре до долу, когато стигнеш до тях.
roz
Благодаря ти, Звездичке :) Може и това да направя. Само веднъж да се нанеса!

Монка, очаквам и твоето предложение по въпроса :)
Monka


Ето това са ти зоните в апартамента .Мислено разделен на 9 равни части.От това което виждам си има всички зони и си е наред.Със синьо е отбелязано къде трябва да сложиш чам или кристал за да неутрализира лошата енергия.Тази стая ,е която е шевната машина -човека който спи в нея е с краката към вратата на терасата.Това е  лошо много.Вариантите са няколко,да преместите леглото,да сложиш межел между леглото и вратата или да сложиш кристал и чам в краен случай .
В спалнята си писала че това е секция.Секиця ли е или нощни шкафчета?Ако е секция от онеси които висят над главата ти с книги и разни шкафове не е добре никак.Трябва да измислите нещо.Тези неща създават проблеми много -неспокоен сън,недоспиване,проблеми във всяко начинание и пари.Жабата си е добре там.Печката не може ли да я сложите под прозорците ,там не бива да я оставяш .Помислете за вариант да я обърнете ?Всичко останало ми изглежда наред.Само ме притеснява малко това огледало с-у вратата .Мисля че е излишно.ТАм няма баня или тоалет.Освен това когато енергията Ци влиза се блъска в него и излиза ,а и обхваща част от зоната на Славата .Според мен трябва да го махнете ,според Ричард Уебсър може да се слагат огледала дори и отразяващи хората докато спят.Аз не съм съгласна с това ,както и другите издатели и един експерт с който разговарях.
Monka
Да и това съо е хубаво ,но аз ти препоръчвам къдилото ,защото аз не си купих и съжалявам.Не мога да си запаля тамяна -загася се бързо и освен това си счупих хубавото кудилце на Ейвън .
roz
А имате ли идея колко може да струва едно такова кандило?
Monka
Нямам идея сигурно има и малки варианти .Желязно е и вечно.
Звездица
Цитат
А имате ли идея колко може да струва едно такова кандило?
:laugh: :lol:
:biggrin: Не е кандило, а кадило. Кандилото е за поповете. Те го кандилкат и кадят. :) Извинявай, ама не можах да се сдържа. :winkiss:
roz
Цитат
Цитат

А имате ли идея колко може да струва едно такова кандило?
:laugh: :lol:
:biggrin: Не е кандило, а кадило. Кандилото е за поповете. Те го кандилкат и кадят. :) Извинявай, ама не можах да се сдържа. :winkiss:


:drun:  :lol:

Ами аз имам навика така да не прочитам добре нещата. Хахаха. Както и да е, та.. колко струва кадилото?  :laugh:
Звездица
Цитат
Ами аз имам навика така да не прочитам добре нещата. Хахаха. Както и да е, та.. колко струва кадилото?  :laugh:

Ми незнам. :confused:  Просто реших, че мога и без него и дори не попитах. :biggrin: Ама ще трябва да си купя, а не винаги да търся капачки, които да слагам в чинийки. :blush:
Мамчето
Роз, пречистване след умял човек става със слънчева вода:
оставя се на слънце съд с вода (добре е да е от етествен материал- порцелан, стъкло, метал- не пластмаса), да престои 3- 4 часа.
Така се енергизира. След това се топи в нея кърпа и се забърсва първо масата, после пода. Ако намеря къде го четох ще дам линк, но съм сигурна, че това е начинът.
roz
Ами то вече като не пече..  :confused:

Днес ще ходя да гледам жилището. Всичките й вещи са там, мен тръпки ме побиват и не искам да ги ползвам, пък няма кой да ме разбере - поне баща ми не може. Голямо чистене ще пада!
roz
Тъкмо се връщам от апартамента.. Какво да ви кажа - всичко е много старо, голямо чистене ще пада, както и голямо фъншуйване  :laugh:

В спалнята има тоалетка с огледало точно срещу леглото, което ще рече, че трябва да го покривам вечер. В самата кухня няма печка; печката се намира на остъклената тераса, което все още не ми е ясно добре ли е или е зле от гледна точка на фън шуй.. Обаче има следната подробност - котлонът и хладилникът се падат непосредствено едно до друго, на една стена разстояние. Освен това в кухнята има и скаричка тип парти грил (надявам се се сещате за какво говоря.. ние си го наричаме парти грил ;)), което автоматично го прави подвластен на Огъня. Не е директно срещу хладилника и е далече от него, което надявам се улеснява малко нещата. Огледала има още в коридора и в банята.

