Помощ - Търсене - Потребители - Календар
Пълна версия: Фън Шуй и уюта в дома
www.amber-bg.com > Дом,градина,хоби > За дома
Страници: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Monka
Според мен във хола в ъгъла до  телевизора и врата на терасата .Може във всяка стая да се сложи по една жабка в ъгъла на просперитета
amber
Ха ... МОнка, Тишо тази сутрин я сложи точно там, докато чакаме да пишеш :)))
Там ни е елхичката и жабката е под нея :)
А не е ли проблем, че е точно срещу вратата и пред прозореца на терасата ?
Monka
Ами да ако може да не е пред вратата ами по навътре.Или отстрани на вратата
Maria
Здравейте, пиша за първи път и от скоро се интересувям от Фън Шуй.
Това е нещо невероятно, да си подредиш дома и да ти върви в живота.

Имам един въпрос. Купих си жабка с монетка в устата и и скам да си я сложа м магазина за да ми върви. Прочетох, че се слагя в левият ъгъл като се влезне в помещението. но там ми се намира тоалетната и мивката. Не съм сигурна дали е правилно там да я сложа.

Мога ли някъде на масата(бюрото), която е единствената в магазина с дупето към вратата да си сложа жабката?

Много ще съм Ви благодарна за отговорите.

Мисля сега по празниците да си начертая и апаратамента и да видя какво трябва да размествам. Купила съм си книгата на Лилиан Ту и мисля по нея и с ваша помощ да се справя с първите си крачки във Фън Шуй.

Ехо намерих го по напред във форума за жабката.
Monka
Здравей Мария !
Радвам се.че посети нашия форум .Ще се радваме да се запознаем с теб ,ако имаш желание заповядай в темата -На кафе и темата за представяне.Това не е задължително рабира се.Просто тук се радваме на всеки нов член.

По въпроса ти аз мисля ,че не е добре да я сложиш в банята на мивката.По добре я сложи на бюрото или понеже каза ,че работите в магазин влизо до касови апарат ,може и над него ако е на рафт в бюрото.В устата има ли стотинка?
Ако не сложи една стотинка може и българска с турата на горе ,т.е с герба нагоре.
amber
А има ли значение на къде ще гледа жабката?
Monka
Не !Някои казват с гръб към вратата ,ама то това е за слонче не за жабка.

Аз си правя това с гърненцето и стотинките .Всяка вечер и сутрин си го правя и мъжа ми все ме пита какви са тези жълтици на пода.Казах му- Ами викам парички .Това е фън шуй .И той се сълсява.
Dru
[tt]Я сега кажи какво правиш,че аз някъде нещо съм изпуснала  :crazy:[/tt]
Monka
Купуваш си от супермаркета едно кисело млекце с боровинки в гърненце -в Била ги има.Изяждаш съдържанието :naughty: :pukanka:,после взимаш жълтите стотинки от портмонето си и ги слагаш до гърненцето до леглото близо до възглавницата.Жълти стотинки -защото се възприемат като жълтици.Сутринта пъхаш стотинките в гърненцето-за да чуваш звъна и извикваш паричките.Вечерта вадиш паричките,заспиваш и сутринта пак на ново.
Мамчето
Моите ще ме скъсат от бъзик  :haha:
И колко време продължава това?
Monka
Незнам!Докато ти издържат нервите. :secret:
Dru
[tt]Марти, аз такива гърненца имам много и ги ползвам за подправки, но на Мамето подаръчето ми е точно за жълтиците. Това, което четох някъде из фън шуйските сайтове обаче ме смущава - спалнята не е място, където да активирате парите си, така любовта ви е в парите, а не в човека до вас.  Моето гърненце е в спалнята, но съм решила,че ще си го преместя  :yes:[/tt]
Maria
Цитат
Здравей Мария !
Радвам се.че посети нашия форум .Ще се радваме да се запознаем с теб ,ако имаш желание заповядай в темата -На кафе и темата за представяне.Това не е задължително рабира се.Просто тук се радваме на всеки нов член.

По въпроса ти аз мисля ,че не е добре да я сложиш в банята на мивката.По добре я сложи на бюрото или понеже каза ,че работите в магазин влизо до касови апарат ,може и над него ако е на рафт в бюрото.В устата има ли стотинка?
Ако не сложи една стотинка може и българска с турата на горе ,т.е с герба нагоре.


