Помощ - Търсене - Потребители - Календар
Пълна версия: Фън Шуй и уюта в дома
www.amber-bg.com > Дом,градина,хоби > За дома
Страници: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Monka
Тези пръчици жената ми обясни че са ритуални левите са за прочистване на дома(pure house пише на тях има къщичка с ореол отгоре) -сигурно трябва да обиколиш навсякъде с тях-аз си запалих от левите в нашата стая -миришат прекрасно ,сега се прибирам просто са чудесни.Мен много ме дразни миризма на запалени пръчици-от други магазинчета съм си купувала като пуши някой паля ,но тези са супер 1.20 струват .Десните са за защита (protection пише на тях с къща в едни ръце) ,тях още не съм ги пробвала.Утре ще кажа.Имаше и всякакви други-роза,мента,лилиум и т.н ,които сигурно миришат прекрасно.От магазинче за 1лв не са хубави.И ароматните маслата им не са истински.
Забравих да ви кажа ,че си купих топките също и се чудих дали да ги взема или не и отидох до другия магазин на МАрия Луиза да видя какво има.Същите топки там бяха с двойна цена.Нямаха почти нищо и се върнах да си ги купя от барачката.Тези продаваха едни лампи с фонтанче или само лампи за 390лв ,а сигурно сте ги виждали да ги продават -един камък вътре с крушка ,които не струват повече от 100лв ,даже за 30 ги има.Това е йонизираща лампа с планински кристал.Йонизиращата лампа помага на Ци и прочиства въздуха.

Амбърче това са посоките на компаса.Твоята най добра посока за сън е Югозапад и следващата Северозапад .Най лошата ти посока е юг и втората север.Вземи един компас от някъде и ми кажи посоката на спане-като застанеш в края на леглото към която посока сочи компаса .Изчисли тази на Тишо и ми напиши.
amber
Посоката на спане е тази към която ми сочи главата ли? И като застана в края на леглото на къде трябва да гледам?
Главата ми сочи на югоизток според Тишо.
Monka
Да накъдето сочи главата.Не е много добре на югоизток .Сметни му посоките на него,защото ако за него е една от първите най добри посоки за него ,тогава е по добре да спите натам.
amber
Неговото число е 7

Най-добрите му посоки:
Success
North West

Health
South West

Love
North East

Personal Growth
West


worst direction

Unlucky
North

Five Ghost
South

Six Killings
South East

Total Loss
East


Май ще трябва да си взема книга или да се разровя да почета повече защото ми се вижда ужаасно сложно.
Позицията на тялото по време на сън какво значение има? За какво не е добре моята посока?
Monka
Те и вашите са еднакви.
В книгите е още по сложно обяснено.Аз го разбрах от един калкулатор ,обаче не мога да го намеря сега :rolleyes:
Посоката на сън е важна за самите хора.Вашите посоки са еднакви .Ремонт в спалнята правили ли сте?Имате ли възможност да си обърнете към северозапад или югозапад?  или не е възможно?А в коя посока се намира спалнята ви?
amber
Ние сме в този апартамент от 1 година и единственият ремонт, който сме правили е на спалнята:) Но мислим да я местим и да правим на нейно място детската стая,защото е по-слънчева от стаята,която бяхме решили да е детска.Спалнята ни е североизточна...по скоро източна  :blush:
Monka
Е значи като се преместите гледайте да ви сочат главите на северозапад (South West ) или югозапад(North West ).Това са посоките в които Ци тече правилно и ще ви се случват по лесно плановете и проектите.
Виж и на Дени и му сложете леглото в първите две посоки които излязат или ако не е възможно ,поне да е в първите четири посоки.

Преди в моята стая спях в неправилна посока и нещата ми вървяха много зле,постоянно някакви проблеми ,връзките ми бяха разочароващи в момента в който си смених посоката -без да подозирам -просто нещо ми подсказваше да го направя ,въпреки че ще съм до прозореца и нещата ми потръгнаха .Започнах да печеля добре ,намерих любовта.Сега във всеки дом ще се съобразявам с това.
Звездица
Цитат
Ще взема да си сменя професията :naughty:
Със сигурност ще се сетя ако видя дома ти ,ама няма как да стане.
Защо не направиш едно голямо пролетно почистване и да изхвърлиш ненужните неща.Сложи една такава фигура на майка и дете продават ги в магазините за подаръци.Сложи си я в спалнята или в хола-в сектор Деца.Хубаво провери дали в тези сектори няма нещо нередно-някакви бръснарски ножчета,остри предмети,накякви подаръци от недоброжелатели ,картини.Купи по един кристал и го почиствай през 3 месеца има добър ефект.
Днес ходих до това магазинче за да си купя нещо с червена връзка и този странен възел отгоре.Аз имах такъв на чана и ги разбързах ,защото ми трябваше по дълга връзка ,а той бил страшно важен.Купих си и едни пръчки за прочистване на дома и за защита.
Лиле ще ходя в края на месеца в София сигурно и ако не си намериш ще ти купя парички -някакви стотинки струват


Живеем в една стая. Нещо като голям хол. В темата за кухните съм сложила снимка на нашата кухня-бокс, която е на север. Като влезеш в стаята, се пада зад дясното ти рамо. В същата стая е спалнята. Снимката е в темата за спални. Тя е отсреща (юг) в дясно. В ъгъла на любовта. А в зоната на децата има един модул от секцията. Този с барчето. Вътре има стъклени чаши, бутилки ракия и всички шишенца с хомеопатичните ни лекарства. Доста е разхвърляно това барче. Върху него има снимки на Вики и племенницата ми. И една моя като бебе.
Има и една жабка с шапка, подарена ми от една приятелка, която в последствие под влиянието на новото си гадже се обърна срещу мен и ми каза много лоши неща. Онзи тиквеник я ревнуваше и от птичките, и заради него си развалихме приятелството. Имам и една овца от нея (керамична) пак там.
А под седалката на дивана (мисля, че и той влиза в зоната) има стари и счупени играчки на Вики.