Апартаментът е ориентиран север - юг, но още не съм сигурна кое е север и кое - юг  :vent:

Хубавото е, че всичко е по две, което знам, че е добре за интимния живот за такива сингъли като мене. Т.е. два дивана, два фотьойла, две табуретки, две места в спалнята и такива ми ти работи. Всъщност, като поразчистят хазяите, ще стане ясно.

И.. да. Пак ми провървя на Пикадили-та  :crazy: 3-ти път. Този път е Владиславово, обаче.

Като се нанеса там и т.н. ще ви покажа плана, може да ми дадете идеи за някои неща!

:flowerysmile:
Monka
В квартирата огледалото е точно така и се изпокарахме за глупости ,добре ,че ще се махаме
roz
Значи добре, че ще живея там сама. Няма да има с кого да се карам.. Пък като дойде мъж, ще го покривам  :tongue:
Norimira
Монка, над леглото дето са секциите - те са от двете страни и не минават над главите на спящите.
Я ми кажи - като зоната Кариера е в коридора и банята и тоалетната, това лошо ли е? И ако искам да я активирам как да стане? Същото се отнася и за Здравето - то пък е в коридора,а има нужда от подсилване напоследък.
А за огледалото срещу вратата - знам,че не е добре, но ако знаеш посетителите ни колко го харесват.. :mirror: Не отлепят очи от него!
И още нещо - имаме ножички из цялата къща, малки за шиене.Стоят на различни места и се чудех къде е най-добре да се държат?
Monka
Току що видях мненията като реших да пиша нещо.Сигурно от лошата връзка се е разпаднала опцията  и не са излезли като непрочетени .
Роз огледалото отнема от енергията ти като спиш и създава вражди и изневери ,няма значение дали спиш сама в леглото или с някой.Аз забравям отвреме на време да го покривам ,но се старая ,откакто се сринах преди 2 седмици.
Нормира това ,е Кариерата ти е в коридора не е е лошо тя обикновено е там в повечето случаи .Това ,че банята я засяга не е е проблем.Проблем е когато банята заема цяла зона ,а не част от нея ,а дом без баня и тоалет не съществува .И честно казано противно на всички специалисти и книги ще ви кажа ,че в една чиста крсива баня с цвете и живи цветове и аз да съм Ци и на мен ще ми хареса .Така ,че аз си я смятам като част на мен ми се пада в зоната на Ментори.

Да ви кажа сега за какво щях да пиша .
Снощи не съм мигнала ,ама хич.Цяла нощ гледах списания ,чертах схеми на мебели,ел инсталация ,на проект за кухнята и проект за терасата.Днес се чувствам малко като пияна но щастлива ,че си изясних много неща и планирах доста от задачите.
Та...препоръчвам ви горещо книгата Фън Шуи за свещеното пространство .Ако ФШ за 5 мин е въведение ,това е книгата наистина за свещените неща и ритуали на ФШ.Аз съм я чела ,доста пъти се допитвам до нея за някои неща и снощи прехвърлих няколко глави.За зоните и предметите които е добре да сложим в тях,за почистването на енергията ,за преди да се преместим в нов дом.В тази книга пише за тотемите ,как да викаме сънища ,за ангелите за всичко.Там пише и за кръщаването на предметите и как те имат души и могат да ни помогнат.Тинкърбел-колата ми вече е често споменавана от околните около мен  .Всеки път когато се обръщаме с даденото име и зареждаме положително предмета и му придаваме по силна връзка.
Няколко пъти ходих сама в новото ни домче и го питах как се казва ,както е описано в книгата и ...
Мислех си ,още от началото с първото ми влизане ме грабна този апартамент и силно поисках да бъде мой дом.Сън не спах за него.Изпитах чувство ....Обикновено кръщавам вещите си с мъжки имена или унисекс имена ,но тук ми се струваше като една жена ,обичлива ,грижовна ,домакиня ,бизнес дама която готви страшно вкусно....като чувството което създава Вървара в предаването на Гала ,но не...не е това личността и  името .Снощи четох в книгата и беше описано точно това че ако не ви изникне името трябва да опишете чувството и се разказваше за една жена известна -не ми е позната Сара накоя си....и така всеки път като се върнели поздравявали дома си -Здравей Сара!
И ми изкочи....МАРТА СТЮАРД -точно тя е името което ми създава с онези малки готини неща в сайта които направо ми изпълват сърцето и ме карат да се чувствам на 6 години.Марта Стюард е името на моят Дом :vlub:
Monka
За зоната на кариерата е написано в книгата -повече огледала,повече свтлина ,цветя също и ярки цветове
Звездица
Ей, Мони, в най-скоро време ще си я купя тази книга! :yes:
Monka
:specool: Струва си!
amber
Днес исках да си купя и двете книги но не можах да ги намеря.Утре ще обикалям по-сериозно.
roz
Монка,
И аз го покривам огледалото. Две-три нощи не го покрих и почнах да сънувам големи глупости. Заспивах, ама на сутринта се чувствах странно и не добре отпочинала. Снощи пак си го покрих и пак сънувах глупости, ама предполагам, че нещата ще си дойдат на мястото.