Здрявей Monka,
Благодаря за отговора и поканата.
А жабката си има монетка, такава с дупка в средата. Аз не мислех да я слагам в мокрото помещение, а пред него(защото се пада левият ъгъл по продължение от страната на вратата). Но нали не е хубаво около такова помещение и затова попитах.

Много ти благодаря ще си я сложа върху касовият апарат, който е на бюрото отгоре и остава зад вратата която е стъклена.

Отделно аз работя и в офис на бюро. Там има ли значение къде да си сложа жабката. Моето бюро се намира по диагонал на вратата на стаята.

В сайта за он лайн магазина прочетох, че догодина е годината на бика и е хубаво да си имаш бик/вол в/у парички
http://bgfengshui.com/142/143.html

Супер сте всичк че помагате так бързо.
Monka
Научих две нови неща от вас момичета -Дру и Мария
Ще си преместя и аз гърненцето
Все ще ви питам догодина на какво е годината
Благодаря за информацията
Касиопея
2009-та е година на жълтия земен бивол(бик).
Norimira
И аз си имам гърненце,но ми е в спалнята.
Къде да го преместя,защото точно просперитета ми е в тази стая?
И какво- да спя на монетките и на сутринта да ходя до друга стая да ги пускам ли?
Dru
[tt]Норимира, защо разглеждате само и единствено цялата къща  ;) Всяка стая може да се дели на сектори  :yes: Там, където четох за спалнята, пишеше, че е добре да засилим паричките в дневната (там където се събира цялото семейство) или в трапезарията  ;)

"Четете" фън шуй както ви е удобно на вас  ;)
[/tt]
Norimira
Мерси,Дру!
Ами аз понеже съм нова и много се притеснявам да не объркам нещо и затова все питам.Пък и нещо напоследък "усещанията" ми за интериора се позагубиха  :sad:
Dru
[tt]Споко!  ;) Тук сме, пиле  :specool:, ще ти ги намерим  :naughty:[/tt]
Monka
Точно така !
Нормира аз си ги преместих в кухнята .Там ходя всяка сутрин да си пражя кафе или да ям плодове ,така че няма как да пропусна .Струва ми се логично това което каза Дру . Гърненцето ми не  ев зоната на Просперитета.

Дру ,ако се чудиш защо ти е промененно мнението ,без да исках вместо да сложа цитат в моя отговор го написах под твоето мнение  :biggrin: :blush:
Нормира страхотен аватар :specool:
Dru
[tt]А, Марти, даже не съм видяла, ако не ми беше казала, нямаше и да погледна  ;)[/tt]
Norimira
Мерси за готовноста ви да ми помогнете!
Аватора и аз много си го харесах,Марти, та затова се украсих с него!
А все се каня да ви попитам - какво знаете за славянските фигурки,които се използват като ФШ?
За декоративните метлички, Баба Яга,кукерите....
Те къде трябва да стоят?
И също така имам вкъщи едно мини дръвче,направено от тел,върху едно парче скала."Плодовете" му са от камъчета яспис,за който пише "Усилва положителните енергии,възвръща силите.Камък на позитивните личности".Какво ще ме посъветвате за него?
Monka
Хубав въпрос за славянските фигурки.Аз имам едно като чергичка със звънче отдолу.Стои в коридора да пази дома и отпраща лошите хора.На закачалката ми стои.Предметите се слагат където прецениш -примерно това е български чам.Ти за какво питаш конкретно?
За иконите се слагат където желаете ,в сърцето на дома или на свещено място.За мен иконите тряба да стоят в зоната на Полезни хора и ментори и да са в спалнята.Там е моето свещено място ,където се чувствам осамотена .
Norimira
Ами имам едно кукерче,много е оригинално.Стои сега в хола.
А какво ще ми кажеш,Мони,за дръвчето?(описах го и него горе)
Monka
Дръвчето трябва да погледна -пишеше в книгите
А това кукерче от къде ти е ?И аз искам такова?
Norimira
Мони,ами кукерчето е от моите родители.Отдавна е.
Чакам с нетърпение за дръвчето!  ;)
Monka
Аз да ви разкажа какво направих.Помагам на хората за къщите им ,правя чертежи ,обмислям ги ,давам помоща си с лекота ,а на мене...кой ще ми помогне .
Отначало си мислех -аз съм в тази квартира за малко и нищо няма да правя в нея.Обсъдихме го и с мъжа ми ,че няма смисъл .Тайно си мислех ,че това ще даде отражение на нещата .Преместването ни все повече се пресрочва и отлага по парически причини и аз съм сигурна ,че виновника за това е тази квартира.Убедена съм ,че ако бяхме избрали новата квартира в Манастирски ливади ,която не се нуждаеше от грам коекции и нямаше затежняващи предмети на хазаите които да пречат и предизвикват Ша.Ако живеехме там нещата щяха да се развият с лекота и за Коледа щях да съм си у дома.Тази квартира в която сме сега обаче беше предварително уговорена с човека който я освобождава с работодателите и аз се съгласих да поживеем за малко.Малкото обаче стана три месеца и още три ще минат най -малко.
Тук зоната на Здравето е цялата баня и тоалетна .Резултатът -постоянно аз,мъжа ми или Майк сме на медикаменти.Един ги свършва ,друг ги започва.
В спалнята како казах огледалото отразява леглото -следствието е спорове в семейството ,неспокойствие ,чувство на изпита енергия,непрятности
Леглото е с разделен матрак на 2 -следствието е че почти не правим  :love: ,той постоянно е на бизнес срещи ,лягаме и ставаме по различно време
Кухнята или по точно печката се намира на балкона .Има една печка Раховец която абсолютно не работи .Имаме една печка назаем която е с един работещ котлон.Фурната и котлона не работят едновременно ,във фурната не се побира нито една моя тава ,да не говорим за гювеча ми и не мога нищо да сготвя от рода на мусака и подобни ,защото остава недопечено ,дори паржолите вчера.-Резултата е неприятности,безпраричие постоянно и затъване в заеми.Отношенията са ненормални.Не се чувствам добре ,не си чувствам енергията добре за да я сретоточа в някаква насока.Лутам се.
Холът -Има голям фототапет на водопад.Всичко хубаво ,ама от ляво като излизаш от апартамента,мокета е стар бежов мокет .Някога имахме такъв и го мразех.Замърсява се от най- малкото .Има три вида холови гарнитури и нито една здрава.Лмпата не свети .Полюлея натежа и изгасна.
Целия апартамент вместо щори и пердета е облепен с тапети по стъклата ,ако ги махна съседите ще виждат абсолютно всичко.Така Ци няма от къде да влезе.