Като пиша това, си мисля, че всичко трябва да изхвърля. А лекарствата да преместя. Ама къде!?
kremka
Страшно интересни неща, но и на мен ми се виждат много сложни. :shocking:, тези зони /сектори/ в стаята как се определят, че тази била на детето, другата на любовта и т.н.
Монка кажи някоя книжка като за начинаещи?
Вчера четох за това, където сте писали за някаква карта, сега забравих как се казва, където си пишеш желанията, та мислех да си направя и аз, но мислите ли че при тази наука ли да кажа не знам, има опасност например поради незнанието ми например, да объркам някоя дреболийка от картата, което да ми доведе повече неприятности, отколкото от преди .
deni_ko
И на мен ми е много интересно. Вчера казах на майка ми, че като почна да си обзавеждам дом, ще се поинтересувам по-задълбочено за Фън шуй, ще си купя книги.
Monka
Звезди изхвърли играчките които са счупени и изглеждат зле.Тези предмети от приятелката ти бих ги хвърлила ,но ако много ти харесват довечера ще издиря как се почистват от енергии.Лекарствата си ги подреди в някаква кутия ,кашонче и не пречи да си ги държиш там ,ако това според теб им е мястото-въпреки ,че може и заради  тях да боледувате.Сега ще разгледам подробно снимката и ще си го представя.

Кремка няма начин да объркаш-по добре объркани от колкото неактивирани.Ще напиша пример какво аз съм писала като се прибера.Не можеш да си направиш нещо лошо ,защото не правиш някакви магии.Написаното се отнася лично за теб и за подобряване на твоя живот и отношението със света.Не засягаш никого ,не се месиш в чужди съдби ,а подобряваш живота си и работиш върху твоето щастие и щастието на близките ти хора.

Дени майка ми и приятелките и също полудяха по фън шуй -четат книги постоянно се допитват,купуват си жаби и като гледаме някой апратамент по работа -тя ме пита дали е правилен по фън шуй :biggrin:

Някоя от книгите на Лилиан Ту или Ева Вонг.На Ричард Уебстър също е обяснено добре.

ПС.
Звезди от снимката видях една чиста и подредена кухня което ми говори ,че и останалата част изглежда така.Това бенджамин ли е на плота-той също носи парички.Сега ще постна за цветятяа и фън шуй.Лекарствата си ги подреди в нещо и си ги прибери в барчето.КАто махнеш счупените неща и сложиш някаквъв предмет на това място-кристал ,чан ,фигурка  предполагам ,че няма да имаш грижи.Аз например в проблемната зона Брак си сложих едно огледалце ,което е против лоши хора и енергии.ОГЛЕДАЛЦЕТО ВИНАГИ ТРЯБВА ДА ГЛЕДА НАВЪН ОТ ДОМА И ИЗГЛЕЖДА ТАКА http://bgfengshui.com/14/42/29.html .В случая гледа  към прозореца.Залепено е на стената на гардероба и ако незнаеш ,че е там няма как да го видиш или откриеш.Можеш да сложиш активиращия предмет вътре в барчето ако смяташ ,че не подхожда на обстановката или става претрупано.
Monka
  Неочаквано за най-известните

В последно време увлечението по Фън Шуй е доста популярно. Старателно разместваме легла и гардероби, купуваме си вятърни чанове и огледала, закачаме ги в дома си с надеждата да променим живота си към по-добро. Дори ако подобни увлечения са ви чужди, никога не е излишно да се потърси рационално зърно в това учение. Още повече, че когато става дума за цветя, повечето от българките не можем да останем равнодушни. И освен радост за очите и душата, някои от най-популярните стайни цветя могат да ни помогнат да открием неочаквани личностни черти в харакатера си.