Аз така и не си купих кадило, нито съм прекадявала изобщо.. Нищо, че здравата се бях наточила. Трябва да ви кажа, че в края на първата седмица, когато вече бях изчистила и подредила, вече се усети, че именно аз живея там. Всяка вечер си паля ароматни свещи в хола и спалнята, защото много ги обичам, а и създават невероятен уют. Опитвам се да създам романтична атмосфера в спалнята лека-полека. И гледам всичко да ми е по две. Вече няколко пъти готвих и целенасочено оставих целия апартамент да се омирише на готвено, така се чувствам някак си по у дома.
Малко по малко си създавам условия, подобни на тези вкъщи (така де, тук, при родителите ми). От вчера имам и интернет там.

Дори кухнята, нищо, че е ужасно соц, вече придобива вид на МОЯТА кухня.

Сега остава само да смажа всички скърцащи врати и подобни, първо, защото ме дразнят, и второ, защото знам, че фън шуй го препоръчва. Гледам и счупени неща да нямам, ама като са чужди вещите е малко трудно и не мога да ги изхвърля, например.

Интересното е, че чувството на потиснатост, което имах в началото, вече го няма. Представях си, че ще ми е гадно да живея в непречистен апартамент и че едва ли не ще имам неприятни преживявания, свързани с това, но нищо подобно нямаше.

А това за имената на вещите не го бях чувала. Моят компютър открай време се казва Мъжки  :rlol: Общо взето покрай мен всичко е мъжко. Имена не са нужни  :biggrin: :biggrin:
little_devil
Ужас!!! Зарибихте ме!!!
Чета и направо... утре ще чистя. Особено шкафовете ми са пълен хаус. Обаче, имам едно питане сега - четох за някакво жабче с паричка в сегтора за пари. Къде по-точно да го сложа, защото сега се захващам с няколко бизнес дела и, разбира се, искам да ми потръгнат нещата  :)

Иначе вече съм сигурна, че за апартамента ми (имам мезонет, четох, че стълбата било хубаво нещо) ще се допитам до специалист. След Нова Година го почвам, но в ето този сайт - http://www.fengshuibg.com/, чета, че предлагат такава услуга, но не пише цената... Някой има ли идея?
little_devil
Тази информация за какво ми трябва?

Лично число 4

Най-добри:

Success
North

Health
South

Love
East

Personal Growth
South East

Най-лоши:
Unlucky
North West

Five Ghost
South West

Six Killings
West

Total Loss
North East
Звездица
Ето няколко проблема, които не знам как да оправя.
1. Срещу входната врата на апартамента е вратата на банята. В дъното на коридора. А той е нежно резидав.
2. Терасата е вкарана в кухнята. Вратопрозореца го няма. Направено е като бар-плот. До тук - добре, ама мивката е в десния край на "терасата", а печката, газовия котлон и аспиратора, са в левия край. Иначе казано, най-ужасния вариант. Алтернатива - няма. Теракота е черен, стените - слънчево жълти. Някаква постелка ли да сложа мужду печката и мивката!? :confused:

Някой да има съвет по проблема ми!? :sad:

П.П. Теракота, местоположението на мивката и аспиратора ги заварихме така.
little_devil
Цитат
Personal Growth
South East

оказа се, че леглото ми е в тази посока  ;)
Искам да определя къде ми е Просперитета в къщата (това за всяка стая ли се определя или за къщата като цяло), за да си сложа там картата, някой може ли да ми даде насоки?
roz
Цитат
Цитат

Personal Growth
South East

оказа се, че леглото ми е в тази посока  ;)
Искам да определя къде ми е Просперитета в къщата (това за всяка стая ли се определя или за къщата като цяло), за да си сложа там картата, някой може ли да ми даде насоки?