И...изпаднах в тих ужас и отчаяние от къде да я подхвана.Какво да коригирвам,какво да правя ,че да оправя нещата.Истинско предизвикателство за да превърна това място в истински Дом и да върна живота си в стария успешен ритъм.

Претприетите корекции.
Започнах от печката.Печката е сърцето на къщата и ако тя не работи ,нищо няма да ми работи.Казах на Майка ми да потърси печка от някой познат назаем-работеща печка в изправност.Снощи сън не спах и реших ,че днес отивам в Техномаркет и си купувам Печка .Изобщо не ме интересува.Тази  печка няма да ми трябва след това за никоя от къщите ми,но тази печка ще ми помогне да се прибера у Дома.Точно излязох от вътрешната зона на летището и се запътих към колата  и ми звънна майка ми.Баща ми бил в Метро и и се обадил дали съм искала печка Ариели -голяма и малка има за 150лв -голяма да може да ми събере гювеча -Баща ми щал да ми преведе пари да си я купя.Супер! :uraaaaaa:И така тук да се похваля имам нова печка събираща гювеча ми и имаща грил -правя страхотно пиле на грил.Супер елементарно .После ще споделя рецептата. :ok:Замъкнах си я у нас едвам ,едвам и я инсталирах  :gum:.Мъжа ми незнаеше.Ако му кажех че е за фън шуито вече щеше да ме набие :2guns:  :biggrin: Прибрах онзи боклук и го приготвих да го връща.
После преместих огледалото в едния край на стаята и дръпнах леглото към другия.Стана дори по уютно .Само имах проблем с леглото .Разглоби се и ако беше ме заварил така мъжа ми незнам какво щях да му обеснявам.Отдолу е с едни железни отделени легла свързани с една дървена лайсна и леглото е заедно с раклата инсталирано.Като го местих и лайсната се размести и тез железните легла паднаха  :lol: :rlol: :rlol: :secret: Сложих лайсната -тя си влиза в двата края в едно желязно джобче и отгоре сложих железариите.Отгоре сложих и матраците ,смених чаршафа и ни чул ни видял...Утре смятам да направя нов матрак.Първо исках да го разшия и зашия като едно цяло ,но после прецених ,че е доста накъсан и мога да ушия нов от бели чаршафи -каквито имам и да го натъпча -хем ще е чистичък.
В хола сложих огледалце в зоната на просперитета което отразява водопада .Залепих го на дограмата на прозореца.Днес или утре ще изпера мокета на ръка с един препарат-защото човека който ми обеща перяща прахусмокачка не си изпълни обещанието,но нищо ...аз такъв мокет колко съм го прала ,знам го много добре.Ходих да проверя колко ще ми излязат нови пердета да ушия и ще сваля всички тапети от стъклата спиращи Ци.Ще залепя и огледалце на вратата на банята и нещо червено
После ще помисля и за калъфи за гарнитрурата.Ако успея да убедя и хазайката да изхвърля някои боклуци-защото тя се сърди нещо като местим камо ли да хвърля ...и  съм готова :flowerysmile:
Monka
Трябва и лампата в хола да накарам да светне.
Боклуците реших да ги събера в един кашон ,да го опаковам добре и да го оставя на едната тераса която не ползваме за нищо.Там ще сложа всички болкуци ,а като си тръгваме ще ги върна по местата им.В банята има саро керамично казанче.Има ново пластмасово.Банята е доста прилична ,няма винтилация само и се събира мухал.Само това нещо защо трябва да стои в банята не е ясно.
Днес сли купих картичка с планина,пред планината е Бачковския манастир-добре дошло.На мен ми трябваше планина ,защото зад гърба ми има прозорец ,но за сметка на това ми е най-удобно местото и виждам кой влиза и кой минава от вън.Корекцията за прозорец зад гърба е планина.Офисчето е перфектно.Само един петел му липсва на бюрото ми.Петела се държи на бюрото за повече благоприятни възможности и просперитет.