Мушкато, азалия, бегония помагат да постигнем личен успех и да закалим характера си. Мушкатото омекотява агресивната енергия, гнева и помага да развием чувство за хумор, а това е винаги полезно при всяко общуване.
Азалията е необходима на онези, които се страхуват да се заемат с отговорна работа. Влияейки подсъзнателно на човека, растението ще укрепи неговото чувство за увереност. Бегонията хармонизира общуването, не позволява разговорът да се превърне в бъбрене, дарява на бавните, трудно мислещи хора бързина и съобразителност.
Персийската циклама и узумбарските теменужки спомагат за материалното изобилие и поддържат силите на собственика си. На малодушните и поддаващите се на чуждо влияние хора цикламата може да даде самостоятелност. Белите теменужки успокояват прекалените емоции, светлосините - подпомагат изявата на творческите способности, виолетовите - за постигане на взаимно разбиране и дават един по-философски поглед върху проблемите.
Традесканции, папрати, перести палми и бръшляни помагат за поддържане на приятелски отношения между хората. Традесканцията, независимо от всички суеверия, няма да ви даде да се превърнете в завистници или да превръщате дреболиите в трагедия. Папратите помагат на максималистите да придобият чувство за мярка и да не си загубят ума, да развият чувство на такт и да отделят капризите от желанията. Палмите организират хората. Бръшлянът освобождава от емоциите, свързани със завист и обида.
Да се съхранят топлите отношения в семейството и да се подобри атмосферата между роднини ще помогнат алое и агава. Достатъчна е една саксия не задължително с бабиното "лечебно" алое, но и с всяка друга декоративна форма.
В любовта и творчеството могат да помогнат циганче, китайска роза, кала. Китайската роза превръща енергиата на мързела в енергия на творчеството, неутрализира агресията на онзи член от семейството, който се опитва да установи своята абсолютна власт. Тя е особено необходима на хората, които са постоянно неудовлетворени. На мъжете придава мъжественост, на жените - независимост. Кала (или още Зантедесхия) пази семейния съюз, придава увереност и помага да покажете чувствата си пред този, който по-рано се е страхувал от това. Любимото циганче създава топла, добронамерена атмосфера, изглажда напрежението.
Роицисус и монстера укрепват здравето, даряват здравомислие, помагат за развитието на интелекта. Роицисус, при това във всякакви условия, неутрализира действията на онези, които са маниаци на тема чистота. Монстерата подрежда мислите на човека, помага за по-точното им формулиране, помръдва от мъртвата точка консерваторите.
Хризантеми и кодиеум могат да помогнат на партньорите да се помирят. Хризантемата е особено добра за хора, които трудно намират баланс между разум и чувства. Тя разсейва атмосферата на съмнения, дава спокойствие, развива характера: на жената дава женственост, на мъжа - мъжественост, а на двамата - нежност. Помага да се преодолее егоизмът и човек да се вслуша в мнението на другия.
Кротонът успокоява претоварената с творчески идеи глава. На тийнейджъра кротонът може да даде повече увереност, а това застрахова срещу попадане в лоша компания.
Кактусите неутрализират ярост и гняв, и се оказват нужни там, където характерът на човека остава непредсказуем. Те могат също така и да успокоят обидчивите, да не им позволят да носят в себе си различни планове за мъст. Кактусите помагат на човека да се концентрира върху преживяванията си и към емоциите да включи логиката.
Драцената няма да ви даде да изпаднете в песимизъм и ще ви предпази от самообвинения. Кактусите успокояват суетенето, помагат да се постигне стабилен доход в бизнеса. Особено добре се отразява присъствието на лимон и сансевиера близо до деца, тъй като те развиват тяхната любознателност и засилват стремежа им към познание. Лимонът повишава активността и самостоятелността им. Сансевиерите предотвратяват грубости.
За успешно справяне с работата и затова незаменими в кабинета на всеки шеф са юки и фикуси. Една саксия с юка в кабинета или офиса ще ви помогне да концентрирате силите си в трудна минута, да създадете необходимата атмосфера за доверителни разговори, да сте по-уверени в себе си. Фикусът събужда ентусиазма и ще ви помогне да се съсредоточите върху главното.
Маранта и коледната звезда стимулират търсенето на нещо ново и са много подходящи за места, където се събират много ярки личности, стремящи се към лидерство. С тяхна помощ хората спират да си пречат и да се потискат взаимно. Загубилите смисъл в живота си го откриват отново, а бизнесът започва да носи бързи доходи. Коледната звезда дава радост от общуването, помага на човека да открие в себе си нови ярки качества и да определи правилно професията си.
Ако около вас растат орхидеи и циперуси, те ще ви помогнат да се отпуснете, да се откъснете от битовите проблеми и да откриете духовни цели в живота си. Орхидеите вдъхновяват и стимулират творчеството, помагат за излизане от потиснато състояние и депресия. Тъмночервените орхидеи прогонват мързела и апатията. Циперусът избавя от празни приказки, хитрости и измами.

Съгласете се, че дори ако не вярвате във всичко това, което прочетохте, със сигурност ще ви бъде приятно да научите, че растенията във вашия дом или офис ви помагат да станете по-добри, а бизнесът ви — по-успешен. Но ако прочетеното е спечелило вашето доверие, можете да подберете такива стайни цветя, с които ще се чувствате по-комфортно и може би ще сте по-щастливи. Важното е да вярвате в това, понеже вярата е половината от успеха.

Източник: http://www.zeleno.bg
bez_sqnka_f
Монка бонбонка :) днес ходих до китайския магазин на Пиротска и си купих парички, обаче не са както на картинката вързани през средата и образуват триъгълник, ами са вързани с червена връзка, 3 една под друга, и от долу червени реснички. Съжалявам, че не мога да ги снимам да ги покажа, предполагам стават и те :)

И си взех една малка камбанка, мислех и звънче да взема от тези металните, но вече имам едно голямо, виси в средата на стаята от лампата и е от дърво и метал :)
Monka
Супер!
Аз пак ще ти се обадя за кафе :specool:
Това за почистване на предметите не мога да го намеря ...може да е в някоя книга ,която някой не ми е върнал.
Фън Шуй за богатство и изобилие е обяснено всичко
Фън Шуй за 5 мин също е хубава като първа книга
ТЕз пъчици които запалих вчера още миришат в стаята и то страхотно :flowerysmile:

Да ви кажа още нещо.Ако в къщи имате на тавана греди или някакви ръбове на тавана -те не трябва да са над леглото ,което спят хора.Ако няма как да се сложи леглото по друг начин се окачат 2 пръчки банбук завързани с червена панделка.
amber
Монка да те попитам за картата.Трябва ли да разграфя листа на 9 сектора или разделянето е само мислено? И в секторите пише ли се кой за какво е или само желанията? И как да разбера в коя стая,къде,кой сектор е че да сложа там картата?  :blush:
Monka
Може и мислено,но моята съм я разграфила.Написах си желанията :

Просперитет-пишат се желания за пари и имоти-примерно ако нямате собствено жилище го пишете там или ако имате финансови проблеми пишете желанието си в сектора.Може да се сложат снимки примерно на пари и на сграда или чертеж на тристаен апартамент-зависи какво искате
Слава-тук се пишат някакви желания свърани с изяви.Примерно работата ви,фотография ,рисуване
Брак-тук може да напишете ,че искате да се ожените  :naughty:,да се разбирате и обичате винаги.Може снимка на някакви влюбени  които се целуват и такива от рода
Семейство -желания свързани със семейството.Примерно да си живеете отделно сами ,да сте щастливи
Здраве-да изглеждате добре,да сте здрави
Деца-желания свързани с децата ви,желания за още деца
Знание-да научите нещо-английйски,фотография,да завършите
Кариера-развието ви в работата,да се занимавате с това което искате
Ментори-да има около вас полезни хора  ,Господ да е с вас

КАртата се слага в най левия краен ъгъл на стаята.Може в дневната ,може и в спалнята и понеже желанията са съкровени аз смятам ,че не трябва да е на показ и си я държа в един шкаф
amber
Цитат
КАртата се слага в най левия краен ъгъл на стаята.Може в дневната ,може и в спалнята и понеже желанията са съкровени аз смятам ,че не трябва да е на показ и си я държа в един шкаф


Монка има ли значение изложението на стаята?Посоките?
И на нас и в хола и в спалнята в най-левите ъгли (падат се срещу вратата?) нямаме нищо  :dntknw:

И последен въпрос  :blush: Желанията лични ли трябва да са? Например ... за кариера и слава трябва да пиша желание само за себе си или и за половинката?:))

Твоите желания всичките ли се сбъднаха?
Monka
Ами следвай квадрата който съм дала ,защото с посоките и аз се бъркам.Говорих с един специалист и той ми каза ,че е правилно.На стаите следвам квадрата ,а в посоките за сън се съобразявам с личните посоки.
Желанията може да са общи.Все пак вие сте семейство.И аз съм писла общи ,даже сега ги ъпгрейднах .
Не всички желания ,но по голямата част от тях да.Мисля ,че и другите ще се сбъднат.Мога да кажа ,че надминаха очакванията ми някои от желанията ми.НАример жилището.Не съм имала никаква идея за него ,че е възможно .Исках наше жилище по точно бях написала мезонет.Ми то не е мезонет обаче има стълбище за покрива което се пада в коридора ни???Отгоре има 50кв ,които решихме да си направим като заедение с бар,балдахини и диванчета тип Ей Лънч.Имаме си 2 спални -както исках детето да си има отделна стая .Хем сме в къща ,хем в апратамент.Къща не исках защото не мога да изчистя ,а ми се искаше да имаме двор с барбекю :biggrin:

Сетих се още нещо -над главата на спящия не трябва да има нищо-секции,шкафовеи други неща.Пространството трябва да е чисто защото ще има проблеми.
amber
Леле страхотно  :ok:
Моите най-големи желания до момента се сбъднаха и без карта-семейството,Дени,наше жилище и фотографията донякъде:)
В картата ще напиша някои допълнения само,за да станат нещата още по-хубави и завършени:)
Само трябва да измисля къде да я сложа-може би в някоя книга,защото Дени е много любопитен и ще я докопа:)

И да ти споделя нещо:) Все още не съм предприела или купила нищо от това,което си написала,но чета внимателно и на глас,за да слуша и Тишо,защото и на него му е интересно:) Та .. може би и той се увлече,защото оня ден ме хвана и направихме нещо като предпролетно почистване:) Той държеше да започнем от гардеробите,както и да си подредя шкафа в който държа разни мои неща,защото всичко там беше ...  :crazy:
Monka
Много хубаво ,Вихрен и той е за тези неща.Това дърво на живота го взех от една саксия на стълбището в София.В нaс е много тъмно и цветята умират ,а и там където спим съм махнала всички цветя.В петък като тръгваше си говорим по телефона и той ми каза"Фън Шуйто ти пусна брада -да ти го нося ли да го засееш" :laugh: Аз мислех че ще го умори и ще го зареже.
Един ден и ние подреждахме гардеробите и хвърлихме всичко ненужно на болкука.Така освободихме място за новите дрехи и закупуването им не закъсня  :flowerysmile:Най важна е чистотата да може да се движи свободно Ци .
Monka
Фън Шуй означава вятър и вода.Гледайте филма Великата тайна на водата и ще си дадете отговор на много неща.Много е интересен има го експеримента с ориза http://www.kolibka.com/2.html
deni_ko
От известно време се ровя из нета и чета разни неща (зарибявам даже и майка ми :naughty:). Ето на какво попаднах:

Фън шуй съвети за кухнята - душата на къщата


За кухнята понякога се говори като за душата на къщата. Тя е мястото, където храната за обитателите се измива, подготвя, съхранява и приготвя. Кухнята също така е и мястото, което се влияе от майчината енергия на дома. Това е мястото, което обединява всички обитатели и подхранва любовта, разбирателството, търпението и взаимопомощта между тях.
* Разположете кухнята си в най-отдалечения край на жилището
Най-доброто място за разполагане на кухнята е във вътрешната част на дома. Избягвайте разположение в близост до входната врата, тъй като добрата Чи, влизаща в жилището, веднага ще бъде "сготвена”. Вместо това изберете достатъчно отдалечена стая в задната част на дома, където да я разположите.
* Никога не разполагайте кухнята в северозападния сектор на дома
Тази позиция е известна като "пожар пред портите на рая”. Ефектът може да бъде пагубен и особенно негативен за семейния патриархат. Причината за това е, че северозападният сектор на дома представлява бащата. Освен това символизира мястото, където божествената енергия изтича от дома.
Разполагането на кухнята в северозападна посока води до ежедневно "разтваряне” на добрия късмет от огъня (печката). Ако все пак кухнята ви вече е разположена в тази позиция, можете поне да преместите печката от северозападната зона на самото помещение. С други думи, преместете всичко, което предизвиква създаването на огнена енергия колкото е възможно по-далеч от този сектор. В противен случай, човекът, който изхранва семейството, може да загуби работата си, да се влоши благосъстоянието му или дори по-лошо - да повлияе на здравето му.
Ако не сте в състояние да направите нищо, за да отстраните този недостатък на кухнята, препоръчително е да поставите самовар (или някакъв подобен съд) пълен с Ян-вода (неподвижна вода) в северозападния ъгъл. Ефектът ще бъде намаляване на влиянието на енергията на огъня.
* Винаги поддържайте кухнята чиста и добре проветрена
Изключително важно е кухнята ви да бъде достатъчно добре осветена, проветрена и просторна. Свикнете ежедневно да отваряте прозорците и да проветрявате помещението. Ако готвите много, поставянето на абсорбатор ще подпомогне предпазването от натрупване на дим и миризми. Застоялите миризми в кухнята водят до натрупване на негативна Чи и влияят върху късмета на домакинството.
* Пазете се от тоалетни разположени в близост до кухнята
Ако близо до кухнята ви е разположена тоалетна, винаги дръжте вратата й затворена. Освен това вратата на тоалетната и печката не трябва да са разположени една срещу друга, тъй като това ще окаже негативно въздействие върху приготвянето на храната, а резултатът ще бъде лош късмет за семейството. Преместете печката си далеч от подобна позиция.
* Скрийте кошчето за боклук
Кошчетата за боклук съдържат гниещи и ненужни неща, излъчващи застояла и нежелана Чи енергия. Скрийте ги далеч от кухнята, където приготвяте храната за семейството си. Изкарайте ги отвън, ако имате тераса или двор, или си вземете от онези кошчета, които се монтират на вътрешната врата на кухненските шкафове. Така, затваряйки вратата, ще скривате боклука.
Звездица
ле лееее.... Кухнята ми е точно в северозападната част. Ама там има само хладилник, пералня, миялна и мивка.
Печката, скарата, микровълновата и газовия котлон са на терасата т.е., в югозападния ъгъл на жилището. Реално, там е ъгъла на любовта, ако терасата е вмъкна в схемата. Но аз налагам схемата само върху стаята и в ъгъла на любовта попада нашата спалня. Терасата излиза извън тези очертания.

Кажете ми, моля, заблуждавам ли се в нещо?

Направих скица на жилището ни, но е на Ексел. Мога ли да я къча някъде в интернет, та да видите за какво става въпрос??
deni_ko
СИМВОЛИКАТА във ФЪН ШУЙ