Може и за всяка стая по отделно, може и за целия апартамент. Най-добре и двете, ако имаш възможност. ТА! Секторът на просперитета се определя по следния начин: заставаш на вратата, все едно влизаш в стаята. Просперитетът е в далечния ляв ъгъл. Връзките пък са в далечния десен. Мисля, че кариерата е по средата, т.е. между Просперитета и Връзките. Тези ги помня на изсуст, другите трябва да ги погледнеш. Знам още, че здравето е в центъра на стаята. По същия начин ще определиш и секторите за апартамента като цяло. Ако някой сектор липсва, не се плаши, пак можеш да действаш локално по стаи.
little_devil
благодаря роз
Но сега се замислих. Например дневната - има 2 врати и една преходна към кухнята. Предполагам се гледа вратата от коридора. Тя е в ляво на стаята и най-далечният ляв ъгъл се пада до вратата за лятната дневна (къща е). Ако там се пада Просперитетът - няма как да сложа там картата - голи стени до врата  :dntknw:
Сега чета в един Фън Шуй сайт -
Цитат
Сектор "Слава, просперитет" е на юг, това е зоната на елемента Огън и триграмата Ли
. Заставам на вратата на стаята и търся юга с компас  - ами пада се пак в този ляв ъгъл до вратата за лятната дневна  :dntknw:
Дали става да пробвам с друга стая?

Виждам, Монка е главен аксперт по Фън Шуй та да я попитам - опитвам се да продам едни нещица в eBay и, ако потръгне - може и магазинче да си направя в сайта. Някакъв съвет какво да направя, че да спомогна тез продажби  :)
roz
little devil,
Да, гледа се входната врата, според мен. Не преходната. Но ти пак можеш да скатаеш картата някъде, не е нужно да е баш в ъгъла. Примерно, ако там виси картина, можеш да пъхнеш картата отзад, можеш да я скриеш под килима, ако има такъв (аз така направих у нас в Провадия ;)) Бъди изобретателна :)
little_devil
Цитат
little devil,
Да, гледа се входната врата, според мен. Не преходната. Но ти пак можеш да скатаеш картата някъде, не е нужно да е баш в ъгъла. Примерно, ако там виси картина, можеш да пъхнеш картата отзад, можеш да я скриеш под килима, ако има такъв (аз така направих у нас в Провадия ;)) Бъди изобретателна :)
ами даааа, колко съм тъпа - от другата страна на стената има шкафове  :biggrin:
обаче сега пък се замислих - ако гледаме най левият ъгъл спрамо входната врата - то това се пада шкафа за чай в кухнята...

Но като гледам тази схема, шкафа за чай е в Богатсво, а шкафа с/у него е в Просперитет...Абе и в Богатсво да ми се падне картата - не мисля, че ще е толкова страшно  :)
roz
Ами аз точно на Богатството викам Просперитет ;) Вероятно зависи от превода, защото примерно в първата карта, която видях, секторът Покровители беше именуван Хора, които помагат. Все пак мисля, че важен е смисълът, който се влага. Според мен картата трябва да се сложи именно в този район, поне аз така го разбрах.
Това, което със сигурност можеш да направиш, за да подоброш общото състояние на всичките си сектори, е да се опиташ да поддържаш ъглите чисти и добре осветени, както и да разкараш всички неща изпод леглата и т.н. Както пишеше именно в първата статия по въпроса, която прочетох, дори да не подейства, поне пред блока ще е чисто - това по повод на любовен проблем на дама, чиято зона на връзките попадала извън апартамента й, на едно доста мръсно място пред блока. И тя взела, че го изчистила. Фън шуй, ако не друго, поне ни учи на чистота и подреденост, и именно затова ми харесва толкова.

Поздрави, и дано намериш най-подходящото място за своята карта на съкровищата :)
little_devil
Благодаря  :flowerysmile:
За сега в сектор Просперитет (в шкафа с алкохола), дано подейства  :biggrin:
Monka
Ще ви отговоря малко по късно.И аз имам нужда от съвет :flowerysmile:
Monka
ТАкаамного сте писали и ако пропусна нещо ме подсетете.
Звезди начертай ми схема.Не мога да си го предтсавя някак.За коридора според мен вратата на банята ти трябва да е в огледало.Черното в кухнята не е добре по принцип.Начертай нещо да видим какво може да се направи.
little devil също трябва да ми начертаеш нещо за да добия представа .
КАРТАТА НА СЪКРОВИЩАТА СТОИ В ЗОНАТА НА ПРОСПЕРИТЕТА!!!!
Интересно е къде ти е стълбата .Ако е в зоната на просперитета е страхотно.
Зоната полезни хора,ментори и т.н. са хората ,ангелите ,боговете ,идолите от които черпите сила и които ви помагат да просперирата.
За нещо което искаш да продадеш прочети по назад в темата съм написала и действа определено .Само ,че това което искаш да се продава е хубаво да е търсено ,защото аз се опитах да продам покривките си на една кука също и ще има да чакам доста ,а розовите обувки ги лапнаха като топъл хляб още веднга и Звезди също може да ти каже при нея как е било.
Ако имаш разработен проект за това -чертежи,схеми,списъци е добре такива работи да стоят в зоната на децата и творчеството.
Цена която ми дадоха преди година и половина за апатамент 76кв беше около 500-600лв
MonkaЕто го моето жилище и вижте къде ми е печката.НЯма как да я преместя защото комина за ширма е там.Принципно готвещия не се пада с гръб към вратата на стаята ,обаче се пада с гръб към входа от към бара.Чудя се дали е зле или не е .
Звезди корекцията за такива случаи е с огледало -дори символично малко което да отазява влизащия имаше и друго но изключих в момента.
little_devil
А какво е това до печката? Ако са шкафове - не може ли да се смени мястото на печката с тях?