little_devil
Здравейте, отдавна не бях влизала, но бях много заета .
Сега обаче съм се отдала на почивка и най-накрая си купих книги за Фън Шуй и сега чета  :biggrin:
Ще се опитам в апартамента на родителите ми да приложа малко ФШ, и сега с ужас установих 2 липстващи зони - Просперитет и Брак
търся и информация за камина, че и такава имаме
monik
Започнала съм едно фън-шуйско чистене. :smuck: :1dishes: :uraaa:
така отвътре ми дойде.Явно се натрупало доста защото задушаващо ми действа вече.
Изхвърлям наред,без много,много чудене :yes: :yes:Може де има връзка и с края на годината,явно започвам да освобождавам място за новите нещо у дома
Monka
[img]http://images.monkapana.multiply.com/image/4/photos/12/500x500/80/photo-80.jpg?et=3pt8Fil+G0RGJn3nhUYFug&nmid=71024661[/img]
Ето новата ми ФШ придобивка .
Това Конче Сваровски е идеално за активиране на сектор Слава.Кончето в златно с вдигнати предни копита е описанието за мощен активатор на Славата.
Аз дълго търсих подходящо Конче .То трябваше да е красиво ,защото ще е изложено на показ.Би могло и да се скрие в шкаф ,но аз си търих такова ,което да е като украшение за Дома и едновременно с това активиращо сектор Слава
amber
Много е красиво Монка!
Monka
Радвам се ,че ти хареса Ели.
В къщи е паднала полу бомба.Извадила съм всичко от шкафовете и го подреждам на ново.Коридора и Гардеробите ми са перфектно подредени и по  цветове  :ok:
Имам осветление в хола.Тези дни ще сложа и пердетата.В кухнята си ивадих всички чаши и чинии ,които стояха в кашони и тези дни ще ги подредя и тях.
Между другото като се замисля ,когато много исках да заживеем с мъжа ми пак бях подредила перфектно всичко с тази мисъл.Толкова готино стана ,че чак не ми се напускаше от дома на родителите ми,после и в свеки бях подредила в стил Монк всичко и сега правя същото.
Може да снимам и да ви покажа пречистването за добрата енергия как ми изглежда  :flowerysmile:
Dru
[tt]Марти, ти да не си в отпуска?[/tt]
Monka
Не,на работа съм.
Нали почивахме 5 дни и аз реших межу празнуването да свърша и тази работа ,обаче тя се оказа доста по голяма от колкото си представях.
Сега може да засека за колко време ще се развият нещата да се преместим и дали ще мине леко всичко.
Бях се затъкнала доста ,но сега пак ми изгря лъч надежда .
Dru
[tt]Аз искам да си подредя нещата в цялата къща и най-вече в нещото, което се ползва като склад, но за целта трябва да остана сама  :naughty: Мисля,че ще се справя доста бързо и качествено  :naughty: :naughty:  :laugh:[/tt]
Monka
За такива подредби и аз предпочитам да съм сама.За това ги правя и посред нощ повечето ,когато мъжа ми спи :biggrin: Трябва творческо осамотение и спокойтвие.
А между другото в тези помещения се образуват най големите блокажи на Ци .В коридора имехме един гардероб тип килер и много се радвам ,че го почистих.
За такива помещения ,ако са много разхвърлени съм чела ,че започваш да губиш постоянно разни неща,пари ,не ти върви ,всичко става супер трудно и т.н.Когато е подредено освобождаваш блокажа и става по лесния начин.
little_devil
здравейте  :)
отдавна не съм писала, но бях заета
сега вече съм тук и естествено имам питане  :biggrin:
подходящо ли е червеното за спалня? по мои сметки там е зоната на Знанието, ако това е от значение за избора на цвят на стени...