ЖИВОТНИТЕ

Драконът
е благоприятен знак на лееща се вода, жизнеутвърждаващ, подсказващ единението на духовното (крилата) и материалното, земното (змийското тяло). Той олицетворява също така и природните сили - дъжд, гръм, мълнии, но и мъжката сила, ум и съзидание. Традиционен пазител на съкровища, символ на мъдрост и дълголетие, драконът се използва като талисман срещу врагове. Например емблемата на крал Артур е била червен дракон. Драконът е символ на могъщество, мъдрост, величие, безсмъртие и доброта. Изображението на дракон пази дома и изгонва от него злите духове и недоброжелатели. Вътре в помещението драконът се разполага така, че в никакъв случай да не се намира по-високо от главата ви, иначе ще започне да доминира и да потиска вашата воля. Дракон с вълшебната перла на мъдростта олицетворява мъжката сила и влиянието на природните сили - това е символ на "стопанина", божествения покровител на императорите.
Хищните животни – изображенията на хищници могат да внесат в живота ви допълнителна увереност и сила, ако сте плахи и мнителни. Заобиколете се с фигурки или изображения на лъв, тигър, пума или котки - и скоро ще се почувствате по-уверени в своите сили.
Лъвът - олицетворява с целия си вид сила и власт.
Лъвът е царят на животните и преди всичко символизира царствено достойнство, сила, върховна власт. Като посланици на боговете, лъвовете се борят с демоните, обитаващи човешката душа - лъжата, завистта и алчността. Лъвът олицетворява непобедимост, но заедно с това той е хитър и лукав. Символ е на Слънцето и огъня. Алхимичен знак на златото. Открай време лъвовете символизират стремителен финансов успех и разкошен, безгрижен живот, надеждна дружба и могъщ ум. Ръмжащ, озъбен лъв е символ на сила, мъжество и великодушие. Ако една от лапите му е вдигната, то това е символ на храброст и преданост.
Тигърът е ваша надеждна защита в личния ви живот и бизнеса, оказва сдържащо, контролиращо и управляващо въздействие върху своя стопанин. Ако не ви достига хладнокръвие, дръжте около бюрото си фигурка или изображение на това благородно животно.
Слонът е символ на сила и мъдрост, неуязвимост и кралска власт. Покровител на плодородието и дъжда. Белият слон олицетворява добродетелност и целомъдрие. Фигурки и изображения на слон носят късмет и укрепват духа. Изображение на слон може да ви помогне за силна памет, вярност на близки хора, да ви научи на търпение и състрадание.Много ефективен талисман за бизнеса, слонът обича да се съветват с него и често да го галят по хобота, особено в онези моменти, когато ви предстои да вземете трудно решение. Слонът осигурява защитата на своя стопанин. Най-ефикасни са статуетки от бронз, камък и дърво. Слонът е праобраз на индийското божества Ганеша – индуистски бог на мъдростта и късмета с глава на слон. Помага в учението и научните търсения. Чудесната му сила е в хобота и изпъкналото коремче на божеството (потъркайте го лекичко!).
Маймуната е същество с богато въображение и изобретателен ум, затова може да служи като прекрасен талисман за политик или бизнесмен. Колкото повече маймунки имате в колекцията си, толкова повече късмет ви очаква.
Конят е символ на свобода и неукротима воля. Той съчетава в себе си качествата на няколко животни - храбростта на лъва, зрението на орела, силата на вола, бързината на елена и ловкостта на лисицата. Символ е на безстрашие, военна доблест и слава. Символизира скорост и издръжливост, а така също радостта от живота, оптимизъм и добра слава. Конят носи със себе си вятъра на промяната и благоприятни промени в живота. Закрепете към гърба му или към копитото монета и тогава конят ще ви донесе заедно със славата и пари.
Кучето е символ на храброст, мъжество, безкористност, справедливост и вярна дружба. Ефективен символ за защита на дома ви и вашето благосъстояние. Две кученца ще олицетворяват хармонията на Ин и Ян. Кучетата също така ще олицетворяват защитата на семейството и стабилността на семейните отношения. Такъв силен талисман ще защити всеки човек, предпазвайки го от недоброжелатели, дарявайки го с благосъстояние, а дома му - с процъфтяване.
Петелът е предвестник на утрото, на новото, олицетворява храброст и прорицание. Петелът е талисман, който отдалечава от нас злото и лошите помисли, усмирява горделивостта. Символизира стихията на огъня  и предпазва дома от нечисти сили. Червеният петел пази дома от пожар, а белия - от привидения. Петелът символизира пет добродетели: достойнство по време на война, благородство в мирно време, храброст, надеждност и великодушие. Той е и фалически знак. Символ на богатия, сръчен стопанин и любвеобилен мъж.
Бикът олицетворява надеждност и спокойна сила. Той е символ на дълголетие и плодотворен труд, символ на стабилност и устойчивост, упоритост при достигане на целта и трудолюбие. Полезно е да се държи у дома, за да бъдат доходите стабилни и постоянни.
Котката носи късмет на къщата. Символ е на магическите сили на природата, символ на вечността, заради навика си да се свива на кълбо. Емблема е на независимост. Котката се използва и като символ на успеха.
Делфини – загадъчни и жизнерадостни приятели и помощници. Ако ви трябва ефикасна помощ в работата и подкрепа на доброжелатели, намерете си фигурки или предмети с изобразени делфини.
Делфинът е символ на спасение, промяна, бързина и любов, което по някакъв начин съответства на природните им качества, освен тяхното дружелюбие и съобразителност. Делфините са приятели на боговете, символи са на предпазливост и внимателност.
Костенурката е символ на дълголетие, успех, здраве, търпение, постоянство и мъдрост. Символ на космическия ред. Стабилна защита от раздори и огън. Според фън шуй мястото на костенурката е в северната част на дома. Смята се за добър семеен подарък, а за възрастни хора - талисман, поддържащ тяхното здраве.
Костенурката обаче е и традиционен талисман на кариерата – символ на небесната подкрепа и защита. Костенурката ще ви донесе пари и подкрепата на подходящи хора. Колкото повече костенурки имате у дома си, толкова повече ще е благоденствието и късметът в него.
Риби – фигурки и изображения на риби са най-популярният талисман във Фън Шуй - те символизират успех във финансовата сфера. Рибата е символ на философията и мълчанието, но и символ на изпълнението на желанията, носещ изобилие и късмет, символ на справедливостта и получаването по заслуги. Фигурка на риба на бюрото спомага за успех в работата и учението.
Шаранът сред рибите е символ на издръжливост и упоритост. Освен като коледен християнски символ, шаранът е и емблема на японските самураи.
Жаба – популярен символ на голям късмет с пари. Поставете под фигурката на жабата монета и талисманът ще е още по-ефикасен.
Змия – символ на мъдрост и дълбоки знания, символ на вечното движение и обновление на Вселената. На Изток символизира също така и неувяхващата женска красота.
Свинята е талисман, носещ здраве, сила и плодородие. Символ на богатство и печалба.
ПТИЦИТЕ – тези крилати създания притежават мощна енергия, която помага на човек да се издигне над най-лошите житейски обстоятелства. Фигури и изображения на птици носят в себе си енергията на процъфтяване, слава и успех.
Орел – най-добрият талисман от сектора на славата, подходящ и действащ на амбициозни хора, които поставят пред себе си големи задачи и искат да постигнат много в живота си.
Орелът е символ на остро зрение и зрение духовно. Хералдически символ на властта, господството и великодушието. Добър подарък за военни, свещенослужители, чиновници, преподаватели и учени.
Жерави (щъркели) – символ на здраве и дълголетие. Занесете в дома на немощен и хронично болен човек фигурка или изображение на тези изящни птици и сами ще се убедите в тяхното скорошно и благотворно влияние.
Щъркелът е божествена птица. Според египетските митове нейният вик е одухотворил всичко, създадено от бога на Слънцето. Затова е популярен символ на раждането на новия живот, ново дело, залог за успех в ново начинание. Емблема на особена страстна любов и на любовта към децата. Символ е на родината, любовта към родната земя и родния дом.
Гълъбът е символ на чистота, надежда и мир. В Китай това е знак на дълголетието. Двойка гълъбчета е символ на любов, в християнството е символ на Светия Дух и човешката душа.
Рибата е раннохристиянски символ на Христос. Символ е на философията и мълчанието, но и символ на изпълнението на желанията, носещ изобилие и късмет. Рибката е символ на справедливостта и даването по заслуги. Фигурка на риба на бюрото спомага за успех в работата и учението.
Шаранът сред рибите е символ на издръжливост и упоритост. Освен като коледен християнски символ, шаранът е и емблема на японските самураи.
Камилата е символ на доброта и кротост. Добър подарък за жена или дете.
Хипопотамът като символ на величие, мощ, ненаситност, непобедимост и миролюбие е популярен подарък за приятели.