Монка, ще се опитам да направя ръчна скица на къщата и сама да си определя зоните и ще покажа резултата. Нямам време на АутоКад да я правя, но и на ръка ще се справя (инженер съм все пак  :biggrin:)
Много пари искат  :shocking: Ми аз имам апартамент 160 кв.м да правя  :crazy: Добре, че го почвам след Нова Година, до тогава ще чета да се науча сама  :beee:

Зачуди ме нещо, което роз написа, че на някаква жена един от секторите и се падал до блока. Е как така, не са ли само на територията на жилището?

Иначе се опитвам да продам икони... Прочетох по напред това със снимката и продадено отгоре, ще го направя  :yes:
Monka
Икони може да .Ти ли ги рисуваш?
Ами може да се пада и извън къщата .Води се липсващ сектор ,но ако умишлено го украсиш с пейки ,гонтани ,разтения и моше да се приеме като част от къщата .
little_devil
Цитат
Икони може да .Ти ли ги рисуваш?
не, мои роднини  :)

всъщност аз сега съм в къща с двор, може би трябва и за оформлението на двара да помисля, въпреки че той е само една окосена трева  :biggrin:
Monka
И двора е добре да оформиш по нататък
Звездица
Може да си сложиш вятърен чам.

Звезди ще си дърпам ушите ако пишеш на латиница    :biggrin: :laugh:
                                                                                                Модераторката Мона
Monka
Права си мойе да си слойа и чам
Звездица
Звезди ще си дърпам ушите ако пишеш на латиница    :biggrin: :laugh:
                                                                                                Модераторката Мона


Ми нЕмаше я кирилицата бе пиле.  :dntknw:
То целия комп ми изчезнА по едно време. :confused:

Ама айде да не спамя. Изтрий ме.  ;)
Monka
Няма да те трия ,знам че не си го направила умишлено  :flowerysmile:
Аз днес обеща да публикувам как се прави енергийна защита ,обаче не съм си подготвила домашното ,защото се занимавах с друго ,но тези дни ще напиша.Имам спомен ,но трябва да го опиша точно.
belqta
Марти, пък аз най-сетне си начертах жилището  :laugh: и си определих посоките ( аз си ги знам и иначе, но си купих компас и вече ги затвърдих  :crazy:). И личните числа и посоки на мен , мъж ми и син ми определих от калкулатора  :dance: . Сега само трябва някой свободен миг да ги кача от вкъщи и вече ти ще си на ход  ;)       
Monka
ок очаквам включване :flowerysmile:
belqta
Аз и картата си спретнах, но само я разграфих и написах в полетата какви са ми мечтите. Към тях още не съм залепила снимки на желаните неща, но то нали може и в последствие ( май така беше писла някъде).
Имам обаче въпрос за тази карта. След като попълних полетата я разгледах хубаво и задрасках една дума, след което попълних вярната. Какво трябва да направя сега? Да направя нова като променя зардасканото ли и старата как да унищожа ?       
Monka
Ами според мен нова карта и старата трябва да я запалиш .Аз бях писала за запалването на моята стара карта някъде :lol:
little_devil
И аз по-късно ще приложа скица на апартамента (ще се опитам сама да си определя зоните, а вие да ги проверите)
Нещо нищо не ми върви като хората напоследък и понеже днес ми е почивен ден - след малко се захващам със сериозно почистване  :flowerysmile:
Но се замислих - имам таван, а там не е най-подреденото място на света... От значение ли е тавана?
Това е съкратената версия на нашия форум. За да видите пълната версия, с повече информация, моля чукнете тук.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.