аз иначе сега чета ФШ книжки и съм вече малко по-компетентна  :biggrin:
Norimira
Здравей,Мони!За много години на всички във форума!
Преди време бях задала въпрос във форума и ти каза,че трябва да провериш какво пише в книгите.Много те моля да потърсиш и да ми пишеш,защото не става дума за мен,а за мой близък роднина.
Та въпросът ми беше за тези дръвчета с камъни,по-точно яспис.Декоративни такива,сигурно се сешташ.Та къде е добра да се слагат?
Точно този камъйк пише,че "усилва положителните енргии,възстановява силите".
Много ще съм ти благодарна,ако ми отговориш по-бързичко!
Благодаря ти!
Нора
Monka
Извинаявай ,че те забавих толова:


Дърво на щастието (Нефрит)
Това прекрасно малко дърво с “листа” от нефрит е талисман за щастие и успех. Китайците считат нефрита за прародител на всички камъни и го наричат “Камък на Боговете”. Ако търсите щастие, духовен мир и телесно здраве – това е вашият талисман! Нефрита е Камъкът на Небето и Императорите, символ на космическата енергия и съвършенството, на силата и властта. Нефрита е считан и за камък на верността, моралната чистота и вътрешната хармония. Поставете дръвчето в центъра на дома и ще увеичите хармонията във взаимоотношенията в семейството. Поставено на югоизток, дървото ще носи в дома Ви изобилие и охолство.
източник: http://bgfengshui.com
Monka
Аз изпрах мокета на ръка в събота.Разказаха ми се игрите .Онова момче което ми обеща да ми услужи с  перяща прахосмукачка сигурно цяла нощ го е сърбяло д.то .Уших пердето ,смених покривката и покривалото за дивана и се получи доста добре.Сега ще си почивам охолно след сряда и очаквам вече подобрение на състоянието.Вече нищо не ме дразни ,даже ми става приятно в квартирката и не ми се сменя жилището.Точно това е целта която исках да постигна. :specool:
Я кажете някое фън шуи магазинче в София?
Трябва да се сдобия с бик и петел.

[img]http://bgfengshui.com/files/1227113411_509.bmp[/img]
Бикът е символ на Голямото Богатство и Големия Успех през 2009 г., която минава под неговия знак. Той се свързва с пролетта, с добрата реколта, носи щастие, плодородие и сполука. Присъствието му под формата на фигура, картина или статуетка Ви гарантира осъществяването на голяма част от Вашите желания.
Бикът е смятан за свещенно животно в Китай, Тайланд, Непал, Индия и много части на Азия. Носи успех в бизнеса, в инвестициите, в проспиритета, привлича Богатството и Изобилието. Наричат го Изпълнител на Желания и се е смята, че винаги възнаграждава тези, които са упорити и работят усилено.
Силното и гордо животно помага в изпитанията на живота и се грижи за благосъстоянието на домакинството.
Символът на Бика е подходящ за тези, които се стремят да привлекат към себе си повече Късмет, Успех и Богатство. Той носи добра възможност и шанс за по-голяма заплата на тези, които искат нова работа и успех в кариерата.
Смята се, че Бикът предпазва от зли духове и лоши помисли.
На Запад символът на Бика се използва предимно от хора, които се занимават с финанси - той помага за нарастване на приходите: плавно и упорито нагоре, нагоре с волята, силата и упоритостта на Бика.
Това е един отличен Фън Шуй символ и за всички, които се занимават с инвестиции, фондова борса, строителство и дългосрочни проекти.