следва продължение....
amber
Още за символиките:
http://www.amber-bg.com/index.php?option=c...0&Itemid=39
Monka
Звезди дай схемата.Не мога да се орентирам.Нарисувай ми стрелкичка на север на къде е .
Monka
Вероятно кучето ми е алергично към ароматните пръчици-доста са силни.Кихаше по цял ден.Жалко,защото много хубаво миришеха.Открих един магазин Байти в който продават интересни аксесоари http://www.bayti.bg/
amber
МОнка ето схемата на нашият апартамент:

http://amber-bg.com/home_files/gif_1.gif

КОгато имаш време и възможност ще се радвам да ми кажеш всичко,което можеш:) Разните му там домове,сектори и т.н.:)
Ако нещо не разбираш по схемата питай.
Забравих да кажа,че там където е детската стая в момента е празна стаята.Мислим скоро да преместим там спалнята,а детската стая ще е където е спалнята сега;)
Monka
Амбърче посока юг си ми показала нали?
amber
Монка.Тишо го е писал.Север ти е показал.
Значи кухнята и детската са западни.
Дневната и спалнята са източни.
А там където са стените на килера и банята е южни.
Като излезеш на терасата на хола или прозореца на спалнята и вдясно се вижда морето.Тоест ...стените на килера и банята гледат към морето.Не греша за посоките,нали?
Monka
това обяснение е много добре ,защото добих представа за разни работи.После ще ги кажа за да разгледам по подробно.
Незнам дали ви казах обаче си направих карта на съкровищата на фотошопа със много хубав тапет ,разделих я на сектори и написах какво искам и сложих снимки смалени.Получи се много красиво и сега ще си я изкарам на някое фото от флаша -нали тези машини не помнят какви снимки са изкарвали?

А готварската  печката кое квадратче се намира
amber
Монка не знам дали помнят :dntknw:
amber
Цитат
А готварската  печката кое квадратче се намира


Готварската печка е на терасата на кухнята.Пада се зад дивана,там където са трите черни точки една до друга (цветята;))
Но след ремонта ще бъде в другият край на терасата.
Звездица
леле Амбър, много професионален чертеж!
Моя е аматьорски и получих комплекси за малоценност.

Искам детето ми да боледува по-малко (аз също), интересна работа, да контактувам с хора и да получавам добро заплащане.
Приемам всякакви съвети. От всички.
Звездица
Кезнам как да наложа схемата на Ба-гуа. Върху цялата схема или само върху хола!? :dntknw:
Не ми отърва да е върху цялото жилище. Май е по-добре да е само върху хола. Така ще ми липсва само сектора на мъдростта.

Първото нещо, което ми направи впечатление в схемата на Амбър, е че детското креватче не трябва да е там. Така ли е Монка?
amber
И аз знам,че не трябва да е срещу вратата,но до колкото знам не е хубаво да е с крака сочещи към вратата.Няма как да го преместим на този етап.Поне докато е при нас в спалнята няма как да изместим легълцето.
А защо не е хубаво срещу вратата някой знае ли?
Monka
Да така е.Временно за да не го местиш,защото вероятно няма място между прозореца и леглото може да сложиш нещо.Две интериорни вази или нещо такова или шкафче ,столче.Не е хубаво ,защото навлизащата енергия се блъска в него и може да му се отрази.-свръхактивност примерно.
amber
Между прозореца и легълцето му има нощна лапма,която стои на земята.Но какво общо има нещото,което ще стои между прозореца и легълцето, с това,че срещу легълцето от другата му страна има врата?
Звездица
Неможе ли мебелите да са на мястото на легълцето, спалнята до стената, където е гардероба, а детското креватче в същото положение, но на отсрещната стена?
Поне аз тъй щях да го подредя. Спалнята сега е в идеалния си вариант, но си струва компромиса заради детето.
Ейй, колко ми е лесно да давам акъл...?  :rolleyes: 
Monka
Имам в предвид между легълцето и вратата.Между прозореца и легълцето до колкото виждам там има стена и после почв прозореца.
Амбър ще ми кажеш ли 4те най добри посоки на Дени.
amber
Звезди то освен гардероба,други мебели няма в стаята,но когато правихме спалнята не ги знаех тези неща за легло срещу вратата,а и тогава креватчето на Дени беше залепено за спалнята ни точно до мен.А разместване е почти невъзможно,защото гардероба е огромен,четирикрилен с надстройка и няма мърдане,докато не направим ремонта и не си преместим цялата спалня в празната сега детска стая.

Монка да.Между прозореца и легълцето няма нищо.А между легълцето и вратата ще измисля какво да сложа щом казваш.Имам една табуретка.Става ли да сложа нея?
Monka
ДА табуретка е добре

Ето първата схема на Дома ти.Показала съм ти зоните в дома ти като цяло.От това което виждам в зоната на Знанието имаш по малка част ,но все пак имаш.Знанието и мъдростта се активира със кристали,чан звънче ,корабче с обърнати платна навътре в стаята,кристално яйце,глобус.ТАм където има точки трябва да сложиш чам или кристал .Много добре би било да сложиш в дневната си от онези огледалца които гледат навън и най хубаво е да гледа към морето.КАто цяло дома ти е разположен много добре.
На втората схема която ще поправя като ми кажеш за посоките на Дени съм направила секторите в хола ти.НАй добре е да активирате в дневната където се събират всички ,но може отделно и във всяка друга стая допълнително.Например в спалнята може да решите в сектора на любовта и брака да си сложите двойка животни,сърца ...в стаята на детето да сложите глобус в зоната на знанието и т.н. Хубаво е в края на коридора да сложиш огледало което да помага на Ци да се движи ,защото се блъзка в стената и не стига добре до спалните.Може да сложиш горе в ъглите такива кръгли огледала каквито има на подземните паркинги ,които са за виждане на идващите коли.Това е добра идея и за трапезарията -за да отразява храната и да има изобилие в къщата.Леглото в спалната е най добре да бъде там ,защото е на югозапад ,вашата най добра посока за сън .За табуретката написах.Хубаво е ,че сте избрали тази стая за спалня ,защото тя ти е в сектор Брак и Любов ,а Дени ще е Богат и Проспериращ :biggrin:
amber
Цитат
Амбър ще ми кажеш ли 4те най добри посоки на Дени.


Числото му е 4.
Best compass direction
Success
North

Health
South

Love
East

Personal Growth
South East

worst compass direction

Unlucky
North West

Five Ghost
South West

Six Killings
West

Total Loss
North East
Monka
Ей тука ме хвана на тясно.Трябва да си помисля малко как да стане
amber
Монка на първата схема си ми написала кои сектори къде се падат в къщата,така ли? И за да ги активизирам трябва да слагам подходящите предмети във всеки сектор.Правилно ли съм разбрала?
А на втората схема си ми написала секторите само във всекидневната,така ли? Че малко се обърках.
Monka
Първата схема показва зоните в дома ти като цяло.Тя показва кои зони са там и кои липсват.В твояя дом няма липсващи зони и това е добре.Показала съм ти и чанаовете.Втората схема е на хола.Активирайте предимно там.Ако имате питане за някоя друга стая кое къде е ще ви напиша.Написала съм конкретно за дневната ,защото обикновено тя се активира ,но може и други стай по отделно .Не активирайте дома като цяло ами холя си,защото ще се объркате.
Monka
Звезди  ето :flowerysmile:
От това което виждам и според мен е причина за вашите болести е че печката е на балкона.Човека който готви стои с гръб към вратата,т.е не вижда кой и какво влиза от вратата.Със сигурност трябва да я преместиш така че да виждаш .Мога да ти предложа вариант ако искаш.Просто я обърни с лице към прозореца,това важи и за скарата.Това че имаш огледало на вратата на банята е добре.В банята нищо не се активирва!!!Липсват ти 2 зони-на семейството и на знанието които трябва да си активираш в дневната.На детската има ли врата някаква???Това което искаш си активирай в дневната.Точката в първата схема показва къде да сложиш чанове или кристали.Ако имаш въпроси ще се радвам да ти отговоря..Кажи ми вашите лични посоки???Не знам кои са.Дала съм един калкулатор по който се изчисляват.
Monka
Амбър имаш ли компас?
amber
Цитат
Амбър имаш ли компас?


Нямам.
Ох много ми е трудно да активирам каквото и да е в хола.Освен чан на прозореца не знам какво друго мога да сложа,защото секцията ,върху която е телевизора е много ниска и Дени я използва като катерушка.Нищо не може да се сложи върху нея или в шкафовете и:(
Единственото място на което може да слагаме предмети е прозореца (евентуално терасата,която е остъклена) и бюрото с компютрите до вратата.
Мога ли да активирам в кухнята? Там има къде да слагам разни неща.
Monka
Може в кухнята също сега ще ти начертая там зоните
Това е съкратената версия на нашия форум. За да видите пълната версия, с повече информация, моля чукнете тук.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.