В Офиса:
1. Поставете Бика на работното бюро или в залата за преговори и срещи – там, където работите и създавате делови взаимотношения..
2. Поставете го до касовия апарат в офиса или търговското помещение и той ще повиши Вашите печалби.
В къщи:
1. Поставете в Югоизточния сектор на дома или в хола. Така ще увеличите Богатсвото си. Поставен там, Бикът ще превърне Вашите желания в реалност. Той ще покани Богатсвото и Просперитета в къщата за цялото Ви семейство.
2. Поставете Бика на Север, ако търсите победи в Кариерата. Той ще отстрани пречките и проблемите в офиса, ще неутрализира ходовете и намеренията на Вашите конкуренти.
3. Поставете го в Сектора на Вашата Лична Посока и ще имате успех във всички начинания.
4. Поставете го в семейната спалня, ако желаете да имате още здрави и силни деца.
Бикът е символ на плодородието и на неукротимата сила на Земята. Той е и най-разпространения символ на сексуална мощ. Затова често го свързват с животинската природа и страст в човека.
Материал: гипсолит
Dru
Цитат
..................Та въпросът ми беше за тези дръвчета с камъни,по-точно яспис.Декоративни такива,сигурно се сешташ.Та къде е добра да се слагат?
Точно този камъйк пише,че "усилва положителните енргии,възстановява силите".
Много ще съм ти благодарна,ако ми отговориш по-бързичко!
Благодаря ти!
Нора


[tt]Прилагам ти няколко тълкувания за този камък:

ЯСПИС
Помага при поставяне на основите на нещата. Свързва ни с Богинята-Майка на Земята. Твърди се,че е камъкът на правосъдието

ЯСПИС - има много видове. Зеленият предпазва от болести. Жълтият регулира отношенията с началството. Свързан е с дълга и честта. Пъстроцветният е камък на копнежи и вдъхновение.


Фън шуй приложение: това кристално дърво поставено в центъра на дома (спрямо входа на жилището) - заземяване, на запад - подпомага децата, на изток - семейството
[/tt]
Звездица
Мисля, че имаме много лош Фън Шуй погледнато през прозореца на кухнята, която ползваме за трапезария и дневна.


Немога да разбера как са позволили да построят тази сграда между блоковете. Ми тя е на карлънгъч :crazy:


И този строеж се строи 100 год. До блока, в който живяхме построиха 13 етажна сграда, а този още е наникъде. :sad:


Прозореца ни е с жълти щори. Искам да сложа някакви перденца, но било бабешко. :furious: Не искал да му се спира светлината. А на мен ми харесва с перденца.
Като врътнем щорите и все едно прозорците са голи. :sad:
Сисил
Здравейте аз съм нова в темата .Със сигурност ще питам много, няма как да си набавя книга , така Че  ще Чета тук коментарите и ще се опитам да направя схема на квартирата ,та да видим как ще определя зоните .
Въпрос номер 1- Как мога да разбера как се пише Фън Шуй на китайски?
Звездица
Сис, ти направо ме заби с първия си въпрос! :eek:
Защо ти е на китайски!?
Monka
Звезди може ли да намалиш снимките ,че не мога да ги отворя от тук.
Сисил ти защо искаш на китайски ?За какво ти е необходимо ,че ми стана интересно,ако ще го изписваш някъде в къщи има доста по добри варианти от това които биха ти донесли каквото искаш-Слава,Любов,Пари..
Сисил
Ами защото тук има китайци и като знам как се пише на китайски мога само да му покажа и те да ме разберат за какво става дума .Така ще е по бързо разбирането , а и нямат никакви фигурки каквито вие казвате Че трябва да се набавят
amber
И да те разберат няма да могат да ти обяснят нищо ако знаят само китайски:)

А фън шуй не е ли фън шуй на всички езици.Или фенг шуй  :dntknw:
Сисил
Ще опитам и да видим дали ще има успех.
Звездица
Сис, amber е права.  :yes:

Фигурки и статуетки има навсякъде. Просто си харесваш и купуваш. Не е задължително да са от китайски магазин.
Ето например това ми е символ на семейството и любовта. Гълъбчетата имам предвид.


Мони, немога да ги намаля. Трябва да прочета как става.
Това е съкратената версия на нашия форум. За да видите пълната версия, с повече информация, моля чукнете тук.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.